Jelikož předek U-552 trumpeter je trochu mimo a tlakový trup končí rovnou přepážkou dělám další opravu Tohle ale nešlo opravit leptem nýbrž 3D tiskem..... asi to bude součást opravy i torpédových dveří, ta oprava se taky vyšplhala na pěkný počet dílů, ale je to nutné, hlavně teda pro modeláře co mají 552 nastudovanou a ví co všechno je na modelu mimo.... Jen si nejsem jistý, zda prvotní verze 552 měla za zábradlí tu dvojici výfukového potrubí to si nejsem jist, ale raději s tím počítám. viz obrázek 1 vlevo nahoře. Nikdy bych nevěřil, že na tu ponorku vydám tolik plechů, ještě že jsem si ji nechal a neprodal.
Dokončil jsem Návod na opravnou sadu U-552 je to velice zajímavé. spousta chyb na modelu a velice viditelných. Tato sada vznikla ve spolupráci se zahraničními modeláři. poznatky dřívější verze 552 zřejmě chvilku působila i bez přední horní pily, zřejmě byla vybavena SG radarem. horní pila např. není ani na obrázku krabice ale china ji raději udělala, myslím že obě verze jsou správné. otvory pro 552 jsou velmi specifické a to po celé délce trupu jsou nesymetrické zleva a zprava jiné počty. ve vnitř je také BBC box přiznám se že nevím přesně co to je, ale dle určitého modelfora to ve věži měla. fotka je ale z U-570 obě ponorky, ale pocházejí ze stejné loděnice Blohm & Voss, Hamburg. Jinak pro ty co si na modelu chtějí otevřít ty podélné otvory správně v trupu tak to jde ale kromě zadní plexi části ta je uzavřená z jednoho kusu a tam se člověk nedostane ze skapelem. Navíc ty tvory jsou špatně proto leptám celý nový plát zadní a tak se do plexi udělají jen hrubé otvory. Sada je ale určena pro stavbu, kde člověk opraví a otevře všechny otvory, přelepí plechy na trupu a aby šlo vidět do interiéru do plexi vyřeže díry což se mi jeví lepší než celý plexi trup, to je takové nepřirozené. zbytek mosazi a plexi se prostě pak přebarví.
přidávám jeden odkaz na perfektně rozjetou stavbu čtvrty od Trumpetere s Otovými plechy.http://modelshipwrights.kitmaker.net/mo ... _id=264400 Osobně si myslím, že jsi Oto měl začít nový "chlívek" , aby se nám tu nepletly dvaasedmy se čtvrtkama. jinak perfektní práce
Ano je to velká náhoda ale s tímto pánem právě spolupracuji NIGE, všechny opravy a nedostatky jsme daly dohromady taky přišel s věcma, které sem ani netušil se přiznám. Takže se těším až ten plech oprav dostane jako první!
Jako přidává to práce určitě na tom modelu, já v tom návodu díky fotkám, ale ukážu co vše je špatně. A začíná o tu sadu být zájem v zahraničí a to ji ještě nemám vyrobenou. Já osobně ten model nedělám. To nechávám profíkům:)
Zde odkaz na video dokument o ponorce U-534 ja to uložil na uschovnu, u nevím kde jsem k tomu přišel. ten příběh mě dorazil, proto jsem se pustil do půlroční práce konverzní sady s 505 na ponorku kterou nikdo bez těch plechů nepostaví. http://www.uschovna.cz/zasilka/UKLSF6XTZAM2DB62-L7L byla to ponorka na které němci testovaly ty nejnovější zbraně.
Přílohy
U534_bridge_crew.jpg (16.67 KiB) Zobrazeno 2928 krát