Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Ponorky (Submarines) ‹ Ponorky (Submarines) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

U-BOOT VIIC/41

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod saldy » 22 lis 2007, 00:35

Díky chlapi,těší mě, že má někdo o můj projekt zájem,ty zmíněné stránky sou fakt super :shock: pokud si někdo bude chtít postavit ponorku,může se na mě obrátit,tím se nechci pasovat na odborníka ale ňáký zkušenosti už mám a rád poradím-nové foto zatím nebudou-dělám šablony pro vnitřní uspořádání a zámky na otvírání paluby,což zní asi jednoduše....používaj se jen určité materiály,specielní lepidla serva,přesná umístění atd...vše s ohledem na těžiště či správný únik vzduchu,nic nelze ošidit,jinak se to hnedle projeví na chodu modelu-práce mě zatím baví,první testovací plavby budou pokud vše půjde dobře už na jaře :mrgreen: .
Ponorkáři sou fakt borci,já bych se bez stavebnice a návodu"jak pro blbý"nikam nepohnul.
IJN 1/700: DD Hamakaze, CL Oyodo, Sub I-400, HIJMS Mogami, CVL Ryujo
saldy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod m.Ptak » 22 lis 2007, 21:10

tady je jeste inspirace na zaspineni tohle je celkem huste roztekly http://photos.kitmaker.net/showgallery.php/cat/16123
m.Ptak

• Odpovědět s citací

uboot

Příspěvekod saldy » 19 pro 2007, 14:52

Další etapu mám hotovou,tj.dovnitř modelu musí být přístup-vyřízl jsem středovou část trupu udělal oboustrané zámky a lůžka pro 4 šrouby-vypadá to možná hrůzostrašně ale pokud se to spojí a šrouby dotáhnou,nelze téměř nic poznat protože řez vlastně kopíruje svár na trupu.Aby se šroub s maticí"našel"vždy a na první pokus je třeba dosáhnout velké přesnosti,"patent"jsem docela dlouho vylepšoval,další co jest hotové je oddělitelná věž-diody mohou časem zlobit a je třeba se tam dostat,nemluvě o čištění.
Přílohy
PC200001.JPG
zámky a spoje
PC130002.JPG
PC200002.JPG
PC200004.JPG
PC200003.JPG
PC200006.JPG
zámky a spoje
saldy

• Odpovědět s citací

Re: u boot

Příspěvekod Oto Gerza » 19 pro 2007, 16:21

saldy píše:Ponorka by měla být plně funkční,schopná ponořit se na místě a měnit hloubku za pomoci vztlaku či kormidly,signál bude do 3m hloubky,model by měl být schopen držet periskopovou hloubku a pod vodou být velmi stabilní(na rozdíl od laciných modelů).Vnitřní stavebnice však nebude moje dílo-vnitřnosti jsem si objednal u experta který se tomu věnuje již léta a jeho nový ponorný system je přímo určený pro tento model více na http://www.rcsubs.sub-club.org/index.ph ... &Itemid=29

Děkuji za komplimenty pro VII díval jsem se na vaše práce a moc se mi líbí ta VII41 jak jí máte polonabarvenou a děkuji kolegovi za toho experta:)
Oto Gerza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Oto Gerza » 19 pro 2007, 16:24

matiasf píše:vyzera to super, chcem sa len opytat... ta ponorka bude "ozivena" s tou jednotkou?

jo naprosto bude umět vše co opravdová ponorka koukněte se na tohle video

http://www.youtube.com/watch?v=AkBKOtCGnJQ
Oto Gerza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Oto Gerza » 19 pro 2007, 16:28

saldy píše:
maccc píše:
saldy píše:Ponorka by měla být plně funkční,schopná ponořit se na místě a měnit hloubku za pomoci vztlaku či kormidly,signál bude do 3m hloubky,model by měl být schopen držet periskopovou hloubku a pod vodou být velmi stabilní(na rozdíl od laciných modelů).Vnitřní stavebnice však nebude moje dílo-vnitřnosti jsem si objednal u experta který se tomu věnuje již léta a jeho nový ponorný system je přímo určený pro tento model více na http://www.rcsubs.sub-club.org/index.ph ... &Itemid=29

Zatraceně dobrý. Že se dá plastikový model od Revella zprovoznit jako skutečnou ponorku jsem fakt nevěděl. Vypadá to dost dobře. Jsem hold nováček no. Není to ale škoda dyš se stím modelem člověk takhle piplá ho pod tou vodou likvidovat?? To musí nechat nějaké stopy na modelu, nebo ne ??

uboot samozřejmě nebude žádný boxer,pod vodu půjde jenom v bazénu nebo v moři kde je dobrá viditelnost,pohyb bude měřítkovou rychlostí tak by ani případný náraz neměl stroj nenávratně poškodit,přesto souhlasím,že model bude vystaven extrémním podmínkám a sám jsem zvědavej jak bude bojovat ve vlnách...chránit ho bude i ochraný lak,mojí prioritou je maximálně zachovat maketovost
jojo

já s ponorkou od revellu udělal přes 50 jízd a akorát co musela trpět bylo předělávání motorvé skříně než jsem vše vychytal ale pak už to nebyl problem. Jediné co moje VII trpý je rozjezd ze dna kdy se barva na kýlu někde oloupe ale to nejde ani vidět jinak všechnz detaily a na kanonů vydrží nápor vody takže vše je OK
Oto Gerza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Oto Gerza » 19 pro 2007, 16:34

saldy píše:
matiasf píše:kokso ja by som sa to bal dat do vody, to chces normalne ponarat niekde na jazere?

ale já s tím přece mohu frčet všude kde chci,je to obyčejná ponorka kus plastu...někdo chodí na ryby a já si budu pouštět ponorku :D pod vodu ale půjde jen v bazénu-tam jí mohu lehce zachránit,pokud se utopí...

Souhlasím já VII utápěl jen ze začátku kdy sem to těleso vyvýjel a učil jse na něm celou koncepci která se RC ponorek týká. největší uspěch systému je že je i ve 3m hloubce těsný a ponorku 14x ponoří vynoří za 1,2kč :))))
Oto Gerza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Oto Gerza » 19 pro 2007, 16:38

m.Ptak píše:pocitam ze tohle http://www.msichicago.org/exhibit/U505/virtualtour/index.html znas ale kdyby ne treba by ti to mohlo pomoct... :)

to je naprosto jiná verze ponorky ale tu budu dělat také podařilo se mi na ni udělat leptanou palubu
Přílohy
paluba2.jpg
Oto Gerza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mitom » 20 pro 2007, 11:02

Nechcem vyrývať, ale tie 4 diery v trupe pre šrobovák moc pekne nevyzerajú... Nedalo sa upevnenie tej odnímateľnej časti riešiť skrutkami schovanými pod tými poklopmi na palube, čo sa dajú otvárať?
http://www.mitom.wz.cz/Victory01.htm
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/viewtopic.php?id=543
mitom

• Odpovědět s citací

díry

Příspěvekod saldy » 20 pro 2007, 17:30

mitom píše:Nechcem vyrývať, ale tie 4 diery v trupe pre šrobovák moc pekne nevyzerajú... Nedalo sa upevnenie tej odnímateľnej časti riešiť skrutkami schovanými pod tými poklopmi na palube, čo sa dajú otvárať?

Zajímavá otázka-není to možné,protože v ponorce pro to jednak už není místo,tento patent by navíc vyžadoval masivní nosnou kostrukci z pevného materiálu uchycenou k spodnímu trupu který by negativně ovlivnil těžiště plavidla, fungovalo by to pouze v případě,že by ponorka byla ze železa-já původně myslel,že se obejdu bez šroubů-prostě udělám oboustrané zámky a ono to nějak do sebe zaklapne...jenže to nedrželo,plast se deformoval a to byla ponorka v klidu,nepomohly ani magnety-prostě se to musí utáhnout šroubama.
Ten otvor zas tak vidět není,je to spíš zespodu ponorky,teď má průměr 5mm a až bude nálada tak jej trochu zmenšim.
saldy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mitom » 21 pro 2007, 08:04

Pýtal som sa preto, lebo to staviaš ako (funkčnú) maketu. A na model sa nebudeš pozerať len vo vode, ale aj doma, keď bude v stojane.
Preto by som (ja osobne, Ty si rob veci po svojom) namiesto tých 4 skrutiek vymyslel nejaké hroty, aby tie dve časti do seba presne sadli a lícovali a samotne prišrobovanie vymyslel pri kýle alebo hore pod poklopmi - viď obrázok. To modré je na hornom diele, ten červený mostík je súčasťou trupu a tie prekrývajúce plôšky by boli zošrobované...
A keby sa obidva mostíky odľahčili navrtaním otvorov, hmotnostne by to bolo rovnaké ako teraz...
Přílohy
mitom-PC200006.JPG
http://www.mitom.wz.cz/Victory01.htm
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/viewtopic.php?id=543
mitom

• Odpovědět s citací

přechody

Příspěvekod saldy » 22 pro 2007, 23:59

mitom píše:Pýtal som sa preto, lebo to staviaš ako (funkčnú) maketu. A na model sa nebudeš pozerať len vo vode, ale aj doma, keď bude v stojane.
Preto by som (ja osobne, Ty si rob veci po svojom) namiesto tých 4 skrutiek vymyslel nejaké hroty, aby tie dve časti do seba presne sadli a lícovali a samotne prišrobovanie vymyslel pri kýle alebo hore pod poklopmi - viď obrázok. To modré je na hornom diele, ten červený mostík je súčasťou trupu a tie prekrývajúce plôšky by boli zošrobované...
A keby sa obidva mostíky odľahčili navrtaním otvorov, hmotnostne by to bolo rovnaké ako teraz...

tohle řešení je lákavé ale když se oddělí vrchní část tak nedrží přesně tvar i když uděláš precizní zámky ve spodní části a oba díly dáš k sobě tak na těch vyboulení při vertikálním řezu to nelícuje,zakřivení palivové nádrže je vyhřezlé ven,navíc při zaplavovácích nad nádržema vzniká schod jako prase a to se samozřejmě přenáší až na palubu.ani tlakem dlaně zhora na věž nic neřeší-není technicky možné obě rozměrná elipsovitá tělesa vycentrovat aby zaklapla přesně do sebe a držela u sebe jen třecí či magnetickou silou,proto jsem na 4body pod čarou ponoru(!)(autor konverze doporučuje 6bodů)instaloval masivní spojnice a centroval jsem to asi 14dnů.nyní je třeba šrouby dotáhnout doslova na krev aby silný tlak elipsu srovnal do správného tvaru-všechny přechody(14)se vyrovnají.spojnice se jen tak tak vejdou do nádrží.pro zachování stability a přechodů jiné řešení nedoporučuji.
saldy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Oto Gerza » 27 pro 2007, 17:49

mitom píše:Pýtal som sa preto, lebo to staviaš ako (funkčnú) maketu. A na model sa nebudeš pozerať len vo vode, ale aj doma, keď bude v stojane.

Stím novým návrhem bych nesouhlasil nejde dát šrouby do prostřed přes kýl pokud to dobře chápu protože přes trup přece vede komplet rc těleso a obal baterii a přes tzto věci nejde udělat otvor pro šrouby ta věc je lákává jen pokud by model měl být ve vytrýně. navíc by se horní trup stahoval ale to podelné dělení na vybouleninách by se rozevřelo tak jak jsem to já navrhl pro kolegu je lto nejlepší a šrouby musí být vždy tam kde mají být dvě plochy přímo sevřeny a né bokem plast se deformuje na to nezapomínejte. a vodící kolíky jsou tam také po celé delce.pokud by se do trupu lepily další přepážky nevešla by tam balast až uvidíte konec stavby kolegy poznáte že je tam veškerý prostor maximálně využit
Oto Gerza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod prawitz » 15 srp 2008, 21:51

saldy píše:...jedno odpoledne a vše je napraveno :)

Ahoj
prosim te, prave u tehle pasaze bych potreboval poradit: to jsi vytvoril po cele delce skviru, a pak dovnitr zalepil jednotlive pricky? Zni to jako nejjednodussi reseni.
Je to moje prvni lodicka, a nerad bych neco ponechal nahode, a zase se mi nechce nechat tuto partii tak jak je ve stavebnici.
Jop, a jeste jeden nejapny dotaz: existuje k tomuto typu nejaky alespon informativni vykres, ze ktereho je patrne, kolik tech der a v jakem odstupu od sebe?
Na internetu skoro nic neni, a knizky-hmm, nevim kterou si vybrat, resp. ve ktere jsou vykresy, nebo fotografie v prijatelne kvalite.
Dekuji
prawitz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod saldy » 18 srp 2008, 12:15

prawitz píše:
saldy píše:...jedno odpoledne a vše je napraveno :)

Ahoj
prosim te, prave u tehle pasaze bych potreboval poradit: to jsi vytvoril po cele delce skviru, a pak dovnitr zalepil jednotlive pricky? Zni to jako nejjednodussi reseni.
Je to moje prvni lodicka, a nerad bych neco ponechal nahode, a zase se mi nechce nechat tuto partii tak jak je ve stavebnici.
Jop, a jeste jeden nejapny dotaz: existuje k tomuto typu nejaky alespon informativni vykres, ze ktereho je patrne, kolik tech der a v jakem odstupu od sebe?
Na internetu skoro nic neni, a knizky-hmm, nevim kterou si vybrat, resp. ve ktere jsou vykresy, nebo fotografie v prijatelne kvalite.
Dekuji

udělal sem po celé délce škvíru a v několika bodech sem to úplně neprořízl aby to trochu drželo tvar,pak sem lepil příčky-po tom výkresu nepátrej!jedná se o kostru která ti musí navazovat na vertikální nýtování které je vidět na plášti-není to sice pravidlo ale zhruba tak nějak to bude-jestli děláš jen maketu udělej je klidně více úzké-já je dělal silnější aby lépe držely
saldy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Ponorky (Submarines) Rozestavěno