Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Lodě (Ships) ‹ Lodě (Ships) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Skupinovka–bitevné lode WWII triedy King George V, 1:350

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Skupinovka – bitevné lode WWII triedy King George V, 1:3

Příspěvekod janci75 » 09 zář 2015, 08:08

huberthucko píše:Samozrejme viem to namnožit bez porušenia originalu :cool:

Su tu nejake plany na stvarnenie ventilatorov v plechu. Ma to vyhodu ze su od vnutra dute a miezka je miezka a teda cez nu vidno. Takze asi by som si pockal ako sa k teme vyjadri majster plechar.
Ja som momentalne vo faze stavania hlavnych blokov lode a porovnavam s planmi a vidim ze plechom sa da pomoct vsade v podstate na kazdej vertikalnej ploche a usetri to este kopu casu.
janci75

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 09 zář 2015, 10:27

janci75 píše:
huberthucko píše:Samozrejme viem to namnožit bez porušenia originalu :cool:

Su tu nejake plany na stvarnenie ventilatorov v plechu. Ma to vyhodu ze su od vnutra dute a miezka je miezka a teda cez nu vidno. Takze asi by som si pockal ako sa k teme vyjadri majster plechar.
Ja som momentalne vo faze stavania hlavnych blokov lode a porovnavam s planmi a vidim ze plechom sa da pomoct vsade v podstate na kazdej vertikalnej ploche a usetri to este kopu casu.

hoď nějaké fotky :) jsem zvědaví... já zatím vybaluji... (nevěděl jsem kolik modelářských krámů mám... bžilion štětců brousítek kleštiček atd... no prostě je toho poměrně dost... Takže se zatím nechci pouštět do situace dvou rozestavěných modelů
Jmenuji se Antonín Ušelík
Rozestavěné Musashi 1/350 + diorama
Prince of Wales 1/350 + Ponthos + to co udělá maestro Milan
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kuliffay » 09 zář 2015, 11:12

Nechcem, aby to vyznelo, že veci z doplnkových setov sú naprd ( všetky určite nie, ale niektoré sa podľa mňa dajú urobiť lepšie ), samozrejme kto chce, nech ich použije. Vzhľadom na to, že ja mám set od WEM a palubu Artwox, tak budem musieť pomerne veľa vecí riešiť vlastným návrhom leptov. Ako Janči spomínal, ventilačné šachty určite..... momentálne pracujem na Pom-pomoch a určite budem robiť plátovanie trupu ako aj boky nadstavieb, prípadne vrch delových veží. Takže je to na Vás, buď môžte už teraz použiť, to čo máte, alebo ak ešte nejaký čas budete mať strpenie, tak po predstavení " mojich zlepšovákov" sa budete môcť rozhodnúť. Momentálne ešte dokončujem Shoho, ale už mám ako tak potrebnú dokumentáciu ku KGV, veľa vecí premyslených a čosi už aj nakreslené.
Naposledy upravil Milan Kuliffay dne 11 zář 2015, 11:35, celkově upraveno 1
IJN Katori 1941 1:700 --- MS kat.C 2023 - bronz / MČR 2021 - 1.miesto / MMS 2022 - bronz / MČR kat.C 2022 - silver
IJN Shoho 1942 1:700 --- MS kat.C 2016 - gold / MČR 2016 - gold / MMS 2016 - bronz, 2017 - gold / MČR kat.C 2025 - gold
IJN Amagi 1945 1:700 --- MS kat.C 2014 - silver / MČR 2014 - gold / MMS 2014 - gold
Milan Kuliffay

• Odpovědět s citací

Příspěvekod warspite » 09 zář 2015, 12:22

Mne je to v podstate jedno, keďže začnem stavať až ďalší rok, takže rád si počkám na všetky "vychytávky" :-)
Rozostavané: HMS Dreadnought
F6F Hellcat
warspite

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janci75 » 09 zář 2015, 14:18

Skratka tym co maju Pontos a ine doplnkove sady by som radil zacat stavat pom-pomy, oerlikony, gun directory, clny, stoziare, kominy, zeriavy .... a pockat co Milan nakresli. Ked budem mat toho viac tak pofotim co mam nahrubo postavene.
janci75

• Odpovědět s citací

Příspěvekod morap » 12 zář 2015, 17:32

Tak pridám aj ja nejaký progres.
Na rozdiel od Jančiho som do trupu zalepil krídlové matice, dal som si z mosadze vysústružiť dva stojany (zatiaľ som sa nezmohol na sústruh), ešte zohnať podložku a polovica práce bude hotová. :grin: :grin: :grin:
Priestor na kotevné reťaze som poňal trošku inak ako Janči. Na trup som zalepil prednú palubu, do vyrezaného otvoru na bokoch som vlepil šikmo plastovú trubku priemeru 3 mm z vnútornej strany šikmo zrezanú, tak aby čo najtesnejšie sa dotýkala paluby zo spodnej časti. Z vrchu vzniknutú medzeru, ktorú som rozšíril podľa drevenej paluby som zatmelil Milliputom, ktorý som vyhladil vodou. Z boku som urobil taktiež šikmí rez, ktorý som ešte vytvaroval do lievika, potom už len klasika tmel a brúsenie, tmel a brúsenie atď. Vyzerá to divne, ale po poslednom nástreku surfu to celkom ujde. Obrubu okolo kotevného otvoru som zatiaľ neriešil, ak Milan bude robiť plechy na trup možno tam niečo bude, ak nie budem riešiť potom.
Na zadnej časti je dosť piplavej roboty, lebo stojany hriadeľov po osadení na miesto nevyplnia celý priestor výrezu a treba každý zatmeliť z vnútornej aj z vonkajšej strany. Niečo už je vybrúsené a niečo nie, však je to vidieť. Pri usadení odporúčam použiť (na sucho, nelepiť) plastovú hriadeľ z modelu, aby bola dodržaná geometria. Po usadení konzol treba zatmeliť aj trojuholníkové otvory do ktorých hriadele vsúvate na trupe, nakoľko otvory v trupe sú trojuholníkové a vedľa hriadeľa je dosť veľká medzera. Ja som na hriadele použil mosadzný zvárací drôt na zváranie plameňom 1,6 mm, nakoľko plastové hriadele sú nepoužiteľné a mne sa nechcelo ich obrusovať. Otvor do trupu na hriadele som si zatmelil, tak som jeden koniec zváracieho drôtu obrúsil do tvaru vrtáku a dieru som vyvŕtal samotným mosadzným hriadeľom, ktorý bol dostatočne dlhý na uchopenie a otvor si spravil aký potreboval.
Na trupe som ešte odvŕtal okienka. Z paluby podobne ako u Jančiho išlo skoro všetko dole. Na rozdiel od modelu PoW je treba na modely KGV robiť viac úprav aby vznikol DoY. Janči ma na to upozorňoval, ale čo keď som mal model už v kitníku. V strednej časti tento model nemá záslepku na palubu akú použil Janči tak som si z plastovej dosky vyrezal potrebnú veľkosť a vlepil na miesto aby som pri lepení drevenej paluby mal rovnú plochu. Predná paluba sa mi na začiatku trochu prepadla, asi mojimi šikovnými rukami, trochu tmelu to spravilo.
To je všetko takto bude trup čakať na plechy od Milana. Nakoniec fotka aj z droboťou, čo som doteraz urobil. Radar na prednej nadstavbe nie je na mieste je posunutý dopredu, u lodi DoY má radar rozmernejšie antény a preto sa nevojde na miesto, treba ho vypodložiť, aby bol vyššie nad strieškou lebo by sa neotočil.
Zas som sa rozpísal, budem musieť viac robiť a menej písať. :-D
Přílohy
20120203_183606.jpg
20120203_183755.jpg
20120204_013357.jpg
20120204_013414.jpg
20120204_013432.jpg
20120203_183819.jpg
20120203_183826.jpg
20120203_183833.jpg
20120204_222949.jpg
morap

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 08 říj 2015, 07:45

Zdravíčko... jak pokračujete ze stavbou?... já se přiznám, model se mi zatím válí na poličce a snažím se dodělat aspoň model musashi bez toho diorama na které se asi vrhnu později. Práci se snažím neuspěchat a tím pádem mi jde pomalu :)... takže ze stavbou asi začnu až na vánoce... uvidím jak to půjde
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kuliffay » 08 říj 2015, 08:54

Poznáš to.
Murphyho zákon č.2 : Všetko trvá dlhšie ako si predpokladal. #-o
IJN Katori 1941 1:700 --- MS kat.C 2023 - bronz / MČR 2021 - 1.miesto / MMS 2022 - bronz / MČR kat.C 2022 - silver
IJN Shoho 1942 1:700 --- MS kat.C 2016 - gold / MČR 2016 - gold / MMS 2016 - bronz, 2017 - gold / MČR kat.C 2025 - gold
IJN Amagi 1945 1:700 --- MS kat.C 2014 - silver / MČR 2014 - gold / MMS 2014 - gold
Milan Kuliffay

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 08 říj 2015, 08:57

hlavně jako další z jeho zákonů... když se něco muže pokazit... tak se to pokazí... viz to, že jsem chytil barvu s úplně jiným odstínem... a při testech na jiným plastu jsem zjistil, že ani patina atd... to nesrovná... takže jsem teď 4 dny maskoval palubu na které samozřejmě už jsou nalepené všechny nabarvené chujovinky... takže jsem si dal menší rozcvičku na PoW... ale dneska bych se měl dostat k přestříkání modelu...
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 24 lis 2015, 18:32

Tak jsem se po dokončení musashi (tam už jen chybí dodělat tu vodu... pustil do svého druhého modelu... kupodivu je to Prince of Wales :) Zatím jsem udělal jen to co tady hodili kluci... budu rád když jsem hodíte další fotky z postupu... bohužel pontos je velice rozsáhlí a nebudu radši postupovat sám (zatím). radši budu postupovat s ostatními... Dík, že nahrajete další fotky z postupu... :)

Zde jsou ty moje :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Omlouvám se za kvalitu...
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 26 lis 2015, 18:39

čau... dnes jsem se pustil do kompletace děl... hlavní baterie a u dvouhlavňové věže se mi nedaří vycentrovat děla aby byly v rovině... v podstatě mi to dělá to samé jako panu morap... jedna dělová věž je vodorovně a druhá je zvednutá... je to správně? nebo mám někde chybu ve stavbě? (kompletaci)

Dík za info
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod morap » 27 lis 2015, 15:09

Čo sa týka tých delových hlavní v hlavných vežiach, môže byť každá inak nastavená nezávisle na sebe, to by chyba nemala byť, ale dá sa docieliť aby boli hlavne v jednej rovine. V sade pontos je z vnútra veže prítlačný plech, ktorý ich stabilizuje a dajú sa nastaviť do rôznych polôh. Ja ich mám také rozhodené preto lebo ten pech tam ešte nemám nakoľko hlavne a vežu budem striekať osobitne a až po nástreku a patine hlavne stabilizujem fixačným plechom.
Ešte ma napadla taká drobnosť, hlavne od pontos majú kolmo na ústie vo vežovej časti z jednej strany výstupok na zostavenie viacerých hlavní do série, tento výstupok sa musí u poslednej hlavne odstrániť inak sa do veže nezmestia a sú tam našikmo.
morap

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 27 lis 2015, 18:25

na to už jsem přišel :) jsem hledal dílek bez té osy na nasazení dalšího a říkám to není možný... že bych něco ztratil... no teď se seru s těmi kruhy kolem oken... odvrtal jsem trup a připevňuji na něj drátek zkroucený do kolečka ... je to docela oser...
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 30 lis 2015, 10:55

Tak přidávám fotky z postupu... o víkendu jsem blbnul z drátky kolem odvrtaných oken a kotevních otvorů.... tak doufám, že se líbí a vypadá to nějak normálně :D

Dále jsem postupoval na sekundárních dělech... ale ty zatím nejsou dodělané tak jsem nefotil

Obrázek
Obrázek
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 07 pro 2015, 14:59

tak... tady je fotka z dalšího postupu... kluci, ale připadám si, že stavím sám :D...

Obrázek
Obrázek

sorry za kvalitu... v tomhle týdnu bych měl mít nový telefon tak snad fotky budou lepší
Ensefera

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Lodě (Ships) Rozestavěno