Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Lodě (Ships) ‹ Lodě (Ships) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

USS MISSOURI /1:350/Tamiya - HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: USS MISSOURI /1:350/Tamiya - HOTOVO

Příspěvekod DORIS » 28 črc 2014, 11:57

Srdečně Vám všem děkuji za ohlasy, náměty a komentáře. Moc si toho vážím! [-o< [-o<

Milan Kuliffay píše:...Pokiaľ ešte nemáš nalakovanú drevenú palubu, porozmýšľaj o jemnej patine aj tam. Je to veľmi jednoduché, stačí jedna - dve kvapky Washu na drevené paluby do malého množstva riediedla na wash.... pobeháš štetečkom po palube..... a uvidíš. Ja to zrovna teraz budem riešiť na Shoho. Dúfam, že Ťa potom mojím postupom a fotkami na to presvedčím.

Paluba už je zalakovaná, wash jsem se pokoušela dělat bokem na zbytcích dřeva, ale s výsledkem jsem nebyla moc spokojená (nemohu používat barvy ani přípravky, které smrdí, můj zdravotní stav to vylučuje :( ), takže jsem si naředila vodovky od Tamky a ty dělaly nerovnoměrné fleky, takže jsem to raději nechala přírodní. V tomhle jsem zcela nezkušená, a tak budu ráda, když budu moci čerpat inspiraci u Tebe. [-o< Jednou to určitě taky zrealizuji, mám další modely v čekárně. Příští rok budu s loděmi z WW2 pokračovat.
Vůči modelu je ta paluba až moc zánovní, nicméně brala jsem to tak, že loď ji měla při zpáteční cestě přebroušenou a tudíž mohla na chvilku takto vypadat.

zbynek.skopan píše:já bych s tou patinou nebál přitvrdit v srpnu 1945 má-li model směřovat do té podoby byla už measure 22 docela oprýskaná

Ano, koukala jsem na fotky skutečné lodi a byla dost oprýskaná. Nicméně na svém modelu to nechci, nelíbilo by se mi mít takto "doničenou" loď ve své flotile. Nepopírám však, že na modelech se mi výraznější patina líbí, je to na druhou stranu kumšt ji ztvárnit co nejvěrněji viz třeba toto:
indiana-17.jpg

Mojí prioritou je co nejlepší řemeslné provedení s důrazem na čistotu práce, proto patinuji jen decentně, byť to třeba není v souladu se stavem předlohy.
Naposledy upravil DORIS dne 28 črc 2014, 12:32, celkově upraveno 2
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 črc 2014, 11:59

zbynek.skopan píše:a paluba nebyla dřevěná ale deck grey

Původně ano, ale pak ji přebrousili, takže nemáš zcela pravdu. Já zvolila pozdější verzi:
viewtopic.php?f=181&t=80650#p1532650

Jinak fotoaparát a žluté zdrojové světlo, kterým model přisvěcuji kvůli ostrosti fotek, mi dost zkreslují barvy. V reálu jde trup víc do modra, nicméně třeba na těch exteriérových fotkách se od desky podstavce místy jeví až hnědošedý.... :?
Naposledy upravil DORIS dne 28 črc 2014, 12:06, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 28 črc 2014, 12:04

DORIS píše:Vůči modelu je ta paluba až moc zánovní, nicméně brala jsem to tak, že loď ji měla při zpáteční cestě přebroušenou a tudíž mohla na chvilku takto vypadat.

paluba rychle "šisovala"
takto vypadal v řijnu
Přílohy
016326c.jpg
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 28 črc 2014, 12:11

DORIS píše:
zbynek.skopan píše:a paluba nebyla dřevěná ale deck grey

Původně ano, ale pak ji přebrousili, takže nemáš zcela pravdu. Já zvolila pozdější verzi:
viewtopic.php?f=181&t=80650#p1532650

No brousili asi ne

jinak krčmář ti posaal schéma
Measure 32/22D tu měla cirka v r 1945 kdy byla paluba flekatá
v r 1945 nosila převážně measurre 22 kdy byla paluba deck grey

na přelomu roku 1946
byl domalován trup dmavější barvou celý
a paluba už byla původní
Přílohy
016328c.jpg
016302d.jpg
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 28 črc 2014, 12:17

to není broušení ale prachsprosté šúrování :grin:
Přílohy
holystoning.jpg
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 črc 2014, 12:19

Model může zachycovat jen určitý okamžik, takže palubu už nechám tak. Kluci ji zrovna přebrousili a basta. 8-) S barvami apod. je to vždy otázkou polemiky; třeba na výstavě jsem se bavila s jedním borcem, který tam měl špičkový model plachetnice, jejíž replika existuje (Batavia), a když ji stavěl, použil autentické barvy, jaké měla replika v té době. Za pár let nátěr na lodi obnovili, ale odstín byl už jiný, i paluba za těch x let změnila odstín, takže pak už se ten model lišil. Někteří porotci na soutěžích to ale jaksi nedokázali pochopit..... [-(
Já stavím modely tak, aby se mi líbily, budu to prostě já, kdo se na to bude pak dlouhá léta koukat. Ráda si nechám poradit a třeba patinu jsem začala na modelech realizovat, jak mi kluci doporučovali. Uznávám, že to vypadá lépe, než úplně čistý model, ale všeho s mírou. Nelze se zavděčit všem a ani nechci stavět něco, co se mi pak nebude líbit. Děkuji za pochopení. :wink:

Původně jsem zvažovala trojbarvenou kamufláž, ale protože se mi nelíbila modrošedá flekatá paluba, tak jsem z toho zrezignovala. Myslím, že barevné schéma, které jsem na modelu použila, je O.K.

Tady je schéma, podle něhož jsem model dělala, má palubu přírodní a trup dvoubarevný:
636_large_image.jpg

Doris

DORIS

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Lodě (Ships) Rozestavěno