Milan Kuliffay píše:...Pokiaľ ešte nemáš nalakovanú drevenú palubu, porozmýšľaj o jemnej patine aj tam. Je to veľmi jednoduché, stačí jedna - dve kvapky Washu na drevené paluby do malého množstva riediedla na wash.... pobeháš štetečkom po palube..... a uvidíš. Ja to zrovna teraz budem riešiť na Shoho. Dúfam, že Ťa potom mojím postupom a fotkami na to presvedčím.
Paluba už je zalakovaná, wash jsem se pokoušela dělat bokem na zbytcích dřeva, ale s výsledkem jsem nebyla moc spokojená (nemohu používat barvy ani přípravky, které smrdí, můj zdravotní stav to vylučuje

Vůči modelu je ta paluba až moc zánovní, nicméně brala jsem to tak, že loď ji měla při zpáteční cestě přebroušenou a tudíž mohla na chvilku takto vypadat.
zbynek.skopan píše:já bych s tou patinou nebál přitvrdit v srpnu 1945 má-li model směřovat do té podoby byla už measure 22 docela oprýskaná
Ano, koukala jsem na fotky skutečné lodi a byla dost oprýskaná. Nicméně na svém modelu to nechci, nelíbilo by se mi mít takto "doničenou" loď ve své flotile. Nepopírám však, že na modelech se mi výraznější patina líbí, je to na druhou stranu kumšt ji ztvárnit co nejvěrněji viz třeba toto:
Mojí prioritou je co nejlepší řemeslné provedení s důrazem na čistotu práce, proto patinuji jen decentně, byť to třeba není v souladu se stavem předlohy.
Naposledy upravil DORIS dne 28 črc 2014, 12:32, celkově upraveno 2
Doris
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.