Lukine, neloupou se, mě se to dařilo jen s jejich primerem, když jsem začal používat základ Gunze bylo vše OK, jinak patinu stejně děláš na lak, já to stříkám lesklým C Gunze a po patině matt nebo polomat. Brousit jsem zkoušel lehce 2000 na sucho,jinak bych asi brousil pod vodou až lak.s vodou se asi moc nesnáší
Ahoj Jirko, Ne, už stříknu základ od Gunze a na to barvy, už jsem vynechal i lesklý lak kvůli případnému stržení,Podle mě jsou ty barvy o hodně lepší jak WEM ( líp se s nimi dělá a výsledek je o hodně kvalitnější) Liberty má standartní chéma z pacifiku, jaké tomu ještě dám značení nevím, mám asi pět možností
Co můžu posoudit, tak na US Navy sedí zpomalovač cca 5 % dal jsem ho přímo do půllitrovky se ředidlem, takže už to neřeším, pokud ho dáš moc máš z něho gel.Už připravujeme objednávku od dodavatele, takže lodní barvy plus základní a chemie bude skladem u nás.
Ještě mi, prosím řekni - Warspite Aca + Pontos vs, Warspite preimum. Jasně, že verze s pontosem bude asi o něco lepší, ale když jsem studoval fotky premiáka, tak se mi to zdálo taky hodně dobrý. Nebo ne...?
Jirka Lichý - Lodě 1/350 Na stole: USS Yorktown CV-10 Trumpeter link
USS San Francisco 1942 (100%) link USS Tennessee resin (99%) link
Modely jsou stejné, oba ročníky se lišili jen v pár maličkostech, plechy od Pontos jsou v obou jen chybí resiny, ale ve stavebnici jsou díly obstojné myslím, že premiový model je výhodná koupě. Nevím jestli v Premii jsou hlavně, ale řekl bych že ano, pokud nejsou dělá je Master.
Premium verze má plechy Pontos??? No to je fakt pecka! Protže tam jsou i hlavně, ráhna a bidla!! Tak to je jasný volba!!! Předpokládám, že to zmizí z pultů jako Graf Spee preium...!
Jirka Lichý - Lodě 1/350 Na stole: USS Yorktown CV-10 Trumpeter link
USS San Francisco 1942 (100%) link USS Tennessee resin (99%) link
Premium mám doma a hlavně tam jsou na 381, 152 a 102, co se týče plechů a soustružených dílů tam chybí věci k AA dělům, ale i tak je poměr cena/kvalita naprosto super
Děkuji Vojto za doplnění informace, já model zatím nemám , ale uvažuji o koupi, ale pojďme "modelařit" dnes jsem na model instaloval věže a na ně Oerlikony, ty jsou od Masteru, vyzbrojuji jimi všechny lodě, tak jsem nechtěl dělat vyjímkurozpracovanou mám zadní část ostrova, možná ještě dnes stříknu první barvu, aby do zítřka zaschla.o nějakých šrámech na modelu samozřejmě vím, budu je řešit až v závěrečné fázi stavby.