Moc děkuji, Ondro, velice si vážím Tvé pochvaly! Snažím se, jak nejlíp to umím, ale mám ještě co dohánět a ani zdaleka neumím to, co Ty a další zdejší modeláři. Holt plast je přecijen náročný a chce to spoustu zkušeností a praxe. Na pár úprav původních odlitků jsem si netroufla, ale i tak jsem vcelku spokojená s tím, jak model vypadá.... když to porovnám s těmi předchozími. Práce na Titanicu mne baví, takže mám velkou motivaci na něm dělat v každé volné chvilce. Zbyněk: Paluby byly poměrně hladké, ale pro jistotu jsem je naimpregnovala akrylovým lakem (Motip). Zůstaly matné, ale pokud někde přetáhnu barvu, snadno se z toho odstraní.
Provázky jsou přímo ze stavebnice, chlupaté nejsou, možná to zkreslují fotky, ale vlákno je hladké. Ohledně měřítka, tak možná by to sneslo jemnější niti, ale teď už to změnit nepůjde. I tak jsou ale otvory třeba v komínech poměrně velké a jemnější nit by k tomu neseděla. Jak silná vlastně byla v reálu ocelová lana na Titanicu, dá se to někde zjistit?
Ještě zdaleka ne, teď příjdou na řadu detaily a fotolepty, to bude piplačka.... Jinak kajuty a vše bílé je stříkáno oboustranně matnou bílou TS-27, surový plast bych neriskovala, rádo to stářím žloutne a přesně jak píšeš - působí uměle. Navíc při zabrušování nepřesností a tmelení by tam byl jiný odstín a samozřejmě i bílý nástřik fotoleptů musí být identický s barvou nástaveb. Takže barvím vše. Zítra by mi měl manžel dotáhnout další sprej TS-27, spotřeba barev u tohoto krasavce je skutečně vysoká. Někdy se pokusím udělat lepší fotky za denního světla, aby se barvy nejevily zkresleně.
Jsou dva lidé stavějící modely u jejichž výtvorů mi padá čelist- pan Wojtech a paní Doris... Postavit Titanic za ani ne čtrnáct dnů ve špica kvalitě... A to nemluvím o Vládkyni všech moří.... Ta je už totálně WAU !