Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Lodě (Ships) ‹ Lodě (Ships) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS Hood 1/350 Trumpeter

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Bridge Base/Admirals Signal Platform

Příspěvekod janci75 » 09 říj 2012, 14:08

Upravy v tejto casti su zosumarizovane na obrazkoch :

IMG_6087_edit.JPG

IMG_6095_edit.jpg

Zakladom vacsich uprav je tento nakres od HMS Hood association, ktory ukazu spravy tvar "podpier" mostika a tzv. Signalmen's shelters (ukryty pre signalistov).

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Casti modelu A10 a A8 si vyzaduju upravu podla obrazku :

..... a tym padom aj nanovu urobit okienka a naznacit hlasove vedenia. Upravil som iba vonkajsiu stranu podpier, vnutornu aj tak nebude velmi vidno :)
Samotne signalmen's shelters = chodbicka medzi "podperou mostika" a protilietadlovym zameriavacom (HACS) su z evergreenoveho hranolu.
Doporucujem si "dopredu" nalepit nozicku zameriavaca a vsetko vytmelit a vybrusit skor nez tam pojde farba.
janci75

• Odpovědět s citací

Re: HMS Hood 1/350 Trumpeter

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 09 říj 2012, 14:23

..krásná práce Janči, pěkně stav ať Ti to odsýpá.Bismarck už chystám, tak se s Hoodem moc nepárej :grin: :mrgreen:
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janci75 » 11 říj 2012, 14:38

Zdenku vdaka za pochvalu. No posnazim sa to dokoncit do Mosona 2013 a potom to chcem vziat do Polska k Sylwekovi.
Ak to nezmrsim, tak by to chcelo niekde vystavit vedla tvojho Bismarcka, mozno casom pridat PoW a Prinza Eugena.
janci75

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lahita Imrich » 11 říj 2012, 15:47

Servus Janči, snáď nebude vadiť tykanie. Páči sa mi ako dôkladne postupuješ. No tvoje úsilie kazia pri prezentovaní rozmazané fotky. Tu by som navrhoval tiež viacej trpezlivosti a spätnú kontrolu. A moja rada k malým fúgam v rohoch. Ja na ich odstránenie používam hustejší Herkules. Výhodou je, že po aplikácii odstránim prebytočné lepidlo "uchošťúrom" a nemusím nič brúsiť. Treba však toto tmelenie urobiť dôkladne na prvý krát a po vytvrdnutí prestriekať surfom. Imrich
Naposledy upravil Lahita Imrich dne 06 zář 2017, 08:19, celkově upraveno 1
[url=20933939_10203643802013100_702260371489961673_o.jpg[/url]
Lahita Imrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 11 říj 2012, 17:45

No nevím, do Mošoně na dva dny nejezdím a Polsko, je zase velká dálka, ale pokud byjsme se domluvili, Sylwek mě tam pořád zve ....
Reálná šance by byla na BZ 2013, Tak ať se daří i nadále, ať mám od koho opisovat. 8)
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janci75 » 12 říj 2012, 13:27

Zdenku ak myslis BZ2013, Bratislavsku plastikovu zimu 2013, tak tam sa urcite posnazim ho doniest. To je vzdy dobra akcia.
janci75

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janci75 » 12 říj 2012, 13:51

@Imrich : Vdaka za radu s herkulesom. Uz som pravdupovadiac rozmyslat tymto smerom, po problemoch s odstranovanim sekundaku, ktory na tmelenie pouzivam tiez. Minuly tyzden mi prislo z ameriky Gator's glue ( http://www.gatorsmask.com/gatorglueorder.html ) je podobne herkulesu, rychlo schne a je dost huste. Planujem to hlavne na prilepenie uz nastriekanych plechov, ale vyzera to tak ze s nim sa bude dat aj tmelit. Urcite tu popisem skusenosti. S tym mojim fotenim je poslabsie, to viem. Ked si davam modely do nejakej galarie tak si to radsej dam spravit kolegovi v praci. Tu mi nejde az tak o prezentaciu modelu ako takeho (ten mi dokonceni nafoti kolega), skor mi ide o to ked uz mam hooda ako tak nastudovaneho, tak to chcem nejako spisat, aby som ulahcil pracu pripadnym dalsim stavitelom resp. ludom co nemaju cas/anglictinu na to aby dopodrobna studovali http://www.hmshood.com a podobne stranky. Na tento ucel tie moje fotky stacia, ked ich vybavim komentarmi. Stavba je uz podstatne dalej ako som doteraz publikoval. Mam kopu fotiek a ked bude trochu casu v praci tak sa posnazim sem nieco nove dat aspon 1x tyzdene nech fotky dobehnu casovy sklz za stavbou :)
janci75

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 12 říj 2012, 13:58

Ahoj janči Ano myslel jsem tu soutěž, jinak stejný účel tmelení splní i Surfacer 500 a umýt ho ředidlem Gunze na douskovým debonderem. Janak na fotky se budu těšit, třeba si HOOD-a někdy postavím.
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janci75 » 26 říj 2012, 12:46

Takze upravy v strednej casti lode : Najviac tu urobi samotna sada Lion roar, ktora vsetky steny nahradza kovom. Tym padom maju steny spravnu hrubku vzhladom k mierke. Problem je ale krehkost vyslednej konstrukcie, preto doporucujem vyuzit obrusene casti povodnych dielov stavebnice a plechy nalepit na ne. V pripade ze by bolo vidno hrubku povodneho dielu, tak doporucujem zvnutra vystuzit hranolmi evergreenu. Pri takto velkych kovakoch je to bez pouzitia dvojzlozkoveho epoxidu uz asi nejde. Pri instacii stojanu vonku v sope pri -10 C mi odleteli vsetky diely lepene sekundovym lepidlo, lebo doslo k zmrstenie plastoveho trupu vplyvom zmeny teploty.

Plechy lion viac menej nahradzaju povodne diely 1:1 pripadne pridavaju este dalsie drobne detaily na povrchu. Prilozena fotka ukazuje co by bolo vhodne este urobit nad ramec dolnkovej sady.

....... a realizacia :

IMG_6088_edit.jpg

Naposledy upravil janci75 dne 26 říj 2012, 13:02, celkově upraveno 1
janci75

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janci75 » 26 říj 2012, 13:01

Pocet otvorov (okienok, vetrakov) na pravoboku a lavoboku stavebnice je rovnaky. V skutocnosti bol vsak bol rozny. Rozdiel ukazuju prilozene obrazky. Ja som si robotu ulahcil a opravil som len velkost a pocet otvorov na pravoboku. Upravoval som kovovy diel zo sady Lion road, tym ze som okienka na pravoboku zvacsil a tie, ktore boli naviac zaslepil tak, ze som ich podlepil kuskom plastu a priehlbinku zalial sekundovym lepidlom a zbrusil. Brusenim znicene 'mihalnice' na okienkach som nahradil kuskom medeneho drotika.

Na "clnovej" palube som este upravil niektore otvory, tak aby zodpovedali tomu co hovori popis stranke na HMS Hood association :

.... a realizacia

IMG_6089_edit.jpg

IMG_6090_edit.jpg

IMG_6092_edit.jpg

janci75

• Odpovědět s citací

HMS Hood 1/350 Trumpeter - zadna nadstavba

Příspěvekod janci75 » 02 lis 2012, 16:41

Pokracujem zadnou nadstavbou. Upravy v tejto casti su pomerne jednoduche. V zasade som sa riadil tymto obrazkom z HMS Hood association :

Takto som to zrealizoval :

IMG_6110_edit.jpg

IMG_6111_edit.jpg

IMG_6112_edit.jpg

Tu musim ocenit plech od Eduardu. Obsahuje totiz presne namerane zabradielka na diely stavbenice. Odpada tym pracne meranie a ohybanie.
Dokonca aj na ten material si uz pomaly zvykam.

Este neviem celkom ako znazornit 'canvas convered windows', takze urobil som len predpripravu a podlepil otvory pasikom evergreenu. Evergreen bude nastriekany nacierno a zaliaty niecim co imituje sklo napr. clearfix, herkules, testors lepidlo na kabinky. Samotnu platenu zaclonu znazornim asi tak ze nastriham drobne na farbu platna zafarbene kusky alobalu a vlepim ich do otvorov tak aby bolo vidno naspodu kusok skla. Ak mate niekto lepsi napad tak prosim sem s nim :)

V reale to vyzeralo asi takto :

canvas_covered_windows.jpg

janci75

• Odpovědět s citací

Příspěvekod igorp » 02 lis 2012, 19:53

Tohle bude paráda....těším se na pokračování. Ať se daří.
'Peace upon earth!' was said. We sing it,
And pay a million priests to bring it.
After two thousand years of mass
We've got as far as poison-gas.
Thomas Hardy
igorp

• Odpovědět s citací

Podstavec zadneho pom-pomu (rear pom-pom banstand)

Příspěvekod janci75 » 14 lis 2012, 15:01

@igorp : Vdaka za povzbudenie. Zatial to vyzera ze sa to v piebehu par mesiacov podari dokoncit ak mi do to nic nepride.

Pokracujem podstavcom zadneho pom-pomu. Upravy spocivaju v tom ze na dvierka na podstavci je potrebne nahradit boxami na naboje. Trumpeter mal k dispozicii asi nakres iba z vrchu.
Dvierka na boxoch som urobil z plechov Eduard setu. Na boku 'splinter shieldov' v hornej casti podstavca boli tzv. handlarils, ktore by sa dali pracne znazornit pomocou tenkeho medeneho drotika
lepeneho na stlpiky zhotoveneho z hrubsieho medeneho drotika. Tu som si pracu ulahcil a pouzi pasik evergreenu 0,5x0,25mm. Ako sa poznam tak ci tak by som ten drotik este pred finalnym prilepenim k modelu znicil.

IMG_6102_edit.jpg

Nozicka podstavca zo stavebnice je zla. Spravny tvar naznacuje vykres z HMS Hood association.

Povodna nozicka sa ale da pouzit ako zaklad na oblepenie evergreenom. Dalej v smere od predu lode sa nachadza min.jeden splinter shield min. sirky nozicky podstavca a rovnakej vysky ako samotna nozicka podstavca. K pozici dalsich splinter shieldov som sa nedopatral.

IMG_6103_edit.jpg

IMG_6104_edit.jpg

janci75

• Odpovědět s citací

Main rangefinder

Příspěvekod janci75 » 16 lis 2012, 15:33

IMG_6122_edit.jpg

IMG_6123_edit.jpg

Upravy :
1. Povodne 'hrube' kryty priezorov zo stavebnice nahradene tensimi z kuskov plechu.
2. Leptane podpery zo sady LionRoar
3. Leptany rebrik zo zadnej strany.
janci75

• Odpovědět s citací

Engine vents

Příspěvekod janci75 » 07 pro 2012, 14:49

Vetraky pre sanie vzduchu do motorov sa nachadzaju v ose lode na clnovej palube. Povodne by sa zdalo ze su to jednoduche detaily,
ale prace na nich je kopu. Vyrazne tu pomoze plech Eduard, ktory obsahu steny otvorov + mriezky na prekrytie otvorov. Problem je
ale, ze set obsahuje mriezky len na nahradu povodny zo stavebnice. Na skutocnej lodi ich vsak bolo viac, tak sa dostalo aj na mriezky
z LionRoar setu.

Dalsie upravy :
- strechy vsetkych vetrakov by nemali precnievat cez steny.
- na zadnom otvore so stvorcovou zakladnou sa nachadzaju 4 poklopy, na otvore medzi zeriavom a zadnou nadstavbou 2 siroke poklopy.
- vetrak medzi zeriavom a zadnou nadstavbou je cca o 2/3 vyssi ako ostatne.

- na prednom vetraku so stvorcovou zakladnou sa nenachadza ziadny poklop, vzhladom na to ze tam je ulozenie ramena zeriavu.
= ulozenie ramena zeriavu je moj vlastny vymysel, nikde som k tomu nenasiel ziadne foto.

Fotodokumentacia + podrobnejsi popis sa da najst tu http://ontheslipway.com/?p=298

Takto to ma vyzerat :

a takto som to spravil ja :)

IMG_6105_edit.JPG

IMG_6106_edit.jpg

IMG_6108_edit.jpg

janci75

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Lodě (Ships) Rozestavěno