Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Lodě (Ships) ‹ Lodě (Ships) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bitevní loď Bismarck, 1:200, Hachette

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Bitevní loď Bismarck, 1:200, Hachette

Příspěvekod bubokol » 11 kvě 2014, 15:51

Práce pokračuje dokončováním modelu.Antény a lana to je pro mě dost vopruz,ale pomalu to jde.V dodaných leptech spousta detailů o kterých se návod nezmiňuje,něco se mě podařilo dle fotek umístit,jestli správně toť otázka.I přez veškerou snahu se mě dost dílů nedaří určit a na model někam umístit,tak že jich ještě dost zbude,ale to již řešit nebudu.Možná,že až se dám do zábradlí,tak se ještě něco podaří ze zbylých dílů umístit.Tak až to bude jako skoro hotové,dám pár fotek.
bubokol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubokol » 23 kvě 2014, 21:25

Již skoro hotové,ale ještě dost práce zbývá.Natahaná lana,antény a anténí svody,Dokončeno též zábradlí tak že zbývá montáž lodních šroubů a kormidel,záchytných mříží na vystřelené nábojnice o kterých návod udává ,že byli naistalovány jen při boji,na fotce jsou vidět a zcela jistě se nejedná o bojovou situaci.Dále ještě vlajky a patina vtomto případě jen decentní,prože Bismarck během krátké doby 3x změnil kamufláž,tak že se stále natíral.Nepůjde tedy o nějakou rezavou pikslu,nebo vyhulenej uhelnej parník,spíš jen o vystínování a zvýraznění detailů.Měli by být ke koupi i námořníci od North Star,u Plastic hobby,ale zatím ještě nic,tak uvidíme.Jak jsem již uváděl jsem jen lodní nemodelář amatér a jedná se o můj první lodní model,ale již se blíží, myslím celkem zdárný konec.Pár snímků mojí práce a jedna fotka se záchytnými mřížemi na vysřelené hilzny.
Přílohy
athene-5wliu152h54hz2cqgvo_layout.jpg
Záchytné mříže.
SAM_2168.JPG
SAM_2167.JPG
SAM_2165.JPG
SAM_2164.JPG
SAM_2163.JPG
SAM_2162.JPG
SAM_2161.JPG
bubokol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubokol » 24 kvě 2014, 08:53

Ještě k záchytným mřížím,je možné že na snímku jsou mříže instalovány jen na zkoušku,jestli vše pasuje jak má a po vyplutí na akci byli uloženy,ale kam nevím.Na žádném fotu které mám k dispozici nejsou nikde vidět a že by je nosili někam do nějakého skladu to se mi moc nezdá.Jestli někdo ví jak to bylo,tak uvítám každou informaci.Třeba Ferry X by mohl jako odborník něco vědět.
bubokol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirektuner » 24 kvě 2014, 08:54

Moc pěkný to máš doufám že to taky dokončí do zdárného konce :) ale to je ještě hodně času :)
mirektuner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirektuner » 24 kvě 2014, 08:58

bubokol píše:Ještě k záchytným mřížím,je možné že na snímku jsou mříže instalovány jen na zkoušku,jestli vše pasuje jak má a po vyplutí na akci byli uloženy,ale kam nevím.Na žádném fotu které mám k dispozici nejsou nikde vidět a že by je nosili někam do nějakého skladu to se mi moc nezdá.Jestli někdo ví jak to bylo,tak uvítám každou informaci.Třeba Ferry X by mohl jako odborník něco vědět.

A neházely je náhodou do moře třeba.
mirektuner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pmilan » 18 led 2015, 12:54

chtěl jsem postavit pohyblivý model lodi Bismarck 1:200,ale v došlých návodech žádné díly na to nejsou a ani odkaz na to jaké,nebo kde se dají sehnat,jsemnenašel.Může mi někdo poradit? :shock: :shock:Jedná se hlavně o kormidla,úchyty lodních šroubů a samotné šrouby. :o [-X
Pmilan

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Lodě (Ships) Rozestavěno