Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Lodě (Ships) ‹ Lodě (Ships) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

USS New jersey, Tamiya, 1:350

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: USS New jersey, Tamiya, 1:350

Příspěvekod petrtobias » 30 bře 2020, 14:26

Děkuji za pochvalu, ta vždy potěší :) co ale teď řeším, je problém s popisky u čáry ponoru, ve stavebnici nic není, myslím tím ta čísla udávající ponor +/-. Nemá náhodou doma někdo navíc pro měřítko 350?
Přílohy
42.jpg
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrtobias » 03 čer 2020, 09:41

Po selší odmlce přidávám další fotky. Bohužel nastalo hezké počasí a je potřeba pokračovat na baráku, syn měl přání, že by chtěl poličku na autíčka, tak jsem si řek, že mu něco vymyslím (sice mimo téma, ale přidávám fotku rovněž). Ze stavby jsem se pohnul jen tím, že jsem začal trochu špinit trup rzí, špínou a solí, tak jako by byl v suchém doku, po zalakování se oleje trochu zjemnily, což je vidět na rozdílu mezi fotkami bez podstavce a s podstavcem. na rez a špínu používám přípravky od AK s white spirit, na sůl používám klasickou bílou olejovku, ale přemýšlím, že přejdu z oleje kompletně na přípravky, protože pak odpadne nutnost lakování, což potom kazí ten přechod, třeba tady na pololesklém trupu stečeniny, které jsou matné vypadají realističtěji než zalakovaná bílá sůl, ta před lakováním také vytvářela realističtější pohled, ale co už no. Jinak konečně dorazila dřevěnná paluba po asi 2,5 měsíci čekání a musím uznat, že kluci čínský udělali dobrou práci a vypadá suprově, trochu jsem jí rovněž napatinoval, protože svítila novým dřevem, což po x letech na mořích je nesmysl.
Přílohy
43.jpg
44.jpg
45.jpg
46.jpg
47.jpg
48.jpg
49.jpg
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrtobias » 17 čer 2020, 22:42

tak zase pár fotek od stolu. trup už uzavřen a hlavní paluba na místě. problém stavebnice je ten, že paluby jsou kratší než trup a mezi druhou a třetí částí je mezera asi 4mm, zatím jsem ta dal kus dřevěnné paluby a zkusím dokreslit prkna, když to bude vypadat blbě, tak holt vyplnit kusem plastu a ještě stříknout.
Přílohy
50.jpg
51.jpg
52.jpg
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukas.sparrow » 18 čer 2020, 06:35

Dobře jedeš,já u své Missouri mám také kratší palubu než trup,je to asi chybka ve všech modelech.
Když tak koukám na tu záď,tak už mám odpověď proč Pontos ve svém setu dělá z plechu celou kovovou palubu na zádi.Ono takhle když se hodí to dřevo a vystupuje nad palubu,tak to nevypadá moc hezky.Bude to chtít navýšit aspoň plastovou destičkou.
Lukáš "Sparrow" Brousil
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350
lukas.sparrow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 18 čer 2020, 15:47

Přitom by stačilo,kdyby dřevěný paluby někdo dělal v dekálu....
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrtobias » 18 čer 2020, 19:00

tak ono to tolik nevystupuje a i v reálu je ta paluba vystouplá, večer sem dám fotku, kde je to vidět. Ano je pravda, že kdyby se to zvětšilo podle měřítka, tak je to schod jak prase, ale třeba mně se to i líbí :) a obtisk by vypadal hodně kýčovitě. Ale musím předělat tu mezeru, tu udělám z plastu, tohle není optimální řešení.
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukas.sparrow » 18 čer 2020, 21:28

Je to jasný,vždy záleží na tom aby to vyhovovalo tomu kdo to staví.Pro mě osobně to působí rušivě a já tu palubu dodělám.
Jinak s tím dekálem si nemyslím,že by to bylo až tak kýčovité,záleželo by jak by se toho někdo ujel.Ale nechtěl bych to dělat na tak velkých a mnohdy složitých plochách.
Lukáš "Sparrow" Brousil
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350
lukas.sparrow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrtobias » 19 čer 2020, 08:52

Přiznám se, že když jsem pak ten set viděl a vzhledem k tomu, že je v něm úplně vše, tak jsem si říkal, že jsem ho měl vzít, ale zase na druhou stranu bych se ochudil o spoustu sochaření nových dílů a co naplat, že resin nebo plech jsou asi přesnější, ale takhle z toho mám možná větší radost, třeba že ty kruhové úchyty na přistávací palubě jsem si nejprve musel udělat křížový "udělátor" a každý úchyt zvlášť vypálit :) nebo třeba ten trup, osázet to vším co na něm je :) no už se ale těším až bude v celé kráse :) snad se něco nepo...
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrtobias » 28 čer 2020, 23:04

zase drobný posun. zadní věž je na místě, řetěz rovněž a další paluba. Jen si říkám, jestli té rzi není moc, na těch fotkách to hodně vylezlo. pokud bych to převedl do skutečnosti, tak by to byla rezava liška, sice na ní bylo dost koroze po těch 50 letech používání, ale ty nástavby jsem trochu přehnal, jaký je Váš názor? jinak to maskování na fotce zabralo 4 hodiny a stříkání 4 minuty :D
Přílohy
53.jpg
54.jpg
55.jpg
56.jpg
57.jpg
58.jpg
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiralkuznetcov123 » 29 čer 2020, 09:32

Já myslím že v poho. Mě se to líbí. krásná práce
admiralkuznetcov123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 29 čer 2020, 19:07

Ta přední paluba na první fotce je s patinou?Vypadá to fakt dobře.Málokdo tomu dá to,co vznikne používáním.
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrtobias » 29 čer 2020, 22:10

Miloš K. píše:Ta přední paluba na první fotce je s patinou?Vypadá to fakt dobře.Málokdo tomu dá to,co vznikne používáním.

přední palubu jsem jen stínoval preshadingem, spíš jsem se věnoval dřevěné palubě. Na předek ještě příjde nástavba s anténou. Ještě je na tom práce jak na kostele. Ale každopádně děkuji.
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrtobias » 29 čer 2020, 22:11

admiralkuznetcov123 píše:Já myslím že v poho. Mě se to líbí. krásná práce

Tak snad bude za pár měsíců hotová a bude k vidění někde naživo :)
petrtobias

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 30 čer 2020, 13:20

Kedze sa pytas, tak ja by som s tou hrdzou ubral.
Tiez som riesil ako velmi ju zapatinovat a nakoniec som zvolil variant menej je viac. O hrdzi sa mi to zvacsa vyplatilo, lebo malo hrdzi je uveritelne(nakoniec premalovavali ich celkom casto) ale vela hrdzi je zvacsa na skodu.
Boro

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Lodě (Ships) Rozestavěno