Stralis sa často zatial nevidí. Celkovo to nevypadá zle. Trochu sa mi zdá že zadný blatník ako keby podal na kolo. Nepáčia sa mi tie dekály, myslím graficky... pôsobí to na mňa hračkoidne. Srší z toho nadšenie. Skôr si myslím že tvoj problém je že sa moc ponáhlaš. Takže Vlado hlavne klud a pomaly, neponáhlaj sa. Snaž sa pracovať s internetom... zadaj napríklad do google Stralis 1/24. Ja keď som začínal tak bol akurát časopis Trucker a to bolo všetko.
náhodou mě se to docelá líbí....určitě chybi tam oproti ,,profikům" jsou ale třeba nevím co je konkrétně špatně na světlech....mě to přijde akorát....prostě stříbrné čočky xenonů...bych řekl já....a ten zadní blatník opravdu při průzkumu vypadá jako by ,,ležel" na kole...ale jinak si myslím že to je fajn....a tipuju že určitě nejsi profík...ale zase ne amatér jako já ....
barva je moc hezká, dekály taky...ty černé.....pravda, ty lesklé stříbrné ...to je u mě takové 50/50.....v reálu jsem sice pár různých trucků potkal s obdobným vkusem ale hraničilo to s přeplácaností...
za mě ti dávám 7/10 ....a samozřejmě když je to ,,krabičkovka" tak bez detailů jako kabely apod...to uznávám...
Pane Válku, já bych se příště návodu rozhodně tak úzkostlivě nedržel, protože ty obtisky to v mých očích opravdu degradují jako Miloš prezidentský úřad.
Dan
"Kdo CHCE, hledá ZPŮSOBY. Kdo NECHCE, hledá DŮVODY"
Prosím o vysvětlení " nedržet se úzkostlivě návodu " a jaké decaly tedy použít,když tyto jsou ke stavebnici ? Model by mi připadal příliš holý bez decalů
Pane Válku, to bylo myšlen právě ve spojení s těmi dekály a případně lakováním. Dle mého názoru určitě není nutné dávat dekály na model za každou cenu, v drtivé většině případů i pěknému modelu bohužel uškodí. Já bych nechal Stralise bez pruhů i toho koně. Když si dávám na chleba šunku, tak už si na ní nenamžu marmeládu jen proto, že ji mám v lednici - víte, jak to myslím? Nevím, zda je dle návodu i ta barevná kombinace, osobně bych dal k té žluté nebo žlutooranžové (tak ji vnímám z fotek) tmavě šedé nebo černé šasi - ale to je jen můj pohled na barvu. a v něm se budu určitě se spoustou lidí rozcházet.
Obecně si myslím, že kdyby Italeri čas, který věnuje vymýšlení ošklivých dekálů, věnovalo na úpravu samotných stavebnic, byl by to krok vpřed. Ale špageťáky nikdo z nás nepředělá.
Dan
"Kdo CHCE, hledá ZPŮSOBY. Kdo NECHCE, hledá DŮVODY"
Když mluvíte o tý přeplácanosti obtiskama. Chtěl jsem se zeptat, jestli ty stavebnice od Italeri mají jako předlohu reálný stroj. Jakože přesně s těma vlkama, indiánama, koněma nebo čím vším ještě někde takový auto jezdí. ? Nebo je to jen kvůli zatraktivnění stavebnice pouhá what if..
" Dobrovolníci k obsluze útočných děl vystoupit!"
Život vojáka od útočného dělostřelectva je krátky, ale smysluplný!" MÁŠ OBROVSKOU ŠANCI JAKO POKUTOVÝ KOP - SPRÁVNĚ HIP HOP: HIP HOP JE TU HIP HOP JE V NÁS, OVLÁDNE I VÁS, PŘICHÁZÍ JEHO ČAS.
Jistě máte pravdu pánové. Je to již nějaký pátek co jsem Stralise dostavěl. K té zlatožluté barvě mě ty černé obtisky přišly jako vhodné Byla to krabička dle barev a obtisků na krabici. Nyní se snažím trochu s obtiskama krotit. Viz Volvo VN 780 + Ford LTL s dvěma návěsy na kontejnery