Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zetor 25 1/35 SKP

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Zetor 25 1/35 SKP

Příspěvekod Pavel Klouček » 16 dub 2020, 19:45

Dokončeno, hotovo, stavba popsána zde: stavba
Přílohy
Hot1.jpg
Hot2.jpg
Hot3.jpg
Hot4.jpg
Hot5.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Re: Zetor 25 1/35 SKP

Příspěvekod Albatros » 16 dub 2020, 20:26

Je to super!
=D> =D> =D>
Také sugestívne.
Už len pripnúť vlečku, nasadnúť a vydať sa na pole či do lesa.
:-)
Stano (Albatros) Keveš
zameranie: najmä neortodoxne lietajúce - vesmír, záchranári, VTOL, amfíbie a hydroplány, experimenty
prezentované na MF: Atlas Centaur SLV-3D, Ariane 5, Hermes A-1
rozrobené: kvadratické temelínovo
nasyslené: veľaaaaaaa...

Clara pacta - boni amici.
Albatros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 16 dub 2020, 20:54

Parádní, soused na chalupě ho vloni zrenovoval, ale má červenou leštěnku.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 18 dub 2020, 08:43

Je to parádní!Traktůrek jak vyšitej! =D> Jen mám otázečku-oni ty traktory sříkali takhle barvou khaki?Pokud to teda vojenská barva je.Někde jsem narazil v literatuře kdysi i na zmínku,že používali ze začátku výroby i německou pískově žlutou co byla na techniku,protože ji měli dostatek po válce-teď už teda nevim,jestli jen jako základní barvu a nebo jestli s tím byl nafoukanej celej traktor.Mám pocit,že někde mám i fotku,ale ta už mohla být kolorována.A ještě jednu vzpomínku mám na tu 25cítku.Je tomu asi dva roky mi přinesl kolega z práce do dílen na opravu nádrž na naftu.Byla v ní prej dírka,Tak jsem ji zavařil,napustím vodou a hned vedle se udělala další,tak znovu a znovu a znovu :-D .To vše prokládáno neustálím napouštěním atd.Tak jsem vzal baterku,kouknu dovnitř a jak ten traktor dlouho stál,tak na hladině nafty skondenzovala asi voda a kolem dokola to bylo krásně vyhnilé,takovej proužek asi 1mm.Jako drážka.Trápil jsem se s tím asi dva dny než jsem ji dal dohromady.To jsou takové ty opravy,když někdo řekne,to tam jen prskneš bodánek a je to :-D .Vím,že mi kolega říkal,že na to v pohodě ještě sehnal kupu dílů,ukazoval mi např krásnej chladič,úplně novej,to jsem nechápal.Holt dobrá značka a tenhle model jí ostudu určitě neudělá.Gratuluji k dokončení.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 18 dub 2020, 10:52

Pánové díky za pochvaly, já se snad budu i červenat. Pavle co se barvy týká, koukni do prvního příspěvku ve stavěcím vlákně, tam jsem o tom psal a dokládal obrázky. Já se nemyslím, že to byla armádní barva, spíš se jednalo o tehdejší barvu na stroje, podobně jako tomu bylo později se Zetoráckou modrou a lahvově zelenou. Prostě barva na kovy. Níže foto poměrně citlivě zrenovovaného kusu, kde se o tu barvu pokusil. Já nakonec zvolil britskou Middle Stone od Agamy.

Co se dílů týká, tak existují E-shopy, kde si z dílů postavíš toho Zetora skoro komplet a v jakékoli podobě. Mnoho dílů se dělá v replice, některé ještě rozprodávají ze zásob a protože pětadváca byla na vesnicích u každé třetí chalupy, tak je spousta dílů ještě mezi lidmi. To je stejné jako díly na staré škodovky, třeba na Oktávky, Spartaky apod. je toho mezi lidmi mrtě, protože z toho všichni stavěli traktůrky.
Přílohy
Z25N.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šachťák » 18 dub 2020, 18:23

Pavle, je to velká paráda. Vypadá jak živej. Možná bych zkusil na focení denní světlo. Taky mám dva doma, ale v 1:87. Tuhle barvu budu taky volit. Jen ji udělám asi malinko víc do zelena. V knížce o Zetorech jsou fotky pětadvacítek z nějakýho muzea a to snad i v původním nálezovém stavu a jejich barva mi připomíná tu, co se s ní stříkaly první čéesaďácký linkový autobusy.
IMG_20200418_191620.jpg

šachťák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 18 dub 2020, 21:19

Tak já budu za toho zlého....vzhledem k tomu,že máme tento stroj doma a mám ho nakoukaný (ano,máme jen Z 25 A ),přijdou mi některé věci trochu mimo,což mně docela mrzí vzhledem k vynaložené invenci v rozestavěno...třeba žlutá/zažloutlá světla,přední kola/vnitřní strana vypadá,jako by měla brzdy (nebo brzdové štíty) čož je nesmysl,..,si celkově myslím,že modely od autora masteru Martina Vrby vypadají realističtěji
dobové foto1.JPG

Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 19 dub 2020, 08:57

Joudo já rozhodně netvrdím, že je ten model bez chyb. Žluté paraboly jsou asi blbost a nevím, proč výrobce zvolil zrovna tohle tónování, které bylo typické pro mlhovky té doby, ale skla jsou udělaná tak realisticky, že jsem je použil. Přední kola žádné bubny nemají, jsou použita z modelu bez úprav, tj. měla by být stejná s modely Martina Vrby.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 21 dub 2020, 09:56

Jasně,v pohodě,jen jsem napsal co mně uhodilo na první dobrou do očí. Hlavně v rozestavěno to vypadalo na super model,ale možná to dělá ta ,, netypická" barva,mám ho přeci jen zažitý v zelené,nevím,možná to bude tím,že mám předlohu dost na očích...fakt nevím. Jinak co se týká modelařiny jako takové,nemám k tomu jedinou výhradu......
Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 12 čer 2020, 20:29

Nádherná práce! [-o< =D> Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod firestarter » 05 led 2022, 07:27

Ahoj,

mám moc velikou radost vždy, když vidím nějakou další postavenou 25 a ta tvá je navíc opravdu zvlášť krásná!
Dal sis záležet na detailech, model je perfektní! =D>

Za chyby na předloze se omlouvám, já to původně vůbec neplánoval pro stavebnici, stavěl jsem to pro sebe, pro radost...

Doufám však, že to nebyl poslední postavenej traktor od tebe... :wink:

Měj se, M.
Martin Vrba
http://www.traktor-model.estranky.cz/
firestarter

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie