Je to parádní!Traktůrek jak vyšitej! Jen mám otázečku-oni ty traktory sříkali takhle barvou khaki?Pokud to teda vojenská barva je.Někde jsem narazil v literatuře kdysi i na zmínku,že používali ze začátku výroby i německou pískově žlutou co byla na techniku,protože ji měli dostatek po válce-teď už teda nevim,jestli jen jako základní barvu a nebo jestli s tím byl nafoukanej celej traktor.Mám pocit,že někde mám i fotku,ale ta už mohla být kolorována.A ještě jednu vzpomínku mám na tu 25cítku.Je tomu asi dva roky mi přinesl kolega z práce do dílen na opravu nádrž na naftu.Byla v ní prej dírka,Tak jsem ji zavařil,napustím vodou a hned vedle se udělala další,tak znovu a znovu a znovu .To vše prokládáno neustálím napouštěním atd.Tak jsem vzal baterku,kouknu dovnitř a jak ten traktor dlouho stál,tak na hladině nafty skondenzovala asi voda a kolem dokola to bylo krásně vyhnilé,takovej proužek asi 1mm.Jako drážka.Trápil jsem se s tím asi dva dny než jsem ji dal dohromady.To jsou takové ty opravy,když někdo řekne,to tam jen prskneš bodánek a je to .Vím,že mi kolega říkal,že na to v pohodě ještě sehnal kupu dílů,ukazoval mi např krásnej chladič,úplně novej,to jsem nechápal.Holt dobrá značka a tenhle model jí ostudu určitě neudělá.Gratuluji k dokončení.Pavel
Pánové díky za pochvaly, já se snad budu i červenat. Pavle co se barvy týká, koukni do prvního příspěvku ve stavěcím vlákně, tam jsem o tom psal a dokládal obrázky. Já se nemyslím, že to byla armádní barva, spíš se jednalo o tehdejší barvu na stroje, podobně jako tomu bylo později se Zetoráckou modrou a lahvově zelenou. Prostě barva na kovy. Níže foto poměrně citlivě zrenovovaného kusu, kde se o tu barvu pokusil. Já nakonec zvolil britskou Middle Stone od Agamy.
Co se dílů týká, tak existují E-shopy, kde si z dílů postavíš toho Zetora skoro komplet a v jakékoli podobě. Mnoho dílů se dělá v replice, některé ještě rozprodávají ze zásob a protože pětadváca byla na vesnicích u každé třetí chalupy, tak je spousta dílů ještě mezi lidmi. To je stejné jako díly na staré škodovky, třeba na Oktávky, Spartaky apod. je toho mezi lidmi mrtě, protože z toho všichni stavěli traktůrky.
Pavle, je to velká paráda. Vypadá jak živej. Možná bych zkusil na focení denní světlo. Taky mám dva doma, ale v 1:87. Tuhle barvu budu taky volit. Jen ji udělám asi malinko víc do zelena. V knížce o Zetorech jsou fotky pětadvacítek z nějakýho muzea a to snad i v původním nálezovém stavu a jejich barva mi připomíná tu, co se s ní stříkaly první čéesaďácký linkový autobusy.
Tak já budu za toho zlého....vzhledem k tomu,že máme tento stroj doma a mám ho nakoukaný (ano,máme jen Z 25 A ),přijdou mi některé věci trochu mimo,což mně docela mrzí vzhledem k vynaložené invenci v rozestavěno...třeba žlutá/zažloutlá světla,přední kola/vnitřní strana vypadá,jako by měla brzdy (nebo brzdové štíty) čož je nesmysl,..,si celkově myslím,že modely od autora masteru Martina Vrby vypadají realističtěji
Joudo já rozhodně netvrdím, že je ten model bez chyb. Žluté paraboly jsou asi blbost a nevím, proč výrobce zvolil zrovna tohle tónování, které bylo typické pro mlhovky té doby, ale skla jsou udělaná tak realisticky, že jsem je použil. Přední kola žádné bubny nemají, jsou použita z modelu bez úprav, tj. měla by být stejná s modely Martina Vrby.
Jasně,v pohodě,jen jsem napsal co mně uhodilo na první dobrou do očí. Hlavně v rozestavěno to vypadalo na super model,ale možná to dělá ta ,, netypická" barva,mám ho přeci jen zažitý v zelené,nevím,možná to bude tím,že mám předlohu dost na očích...fakt nevím. Jinak co se týká modelařiny jako takové,nemám k tomu jedinou výhradu......
mám moc velikou radost vždy, když vidím nějakou další postavenou 25 a ta tvá je navíc opravdu zvlášť krásná! Dal sis záležet na detailech, model je perfektní!
Za chyby na předloze se omlouvám, já to původně vůbec neplánoval pro stavebnici, stavěl jsem to pro sebe, pro radost...
Doufám však, že to nebyl poslední postavenej traktor od tebe...