Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

AUDI R8 LMS GT3 Marchy Lee 2015- NuNu 1/24

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: AUDI R8 LMS GT3 Marchy Lee 2015- NuNu 1/24

Příspěvekod Renda » 21 čer 2020, 00:13

Pak ti schází jistá dávka empatie, nebo fakt neumíš číst.
Ale rozhodně uděláš lépe, když mi nebudeš tou rádobykritikou plevelit vlákno.

Je třeba nebrat tu modelařinu tak vážně a použít určitý nadhled.

PS: teď koukám na YT , stavby modelů, to byste si kritici smlsli. :grin:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 21 čer 2020, 00:35

Asi nerozumim řeči tvého kmene. U tebe je problém to, že když tě někdo neplácá po zádech, tak se snažíš oplácet. Za rypák se chyť a flakni s ním do rohu místnosti abys to měl stereo. Ty si fakt nevidíš na špičku nosu. "PS: teď koukám na YT , stavby modelů, to byste si kritici smlsli. :grin: " no, tak povídej.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 21 čer 2020, 03:09

S těma obtisky ve spárách.... používej hypersol od agamy to je zaručena věc a obtisky se ti prižehlí k povrchu.
Chce to zkoušet je opravdu agresivní, ale když se to člověk naučí, tak je to s ním paráda.
Teď jsem to testoval i na obtiscich na huayře a v pohodě.
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 čer 2020, 07:16

Ale Hypersol já používám. Prostě mi to lak vytáhl ven.
Michale, měl jsem o tobě jiný myšlení, no, bohužel. Nic z toho co píšeš neudělám, jako teda ti to napíšu naposledy, proč se mi tvá a Markova rádobykritika nelíbí a beru to jako útok. Jde o to, že v Rozestavěno nikdo nic nenapíše, nebo jsi tam něco psal?, ale jen dám model do Galerie, hned to jede a objeví se chytráci, kteří by to udělali lépe.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 21 čer 2020, 07:36

Ty woe... oba vás znám, tak se na to rejpání vykašlete. Model je podle Rendovo představ, Michal má jiný názor. No a co?
Naživo to bude vypadat stejně jinak, dáme si pivo a pokecáme o tom. Je to jenom ZÁBAVA !!! (:)
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 21 čer 2020, 08:14

Rendo, pryč jsou časy, kdy jsem strávil na MF každej den aspoň 3 hodiny. Bohužel to teď nestíhám procházet tak často a tak konkrétně u tvého rozestavěno jsem naposledy koukal, když jsi dekáloval. Projdi si moje příspěvky v tom tématu, od začátku jsem ti tam psal co vidím. Dekálovačka takovýdleho rozsahu je pro mě zatím nedosažitelná, takže když jsem chválil, tak upřímně.. A víš proč mě sere, že ten model při finiši odflákneš? Protože vím, že umíš prostě líp a přijde mi to škoda. Viděl jsem od tebe za ty léta několik asi i desítek modelů a za mě je tvůj top model daleko v historii. Je to GTR35 v gunmetalu (nebo tak něco), ten měl podle mě nejlepší povrch a dal sis na něm fakt záležet. Od tý doby jsi polevil. Jako tvoje tempo je hustý, na soutěži dovezeš každej rok aspoň 5 modelů, ale všechno jsou to potom modely, který dělají křoví pro ty, nad kterými si autor dal víc práce. A konkrétně u mě, ne nebaví mě stavět model rok, ale prostě to teď tak je, když si chci udržet svoji kvalitu.
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 čer 2020, 09:05

Jediný postřeh byl Marku tvůj příspěvek o zatmelení propadlin. Nic víc, nikdo neměl potřebu něco dál napsat.
Na hotovým modelu už nemíním nic opravovat. To bych ho jen zničil. Vidíš, sám víš, kde máš limity, já vím, kde mám svoje. Tak to je a bude a bude to horší. Čím mám míň času, tím míň modelům dám.
Jako jestli někomu vadí, že si po těžký šichtě v práci sednu pro odreagování k modelu a chvilku si hraju, tak ať si opravdu políbí zadek, je to můj model, podle mých představ a schopností.
A že dělám křoví mi nevadí, na výstavy jezdím za nákupy a pro to, že chci vidět známé. Rozhodně po těchto zkušenostech se přispůsobím situaci.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod akkandian » 21 čer 2020, 20:16

Model krásného auta. Už jsem málem i zhřešil, měl jsem ho v košíku i s těmito dekly. Nakonec nejsem naštěstí odolal :) Už nevím, kdy bych to stavěl :)
akkandian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrugeova » 21 čer 2020, 20:19

No teda! :roll: Podařilo se mi po delším čase zprovoznit novou techniku a vyměnit zapomenuté heslo a hned taková střelba :shock: Model jsem měl možnost sledovat naživo od začátku. Renda hypersol opravdu používá a s tím lakem má pravdu ( byť není předseda). Radit v rozestavěno je celkem OK, ale v galerii už to pozbývá jaksi smyslu. Právo na názor má každý, ale pak je tu ještě forma toho sdělení. Chci někoho upozornit, nebo jen nas...t? No a z prezentace naší společné ZÁBAVY se stane aréna z níž obě strany odejdou naštvané. To je teda vážení na p.č.!! #-o
Každý máme svůj pohled na provedení modelu ( ten jedinej správnej) a také svoje limity a to by měli ostatní respektovat... a to je asi vše, co jsem chtěl říct.
S laskavým svolením použiji na závěr Rolfiho heslo : Je to jenom ZÁBAVA :wink:
vrugeova

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 21 čer 2020, 21:39

Nebo radši nic..
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 21 čer 2020, 23:29

vrugeova píše:No teda! :roll: Podařilo se mi po delším čase zprovoznit novou techniku a vyměnit zapomenuté heslo a hned taková střelba :shock: Model jsem měl možnost sledovat naživo od začátku. Renda hypersol opravdu používá a s tím lakem má pravdu ( byť není předseda). Radit v rozestavěno je celkem OK, ale v galerii už to pozbývá jaksi smyslu. Právo na názor má každý, ale pak je tu ještě forma toho sdělení. Chci někoho upozornit, nebo jen nas...t? No a z prezentace naší společné ZÁBAVY se stane aréna z níž obě strany odejdou naštvané. To je teda vážení na p.č.!! #-o
Každý máme svůj pohled na provedení modelu ( ten jedinej správnej) a také svoje limity a to by měli ostatní respektovat... a to je asi vše, co jsem chtěl říct.
S laskavým svolením použiji na závěr Rolfiho heslo : Je to jenom ZÁBAVA :wink:

Přiznám se , že zde nic nepublikuju, jen se chodím koukat do letadel a protože mě chytla auta tak i sem. Ale zeptám se co je na Mrazíkově reakci na první stránce špatného? Napsal, že chybí napuštěný spáry a vypadá to na tlustou vrstvu laku. A odpověď typu, že i můžete víte co, bych čekal tak od 15 letýho děcka a ne od dospělýho chlapa. A souhlasím s Michalem Šlipochem, je to zábava, ale když někdo neumí přijmout oprávněnou kritiku... Ohledně toho, že kritizovat se může jen v rozestavěno, tam bych byl hodně opatrný, chápal bych to kdyby šlo o kritiku nějaký faktický věci, jako např umístění obtisků, odlišnost kokpitu u letadel třeba, nebo třeba pruh navíc u markingu. Ale tepat někoho že upozorní na špatně použitou modelářskou techniku až v galerii...to jako vážně ? Každý nemusí bejt přilepenej na mf 24 hodin denně a sondovat všechny témata. jako beru to že Renda staví jak staví, ale mě by reakce ať si (doplňte si) taky naštvala. takže celý tenhle flame vznikl ne kvůli tomu modelu ale kvůli Rendovi, který co napsal.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 22 čer 2020, 05:09

Na fotky jsem se díval, mě osobně se model líbí i některý jeho detaily. Především oceňuju odvahu jít do takovýchto dekálů. Já bych na to neměl (ani odvahu ani schopnosti), to rovnou přiznám. Taky se mi líbí to zadní křídlo, jak je udělaný. Pravda, v designu těch dekálů se podle mě možná maličko ztrácí tvary modelu, což možná je trošku škoda (protože toto auto má podle mě hezký tvary kastle), ale dekály jsou podle mýho udělaný moc dobře a rád to někde zkouknu naživo - rozhodně si ho s ničím jiným nespletu. Takže Rendo, za mě moc pěknej model a =D>

Co se týče dalších věcí. Nevím, kdyžtak mě opravte. Ale chci se zeptat. Opravdu by ty vytažený spáry byly vidět i v tomto designu dekálů? Nezanikly by? Já nevím, proto se ptám. Spáry jsem nikdy nevytahoval, budu, resp. chci to poprvé zkusit teď na Lambu. Proto to nepočítám za zápor tohoto modelu (z mýho pohledu). Jediný, co bych ze svýho pohledu bral jako zápor tohohle modelu, je možná trošku silnější vrstva čirýho krycího laku na modelu, ale to podle mě strašně vytahujou fotky (jsou mrchy), v reálu to podle mě tolik vidět nebude (navíc, když je to v podstatě mat).
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 22 čer 2020, 10:09

Takže spáry jsou vytaženy. Profikl jsem i to stínítko a vypadá to fakt hnusně, dík za radu.

K těm komentům- už tohle bylo řešeno i v Galerii letadel, konkr. se ozval Miloslav (Hrabaň), že se ti největší odborníci ozvou až ve chvíli, kdy je model umístěn do Galerie.

Jako, já jsem dost soudnej a vim, kde mě tlačí bota a ty komenty, který jsou OT a tím Šilpochovým to začalo, neberu.

Kdo to nemůže stále pochopit, proč se rozčiluju, tak mu to snad docvakne. Víceméně pochopili jen Víťa a Honzin.

Tímto upozorňuju, že tohle byl můj poslední focený příspěvek a budu jen psát komentáře.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 22 čer 2020, 11:51

Renda píše:
Tímto upozorňuju, že tohle byl můj poslední focený příspěvek a budu jen psát komentáře.

Není to trošku škoda Rendo? Aspoň z mýho pohledu stavíš fakt pěkný modely, na který se i na soutěži rozhodně rád kouknu. Vždycky mi Tvý stavby přišly zajímavý (třeba to dvojbarevný - tuším černo červený - rozšířený GTR-ko). Chápu ale, že taková kritika v Galerii (ve chvíli, kdy už s tím vesměs nejde nic dělat) Tě nas...štve, já bych to měl stejně.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 22 čer 2020, 12:15

....Rendo, Rendo... :D :D
https://youtu.be/zFPtST3wuGk?t=19

to jsem prostě musel.
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

PředchozíDalší