Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Camaro 1981 ETCC BRNO, 1-24 Revell

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Camaro 1981 ETCC BRNO, 1-24 Revell

Příspěvekod Petu76 » 11 říj 2018, 18:42

F_F_F píše:
Petu76 píše:Díky Hanzi, už to nikdo ani nekomentuje....

Vždyť už se to ani komentovat nedá... :grin:
Gratulace je ovšem na místě =D>

Díky, uklidnil jsi mne :D. Příště budu muset alespoň přesunout kapotu a ten prográmek k závodu, aby to nevypadalo pořád stejně... :D.
Petu76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 11 říj 2018, 18:50

Gratuluji, moc pěkný model.
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petu76 » 11 říj 2018, 18:52

Dale Cooper píše:Gratuluji, moc pěkný model.

Díky ;-I .
Petu76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petu76 » 13 říj 2018, 18:27

.....
Naposledy upravil Petu76 dne 31 říj 2018, 17:11, celkově upraveno 1
Petu76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 13 říj 2018, 18:38

Petu76 píše:Neměl jsem se cpát mezi zasloužilé modeláře a do GT-Cupu vůbec. Mějte se klucí :uff: .

Pevně doufám, že to nemyslíš vážně. To, co píšeš, jsem zažil na soutěžích mnohokrát. Prostě někdy hodnotí lidé, kteří tomu vůbec nerozumí.
Důležitější je podle mě ocenění od lidí, o kterých víš, že vědí o co jde. Camaro je jeden z nejlepších modelů, který jsem kdy viděl a těším se
na další, které postavíš.
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 13 říj 2018, 18:55

Souhlasím s Jindrou. Není třeba věšet hlavu. Camaro je za mne ozdobou každý akce a navíc, nechodí mezi stoly jen porotci.
Já si myslím, že máš z něho největší radost sám, protože jsi stvořil jedinej kus na světě(!!!!), případný další budou už jen kopie. Měl bys na sebe být hrdej, protože jsi odvedl skvělou práci. [-o< Jen pokračuj, těšíme se na další kousky!!!!! :-)˜
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 13 říj 2018, 19:03

Řekni si sám...proč stavíš model? Kvůli porotě? Kvůli bodům......? Proč stavíš jak stavíš.... Každej si projde nějakým zklamáním na soutěži, že zrovne ten JEHO model si neodnesl nějaký ocenění... Je to jen zábava, odreagování od běžnýho života, jistým způsobem i seberealizace... Jsi dospělej chlap a takový prkotiny by tě neměly takto radikálně ovlivnit.
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 13 říj 2018, 19:09

Jestli ti můžu radit, pusť to z hlavy... Z mého pohledu jsi na tom modelu odvedl spoustu práce a je to na něm vidět... Tvůj model znám jen z fotek, ale fakt se mi líbí. Pokud bys chtěl znát názor člověka, který na soutěžích už zažil už hodně(cca 15 let, byl jsme u začátku soutěží civilní techniky u nás....), a to i situací, jaké popisuješ, rád to s tebou proberu v SZ. Určitě žádný model není dokonalý, to by to pak nebyl model, takže na každém je co vylepšovat, z mého pohledu je ale tvé Camaro jeden z modelů, na kterých toho zase tak moc vylepšit nelze...... Chápu, že můj názor nemusí být směrodatný, moc sem nechodím, znám tu jen málo lidí, ale rád bych tě podpořil v tom, co děláš... Já už pomalu se soutěžemi končím, holt jsem ve věku, kdy už nemám nejostřejší oko a kdo mne viděl při vykládání modelů na stůl, tak ví, že bych nejraději startoval spí v Parkinson Cupu… Navíc mne dnes spíš baví dodělávat modely do vitríny a do sbírky, které jsou jen rarity... Ale zažil jsme hodně, jako rozhodčí bych byl asi dost přísný, kdybych na to měl čas, a myslím, že ještě můžu ty zkušenosti předat.... V modelařině to sice vůbec neexistuje, ale já se už asi dva roky pokouším dělat něco jako trenéra svým dětem, syn asi moc na modely nebude, i když už má také nějaké úspěchy, nicméně, elektronika u něj vítězí, ale u dcery mám z "trénování" dobrý pocit... Rád poradím i cizímu, když se mi zdá, že je šikovný a bude o to stát...

Pokud bys jel do na "Zimu", můžeme se tam vidět... Jinak jsem ti k dispozici na SZ, na mailu, nebo na FCB...

Držím ti palce, ať se rozhodneš tak, abys byl sám spokojený... Jinak... je to jen koníček...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 13 říj 2018, 21:19

Jako sorry, ale tvá reakce mi přijde jak když 6ti letýmu dítěti někdo rozšlape hračku. Jestli jezdíš na výstavy jen proto aby jsi něco vyhrál a ne aby jsi se pochlubil modelem a pokecal s kámošema tak to možná chápu. Ale co nechápu je tvoje vyjádření o kontaktech. To jako že autíčkáři ovlivňují rozhodčí třeba aby měli body do GTCupu? V tom případě asi není GTCup pro tebe vhodný. Protože to s Hanzem děláme aby bylo nějaký zpestření v autíčkářský sekci a ne proto aby někdo vyhrál za každou cenu. A rozhodčí na soutěžích prostě hodnotí jak hodnotí. Kolikrát bych si mohl stěžovat že jsem nevyhrál s autem který vyhrálo mistrák. Ale tak to prostě je, každýmu se líbí něco jinýho.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 13 říj 2018, 21:24

Přesně jak ti to napsali kluci. Tady neni uz co dodat. A slova Dale bych bral dost vážně. Ne že by byl něco vice než ostatni to určitě ne. Ale ja osobně ho beru jako sveho guru pri psani článků. A jeho výtvory jsou mi inspirací dodnes. Jinak si sam osobne pamatuji na to jak Audina sklizela uspechy na mnoha soutezich po sobe a pak prisel Nymburk 2014 a ja jel poprve domu s prazdnou. A timhle si projde proste kazdy sam. A kazdy z nas to zazil. Ale postupem času prijdeš na to že je to o vlastne jen o te parte lidi za kterou jedes. A kdyz se zadaři tak je to prijemna tecka za peknym vyletem. A kdyz ne tak vylet super. Tak neves hlavu a Skyline verim ze bude Top stejne jako Camaro. ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 13 říj 2018, 23:26

Petu76 píše:Šumperk byla teda MEGA stěrka ;-I Asi jsem ji nutně potřeboval. X lidem to možná i udělalo radost. No je to zkušenost. Soutěže nejsou jenom o modelaření, ale i kontaktech, atd....
Nechápu spoustu věcí, třeba jako je hodnocení modelů v mistráku (4 body za motorový prostor, když tam žádný není...), atd....
Ztratil jsem chuť do modelaření a vystavování vůbec.... Třeba mi ten pán hodnotící závodní auta tak chtěl ušetřit spoustu peněz a času :-D .
Jestli je opravdu lepší lehce zašpiněná krabicová M6 (nic pro ni ní, mně se líbí a je to navíc BMW), než unikátní a celkem detailní Camaro (jo, není dokonalý a lezou mu obtisky nad povrch,...), tak sorry za OT...třeba mě to časem přejde.
Neměl jsem se cpát mezi zasloužilé modeláře a do GT-Cupu vůbec. Mějte se klucí :uff: .

Něco ti poradím, jako jeden z těch nejstaších matadorů. Kašli na bodovačky, tady to funguje 30 let stejně. Já nat hodil kládu vr.2001 nebo 2002, na MČR v Berouně. Pan rozhodčí mě strhul body za to, že nemám ventilky na kolech.
Protest neuznali, skončil jsem na druhém místě.
Resume: Toto vozidlo mělo plné pneumetiky, takže ventilky nemělo.
Vždy je to jen o lidech. Ta parta toho vašeho GT Cupu, vypadá jako parta správných nadšenců, tvůj model je krásnej, věř mi, stál jsem hodně dlouho u skutečného.
Jen tak dál, ať máme na co koukat. ETC je zásobárna, tak se budu těšit na další.
Naposledy upravil Miloslav dne 14 říj 2018, 17:19, celkově upraveno 1
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 14 říj 2018, 09:51

Sorry, ale chevy to napsal víc než výstižně a nedá mi to než mu dát za pravdu. Tohle chování a plačky je jak od malého fracka na pískovišti, kterému právě rozkopali bábovičku, ne od dospělého chlapa. Že byl model oceněn na 4 soutěží ze 4? A co má být? To je jako pak automatický stav, že musí být oceněn na každé další? No tak holt přišla pátá, kde se zkrátka organizátorům líbilo něco jiného. Šumperk je stejně jako většina ostatních soutěží líbí-nelíbí, tedy čistě o subjektivním pocitu daných rozhodčí co ocenění udělují. Kolik hodin práce za tím stojí, jestli to je novovýroba a unikát, na to se fakt nehraje a to ani v bodovačkách.
Jak bylo psáno výše, stalo se, se s tím smiř a pokračuj dál na jiném projektu. Házet kvůli jednomu neoceněnému modelu celý koníček do háje je hovadina, kor když ten model je opravdu pěkně udělaný. Podobnými reakcemi budeš v očích ostatních akorát za uraženého ješitu než za špičkového modeláře. A soutěže jsou opravdu spíš o příjemném setkání s kolegy, pokecu, oblíhnutí práce ostatních než o honbě za poháry a diplomy. A jestli po tom barevným sloupu od šumperských tak strašně toužíš, napiš mi adresu a pošlu ti ho aby dušička měla klid.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 14 říj 2018, 11:05

Petu, som presvedčený, že Tvoje vyjadrenie spôsobili len emócie... :-k
Držím palce pri stavbe ďalších modelov, určite budú rovnako krásne, ako Camaro... =D>
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 14 říj 2018, 11:05

Kubouš píše:Sorry, ale chevy to napsal víc než výstižně a nedá mi to než mu dát za pravdu. Tohle chování a plačky je jak od malého fracka na pískovišti, kterému právě rozkopali bábovičku, ne od dospělého chlapa. Že byl model oceněn na 4 soutěží ze 4? A co má být? To je jako pak automatický stav, že musí být oceněn na každé další? No tak holt přišla pátá, kde se zkrátka organizátorům líbilo něco jiného. Šumperk je stejně jako většina ostatních soutěží líbí-nelíbí, tedy čistě o subjektivním pocitu daných rozhodčí co ocenění udělují. Kolik hodin práce za tím stojí, jestli to je novovýroba a unikát, na to se fakt nehraje a to ani v bodovačkách.
Jak bylo psáno výše, stalo se, se s tím smiř a pokračuj dál na jiném projektu. Házet kvůli jednomu neoceněnému modelu celý koníček do háje je hovadina, kor když ten model je opravdu pěkně udělaný. Podobnými reakcemi budeš v očích ostatních akorát za uraženého ješitu než za špičkového modeláře. A soutěže jsou opravdu spíš o příjemném setkání s kolegy, pokecu, oblíhnutí práce ostatních než o honbě za poháry a diplomy. A jestli po tom barevným sloupu od šumperských tak strašně toužíš, napiš mi adresu a pošlu ti ho aby dušička měla klid.

HOWGH!!!
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petu76 » 14 říj 2018, 11:08

......
Naposledy upravil Petu76 dne 31 říj 2018, 17:12, celkově upraveno 1
Petu76

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie