Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ford Fiesta WRC-J-M Latvala (France 2011) 1/32 Airfix

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ford Fiesta WRC-J-M Latvala (France 2011) 1/32 Airfix

Příspěvekod Maverick117 » 26 kvě 2016, 11:53

Tak poďme nejako od začiatku keď si sa tak rozpísal rozpíšem sa trošku aj ja.

1. Voľba stavebnice vs stavba.

mierka a stavebnica ako prvé auto sa ťažko volí hlavne v prípade ak si si zvolil rally autá nakoľko závoďáky patria v auto sekcií asi k tým náročnejším (hlavne na dekálovačku) takže moc veľký výber si ani nemal. Možno ako prvé rally auto by boli vhodné EVOljušny V, VI alebo VII, od tamiye ktoré pekne lícujú a dekálovo nie sú až tak náročné. Poprípade možno MINI monte carlo od tamky (trošku náročnejšie na trpezlivosť kvôli oknám, motoru - ktorý sa dá zalepiť kapota a po probléme, alebo kvôli maskovaniu dielov) Určite by som sa na začiatok vyhol Celicám ( ST165 od Aoshimi alebo ST 185 od Tamky) a Corollám ( Hasegawa aj Tamka) tie dekály sú zabijácke a vzali by ti asi chuť pokračovať) V každom prípade príde čas kedy ich budeš chcieť do zbierky a určite sa dekálom nevyhneš (jedine že by si zvolil nejaké iné markingy - na Corollu je toho kopu od jednoduchších - modrá PEPSI by Reji model až po náročnejšie)

2. financie a začiatky

začiatok je vždy ťažký nech už máš akýkoľvek koníček. Dá sa to postupne, ale môžem ti poradiť jedno. Radšej drahšie a kvalitnejšie náradie ako kupovať lacné a budeš ho meniť ako ponožky. ale na začiatok toho až tak veľa nepotrebuješ a mnoho sa dá relatívne ušetriť ( mne stačil skalpel, lamací nožík, nemal som pilníky tak som si lepil brúsny papier na paličku od nanuku a to robím doteraz aj keď pilníky mám, revell lepidlo s ihlou poprípade ešte extra thin od tamky) a postupne dokúpiš ďalšie ako malé vrtáčiky (na ich uchytenie používam versatilku alebo dokonca pentelku) a tak

3. vypracovanie

čo sa týka detailov tak niektoré vieš tiež na prvých modeloch relatívne "odfláknuť" lacnejšiou variantou a nevyzerajú zle.. antény som zo začiatku robil vlasmi z metly ... len nech ta nechytí manželka že jej ich striháš :grin:

4. s chuťou do toho

neboj sa dostaneš sa do toho. na prvý model je to viac ako slušné, chybky vieš kde sú a to je podstatné. keby moje prvé WRCčko bolo takéto výskam od radosti.

takže držím palce a veľa zdaru ;)
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Čtýřa » 26 kvě 2016, 13:07

Maverick117: moc děkuji, že ses rozepsal a vážím si postřehů od tak zkušeného modeláře jako ty. Díky [-o<

Hej-hou: pokud mi to půjde, tak chci stavit vše závodní a nejen rally (i když na tu jezdím a sleduji nejvíce), ale díky Hanzovi.77 mám v kitníku i Le mansy a Formulky. Pokud jde o to Subko 98-99, tak mám trochu obavy. Stavebnice je bez dekálů (jak mi psal Sete, tak stejně originál moc nesedí), a ty co jsem objevil různě na netech jsou buď drahé (viz. Hirvonen - Network Q rally 2002) a nebo se mi nelíbí, nebo je těžká barevná kombinace. Neměl bys na ni nějaký dekál, nebo tip, která varianta by se mi mohla podařit? Díky
"Dani e Daniii, Sordo e Sordooo" :#)
Čtýřa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hej-hou » 26 kvě 2016, 15:14

každá závodnička je fajn :)
no s origo dekály na imprezu je spíše potíž v tom, ne že by nepasovaly, ale jsou trochu prkenější a nejhorší je boční dekál, protože se láme přes několik křivek karoserie. dá se to ulehči tak, že si ho rozdělíš na víc částí. s dekály na jiné verze to bude složitější, tady jde spíš o to, co se ti libí. a není kam spěchat, nic ti nikam neuteče :) . zajímavá je novinka od REJI, dekálů je více, ale nejsou tam velké plochy...já bohužel žádné nemám...max nějaké zbytky
Nesnáším sluníčka (_!_)
hej-hou

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Čtýřa » 16 lis 2019, 14:51

Ahojte po delší době. Bohužel moc času není, a pokud je, tak ho věnuji raději návštěvě rally na živo. A když už něco tvořit, tak raději něco nakreslím, než se roztahovat s modelem, když nemám svůj pracovní koutek :cry: To je hold realita, jsem líný....
Ale delší dobu již mám hotovo diorama pro tuhle Fiestu a konečně to nafotil :foto:
Snažil jsem se o reálné diorama z Rally France 2011 a trochu patiny na model. Je to mé první diorama, tak snad vypadá trochu reálně:
Přílohy
IMG_4195.JPG
IMG_4196.JPG
IMG_4197.JPG
IMG_4199.JPG
IMG_4200.JPG
IMG_4201.JPG
IMG_4203.JPG
Naposledy upravil Čtýřa dne 16 lis 2019, 19:20, celkově upraveno 1
Čtýřa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 16 lis 2019, 18:21

Má to chyby, ale není to špatný... realitě by se spíš přiblížilo dioráma v servisu, než na silnici, když je to bez posádky. 8-)
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Čtýřa » 16 lis 2019, 19:25

F_F_F: s tou posádkou na trati RZ máš pravdu. To mě taky hned napadlo. Ale vůbec netuším zda někdo posádku v 1:32 dělá. A pak jak bych ji tam rval :-D
A na první můj model udělat první diorama ze servisu, jsem si netroufl...
Čtýřa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 17 lis 2019, 10:56

Čtýřa píše:A na první můj model udělat první diorama ze servisu, jsem si netroufl...

Nemyslel jsem komplet servis, stačila by jen "asfaltová" plocha. Prostě, aby to nebylo jako "v pohybu".
F_F_F

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie