1. Voľba stavebnice vs stavba.
mierka a stavebnica ako prvé auto sa ťažko volí hlavne v prípade ak si si zvolil rally autá nakoľko závoďáky patria v auto sekcií asi k tým náročnejším (hlavne na dekálovačku) takže moc veľký výber si ani nemal. Možno ako prvé rally auto by boli vhodné EVOljušny V, VI alebo VII, od tamiye ktoré pekne lícujú a dekálovo nie sú až tak náročné. Poprípade možno MINI monte carlo od tamky (trošku náročnejšie na trpezlivosť kvôli oknám, motoru - ktorý sa dá zalepiť kapota a po probléme, alebo kvôli maskovaniu dielov) Určite by som sa na začiatok vyhol Celicám ( ST165 od Aoshimi alebo ST 185 od Tamky) a Corollám ( Hasegawa aj Tamka) tie dekály sú zabijácke a vzali by ti asi chuť pokračovať) V každom prípade príde čas kedy ich budeš chcieť do zbierky a určite sa dekálom nevyhneš (jedine že by si zvolil nejaké iné markingy - na Corollu je toho kopu od jednoduchších - modrá PEPSI by Reji model až po náročnejšie)
2. financie a začiatky
začiatok je vždy ťažký nech už máš akýkoľvek koníček. Dá sa to postupne, ale môžem ti poradiť jedno. Radšej drahšie a kvalitnejšie náradie ako kupovať lacné a budeš ho meniť ako ponožky. ale na začiatok toho až tak veľa nepotrebuješ a mnoho sa dá relatívne ušetriť ( mne stačil skalpel, lamací nožík, nemal som pilníky tak som si lepil brúsny papier na paličku od nanuku a to robím doteraz aj keď pilníky mám, revell lepidlo s ihlou poprípade ešte extra thin od tamky) a postupne dokúpiš ďalšie ako malé vrtáčiky (na ich uchytenie používam versatilku alebo dokonca pentelku) a tak
3. vypracovanie
čo sa týka detailov tak niektoré vieš tiež na prvých modeloch relatívne "odfláknuť" lacnejšiou variantou a nevyzerajú zle.. antény som zo začiatku robil vlasmi z metly ... len nech ta nechytí manželka že jej ich striháš

4. s chuťou do toho
neboj sa dostaneš sa do toho. na prvý model je to viac ako slušné, chybky vieš kde sú a to je podstatné. keby moje prvé WRCčko bolo takéto výskam od radosti.
takže držím palce a veľa zdaru

My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!