Už na Eday jsem s některými z vás mluvil, že po dostavění Williamsu si dám 2-3 volna a pak si dám jako relax nějakou jednodušší motorku. Ne, že by Williams byla nepříjemná stavba, ale byl jsem trochu pod tlakem plánu vzít ho do Prahy.
Nicky Hayden byl sice úspěšnějším jezdcem Hondy, ale Mad Max mi prostě ve vitríně chyběl.... A na Kentucky Kida ještě dojde.
Kdo se díval na stavbu tak ví, že to je prakticky krabička. Pro ty, kteří by chtěli zkusit stejný model jen shrnutí. Stavebnice je notoricky známá a velmi dobrá( i když Hondy tady zase tolik lidí zatím nestavělo), použita je verze LCR 2006, díky Charonovu upozornění jsém vyměnil spojku za starší typ. Jinak snad podle fotek samotný stroj odpovídá.
Co se týká dekálů, použil jsem Crazy Modeler a upřímně řečeno, nebylo to úplně ono. Hlavní problémy jsou v křídlech na nádrži (kdybych si dříve našel fotku, tak bych to dotáhl ručně, daň z mé liknavosti), které nedosahují k hrdlu, dále je potřeba trochu jinak rozdělit nápis Repsol na boku, který je o trochu delší, špatně se pasuje i červené pole na výstup od chladiče, musel jsem dostříkávat. Hlavní problém je ale v návodu, který neřeší nic. Chybí nákresy některých důležitých částí (třeba právě nádrž), dále není jasné, k jaké konkrétní motorce se schema vztahuje, protože se pozice některých reklam během roku změnila. Co je největší oříšek, to je to skutečnost, že čínský soudruh sice udělal dvě verze barev na "Repsol plochách", ovšem zase není vysvětlení kde a za jakých okolností které použít. Já si nakonec vybral podle fotek "nesvítivé barvy" tak, aby souhlasila použitá barva Zero, ale nemám jistotu, že k této verzi jsou správně umístěné reklamy.... Asi by to řešilo delší googlování, ale to by mi patrně stavbu otrávilo. Takže výrobci obtisků dávám 3-. Mám ještě nějaké věci od zmíněného výrobce, ty asi ještě použiju, ale do budoucna asi tuto firmu budu přehlížet (pokud se zásadně nezlepší).
Co mě ještě mrzí, to je dekál s oslavným logem 600 vítězství Hondy... Nevím, co s ním a to je škoda....
S lepty jsem tentokrát šetřil, doplnil jsme jen několik kabelů kolem palubky. Tato Honda byla relativně zakrytá a těch detailů zase tolik k vidění není, nechám si je na další stavby. No a teď zase nějakou Yamahu