Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honda RC211V 06´ Hayden

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Honda RC211V 06´ Hayden

Příspěvekod Stanley29 » 19 črc 2021, 13:48

Hezký den všem.
Před delší dobou jsem postavil od Tamiye legendární Hondu RC211V mistra světa z roku 2006 Nickyho Haydena, tak se nyní s Vámi o ní také podělím. Postavená je jen tak rovnou z krabice bez dalších doplňků. Pár detailů jsem dle dostupných foto dodělával svépomocí (snímač otáček předního kola, hadičky kolem olejového filtru a motoru, pružinky na laufech, hadicový spony a drobný náznak elektroinstalace).
Přílohy
honda_rcv211v_tamiya_134.jpg
honda_rcv211v_tamiya_133.jpg
honda_rcv211v_tamiya_131.jpg
honda_rcv211v_tamiya_118.jpg
honda_rcv211v_tamiya_116.jpg
honda_rcv211v_tamiya_114.jpg
honda_rcv211v_tamiya_109.jpg
honda_rcv211v_tamiya_081.jpeg
honda_rcv211v_tamiya_063.jpeg
Stanley29

• Odpovědět s citací

Re: Honda RC211V 06´ Hayden

Příspěvekod Charon » 19 črc 2021, 14:08

Pekne postaveno. =D> =D> =D>
Skoda ze Hayden s touhle rc211 v 2006 nejezdil. Ten jezdil na new generation - coz vlastne byla jina motorka kompletne. Bohuzel dost lidi zmatla tamiya s dekalama a udelali ji s 69 na kapote. Jedina moznost na new generation je st27 set, ale ten neresi vsecky rozdily, resi jen ty venkovni.

Co me trochu vadi je to predni kolo - obracene...
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 19 črc 2021, 14:55

Super postřeh s tím předním kolem. Sice nechápu, ale díky. Dám si s tím tu práci a kolo otočím.

Jinak při stavbě jsem částečně vycházel z docela hezkých a detailních foto z webu Hondy. Odkaz jsem již nedohledal, ale foto mám postahované. Máš pro zajímavost přehled o těch rozdílech?
Přílohy
19.jpg
18.jpg
14.jpg
11.jpg
07.jpg
06.jpg
05.jpg
03.jpg
02.jpg
01.jpg
Stanley29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 19 črc 2021, 14:56

tady ještě pár foto...
Přílohy
31.jpg
30.jpg
29.jpg
28.jpg
27.jpg
25.jpg
23.jpg
22.jpg
21.jpg
20.jpg
Stanley29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 19 črc 2021, 14:57

a poslední co mám...
Přílohy
34.jpg
33.jpg
32.jpg
Stanley29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 19 črc 2021, 15:08

Na obrázkách výše je tedy nejspíš ta nová verze, kde je vidět mírně odlišný rám, víka motoru atd. Ale pokud se nepletu, tak v první části sezóny jezdil stejnou verzi jako Dani a tomu by odpovídali obrázky níže.
Přílohy
03 – kopie.jpg
02 – kopie.jpg
01 – kopie.jpg
Stanley29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 19 črc 2021, 18:05

Pěkný model. Vypadá to, že je to ona na těch posledních fotkách. Model má jiný tvar zadní brzdy to tam Tamyia nechala ze staršího provedení.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 19 črc 2021, 18:24

Něco málo je tu.

viewtopic.php?f=329&t=36395&start=15#p679832

Prostě rám, kyvka, kapoty, vejfuky a hlavně motor - no, vlastně celá moto

Na foto z tvého posledního příspěvku je nějaká zplácaná 211, tam je jen přehozený číslo na 69 z 26, ale hayden tyhle kapoty nejezdil.Jednou jel testy se starší specifikací, ale ta mimo barev odpovídala konica minolta 06 - je to v linku napsáno.Než jsem ji kdysi dělal, tak jsem po tom pátral i podle videí z ročníků, co jsem postahoval, Hayden měl vždy novou, někdy měl vejfuk z prostředního válce nalevo, jindy napravo v kapotě
Přílohy
Pitwalk 2006 (5).jpg
hayden, new generation
Pitwalk 2006 (19).jpg
pedrosa
Pitwalk 2006 (7).jpg
hayden, new generation
Pitwalk 2006 (21).jpg
pedrosa
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 19 črc 2021, 20:54

Charon píše:Něco málo je tu.

viewtopic.php?f=329&t=36395&start=15#p679832

Prostě rám, kyvka, kapoty, vejfuky a hlavně motor - no, vlastně celá moto

Na foto z tvého posledního příspěvku je nějaká zplácaná 211, tam je jen přehozený číslo na 69 z 26, ale hayden tyhle kapoty nejezdil.Jednou jel testy se starší specifikací, ale ta mimo barev odpovídala konica minolta 06 - je to v linku napsáno.Než jsem ji kdysi dělal, tak jsem po tom pátral i podle videí z ročníků, co jsem postahoval, Hayden měl vždy novou, někdy měl vejfuk z prostředního válce nalevo, jindy napravo v kapotě

Děkuji za rozšíření obzoru. Je to tak jak píšeš. Ještě jsem hledal nějaký foto ze závodů a je fakt, že už v Jerezu jel novou specifikaci.
Taky děkuju, že jsi mi zkazil radost :-D Teď abych jí ve vitríně dal někam dozadu. Ale pozitivní je, že mám ještě jednu RC211V z roku 06´ nepostavenou, takže příště budu chytřejší. [-o<
Stanley29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 20 črc 2021, 17:37

Stanley29 píše:...Taky děkuju, že jsi mi zkazil radost :-D Teď abych jí ve vitríně dal někam dozadu...

:grin: Bych to vůbec neřešil. 99% lidí, kterým to ukážeš, se to bude líbit, protože o tom nic neví. Třeba já.
Jirka ( Charon ) je na Moto GP expert, má to nakoukaný, takže mu ty chybky neujdou.
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 21 črc 2021, 14:01

Tak nechtel jsem ti to zosklivit. Ona by davala smysl bez toho zkraceni plexi. S jednin ALE.
Ono je v 211 06 docela mazec. Jsou 3 prebaly a v kazdym je jina motorka i kdyz vypadaji stejne. Pod kapotama jsou stejny. Ale repsol ma plexi atd na malyho pedrosu k tomu ma kratkou nadrz a masivnejsi podsedlak za zadkem a polstrem. V podobnym duchu je lcr ale ta ma plexi bez nutnosti zkraceni kapoty a ta sedlovka si myslim taky neni uplne stejna. Konica minolta ma zase dlouhou nadrz a sedlovka pro vetsi postavu.
Takze smysl by davala na modelu konica minolta s dekalama repsol a tim bys mel motorku z prvnich testu a prezentacni bajk a byla by tam spravne.

Ve zkratce se na melandriho hodi lcr honda, na biaggiho 05 taky (tam ale byla kyvka ala 03 s prepackem tlumeni,ale.u biaggiho je zrovna dost ale, tam bylo vic verzi motorky v sezone. V pitwalku je to neco malo videt). Dale tusim i pro baylisse a dalsi z 05. I Elias by z toho mel jit udelat.
Konica je zase nej logicky na konicu 05, ale je taky nejvhodnejsi na prestavbu na haydena - i st27 s tim pocita a proto jsou v setu i obtisky repsol. Pedrosa je pro to nevhodnej kuli tomu co jsem psal vejs, tedy sedlovka.

Na forum je obcas dobry, kdyz das stavbu na sklo a tohle se da resit pri stavbe. Ale ted tu taky jen kecam. Nejak nestiham makat. Nastesti byt hotov, tak snad! Lezi mi tam spies v ruznych barvach a rossi v asi 30ti dalsich variantach..
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 24 črc 2021, 08:17

Charon píše:Tak nechtel jsem ti to zosklivit. Ona by davala smysl bez toho zkraceni plexi. S jednin ALE.
Ono je v 211 06 docela mazec. Jsou 3 prebaly a v kazdym je jina motorka i kdyz vypadaji stejne. Pod kapotama jsou stejny. Ale repsol ma plexi atd na malyho pedrosu k tomu ma kratkou nadrz a masivnejsi podsedlak za zadkem a polstrem. V podobnym duchu je lcr ale ta ma plexi bez nutnosti zkraceni kapoty a ta sedlovka si myslim taky neni uplne stejna. Konica minolta ma zase dlouhou nadrz a sedlovka pro vetsi postavu.
Takze smysl by davala na modelu konica minolta s dekalama repsol a tim bys mel motorku z prvnich testu a prezentacni bajk a byla by tam spravne.

Ve zkratce se na melandriho hodi lcr honda, na biaggiho 05 taky (tam ale byla kyvka ala 03 s prepackem tlumeni,ale.u biaggiho je zrovna dost ale, tam bylo vic verzi motorky v sezone. V pitwalku je to neco malo videt). Dale tusim i pro baylisse a dalsi z 05. I Elias by z toho mel jit udelat.
Konica je zase nej logicky na konicu 05, ale je taky nejvhodnejsi na prestavbu na haydena - i st27 s tim pocita a proto jsou v setu i obtisky repsol. Pedrosa je pro to nevhodnej kuli tomu co jsem psal vejs, tedy sedlovka.

Na forum je obcas dobry, kdyz das stavbu na sklo a tohle se da resit pri stavbe. Ale ted tu taky jen kecam. Nejak nestiham makat. Nastesti byt hotov, tak snad! Lezi mi tam spies v ruznych barvach a rossi v asi 30ti dalsich variantach..
Máš neskutečný přehled, klobouk dolů. Bohužel žádnou jinou stavebnici rc211 z roku 06 už nemám. Dneska se už v podstatě nedají ani sehnat, tak s tím už nic moc nevymyslím. Mám ale ještě rossiho rc211 z roku 03, tak až se na ní budu chystat, můžeme to probrat. Chtěl bych jí ale nechat v rossiho verzi, protože to byl epickej bike a to jak pro hondu, tak pro samotnýho rossiho.
Stanley29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 24 črc 2021, 08:22

F_F_F píše:
Stanley29 píše:...Taky děkuju, že jsi mi zkazil radost :-D Teď abych jí ve vitríně dal někam dozadu...

:grin: Bych to vůbec neřešil. 99% lidí, kterým to ukážeš, se to bude líbit, protože o tom nic neví. Třeba já.
Jirka ( Charon ) je na Moto GP expert, má to nakoukaný, takže mu ty chybky neujdou.
To je nejspíš pravda Ale stejně mám v žaludku určitý pocit nedokonalosti. Co si ale budeme povídat. Stejně si myslím, že zachytit model GPcka v naprostý shodě s originálem je těžký. V každým závodě je motorka v podstatě originál. A to platí poslední dobou dvojnásob viz. např. neustálá úprava kapot s křidélky.
Stanley29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 14 srp 2021, 14:54

Stanley29
No sleduji zde celou diskuzi kolem Tvé Repsoly a za mě - postavil jsi nádherný model. Čistě, precizně a s decentní patinou. Charon má jistě pravdu, ale na první pohled je to vymazlená kočička ;-I Zaslouží si být ve vitríně v přední řadě Pole position. ;-I ;-I ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley29 » 15 srp 2021, 07:27

Atos píše:Stanley29
No sleduji zde celou diskuzi kolem Tvé Repsoly a za mě - postavil jsi nádherný model. Čistě, precizně a s decentní patinou. Charon má jistě pravdu, ale na první pohled je to vymazlená kočička ;-I Zaslouží si být ve vitríně v přední řadě Pole position. ;-I ;-I ;-I

Díky [-o< Popravdě se jedná o můj první postavený model, který jsem postavil před pár lety. Od té doby jsem postavil jen dvě další motorky. Moje vitrína proto není zatím tak bohatá, aby byla v pozadí.
Stanley29

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie