Po 10 měsících práce na tématu Rossi M1 2008/2009 tady máme galerii posledních motorek z těch 5ti, které jste mohli vidět ve stavbách a vlastně i naživo v Brně a Praze.
Čeho se to vlastně týkalo? Jednalo se o yamahy M1 z let 2008 a 2009. Modely 2009 už jsou v galerii hotové. Modely 2008 jsou Tamiya M1 05 a na ně resinové transkity, jsou to odlitky původních transkitů To Studio s mnoha doplňky. Stavbu jsem si užil - naučila mě nové věcy a v určitých věcech bych na to rád navázal i v dalších stavbách. U těchto motorek jsem se rozhohl, že tyhle motorky udělam, co nejlépe budu moct, protože tohle jsou pro mě asi ty nejhezčí M1, co jezdily - ty tvary jsou úžasný. Proto bylo použito hodně doplňků a i proto to trvalo tak dlouho. Jedna technická zajímavost na odstrojené motorce jsem spotřeboval 2 m kabelu od HD (0,38mm) a 0,5m vlasce (0,22) - na celou elektroinstalaci.
Jen doplním, že Yamaha M1 08 Fiat je z našeho brněnského závodu, kde Vale vyhrál. Další dvě motorky jsou ze závodu v Katalánsku, kde Vale dojel na 2. místě po bitvě se Stonerem. Barvy jsou poněkud netradiční a měly naznačit podporu Italskému národnímu týmu ve fotbale - proto se motorce řiká, stejně jako dresům italské repre Azzurri.
Z modelů mam radost, něco se povedlo více, něco méně, ale celkově jsem spokojenej. Co vy na to?
stavba: http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=15 ... &sk=t&sd=a
tady je drobný výpis věcí, které jsem na motorkách použil:
Tamiya M1 05
TK Transkit M1 08
TS set M1 09
HD set M1 09
Obtisky TS
Osičky TS
Tlumič řízení TS
Výfukový set TS
Řetěz HD M1 05
Hadičky Hobby Dragon