Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Suzuki RGB 500

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Suzuki RGB 500

Příspěvekod Wíťa » 17 lis 2009, 23:34

Tak jsem dokončil tuhle starší 500. Měl jsem dost velký problémy s tou modrou X-3 od Tamiye. Nešlo aplikovat více jak jedna vrstva, proto to taky místama prosvítá. Když jsem chtěl dát druhou vrstvu po dvou dnech tak mi to okamžitě začlo rozleptávat tu první vrstvu. Další věc je, že jsem nebyl schopnej udělat zalití lakem. Pořád to dělalo krupičku a matovatělo. Celý kapoty jsem měl namočený v brzdovce, to mohl být problém i když jsem je umyl jarovou vodou než jsem začal nanášet barvu.
Něco málo ze stavby je tady: viewtopic.php?f=156&t=38774
Přílohy
P1010498.JPG
P1010499.JPG
P1010500.JPG
Wíťa

• Odpovědět s citací

Re: Suzuki RGB 500

Příspěvekod Wíťa » 17 lis 2009, 23:35

Další
Přílohy
P1010501.JPG
P1010497.JPG
P1010502.JPG
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 18 lis 2009, 15:27

...brrrďo Wíťo :? ta kapotáž Ti moc nesedla :shock: (nezatmelený spáry, nevybroušeno a ta barva :-k )
Ona mě ta barva při nanášení další vrstvy štětkou také VŽDY "ožije" ... a je to pravděpodovně tím, že enamelky - syntetika jsou "rozpouštědlové". Proto tu další vrstvu nanáším fofrem, v pár tazích a nepatlat moc namístě. Pak to tu předchozí vrstvu barvy "naleptá" a je to v pytli [-X . Ještě mi malinko nesedí ta šedána na brzd. discích, viděl bych tam spíš něco lesklejšího - kovovějšího. Jinak model fpoho... jo a ješte to ošoupaný sedlo, to je origo?
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 18 lis 2009, 16:05

Máš zřejmě hlavně namysli ten spoj kapot za předním kolem. Ve skutečnosti je tam také spoj, ale tady to kazí ta vybledlá barva. Jooo ten lak stojí za starou belu :( vím, že druhá vrstva musí být rychle natřená bez "šmrdlání", ale u týhle barvy mi to nešlo vůbec. Možná v tom bude mít vážně prsty ta brzdovka a potom to tím pádem stojí vše zaprd, protože i ta bílá prostě není dobrá. Předělával jsem je celý, protože jsem použil předtím bílou od Revellu a to bylo nepoužitelný. Většina barev je bez problémů (červená mi přijde nejlepší) ale ta bílá a teď i modrá stojej zaprd. :wink:
S tou barvou kotoučů máš pravdu, chtělo by to něco kovovějšího. Na dalším stroji to napravím...
Tu imitaci ošoupanýho sedla jsem tak zkusil a nepřijde mi to špatný. Vypadá to blbě? Pokud jo, tak to můžu přetřít a bude :-k
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 18 lis 2009, 22:03

Joooj, s těma barvama je to někdy napikaču... chce si to najít "svůj" standartní postup a toho se držet!
To sedlo ... hmmm, popravdě nevím :-k . Já teďka sedadla tupuju molitanem až do skorozaschnutí a snažím se o imitaci kůže :? či čeho... opotřebení neřešim.
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie