Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Yamaha YZR-M1 Catalunya spec. 2008, konv. Tamiya 1/12

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Yamaha YZR-M1 Catalunya spec. 2008, konv. Tamiya 1/12

Příspěvekod Dale Cooper » 11 zář 2014, 13:00

Jeden by řekl "zase Yamaha", ale ten model je vděčný díky barvám, do této verze mne nahecoval Charon a nakonec jsem to dorazil. Aniž bych to chtěl dramatizovat, dodělání této motorky pro mne znamená mnohem víc, než další model ve vitríně. Díky změnám v Občanském zákoníku mnou časové turbulence zmítají více než je zdrávo, díra v bouřce je pak v nedohlednu... Do toho jsou ještě další problémy, zkrátka, měl jsem na moje poměry dost dlouhou pauzu... No, a doděláním Yamahy jsem si dokázal, že na modely ještě čas najdu... Takže spousta chyb, o geometrii škoda mluvit, celkově z mého subj. pocitu dost upatlané, ale HOTOVÉ a nakonec docela efektní...

Pro úplnost: Základ stavebnice Tamiya YZR-M1 2005, dekály Top Studio, barvy Zero, lepty Charon, Hi-mass breaks od KS Workshop. Kapoty a konverzní díly jsou kopií Top Studia, z části moje, z části věnované Charonem, který poskytl i nějaké elektroniky a konektory a hlavně plexi...

Přiznávám se hlavně k špatnému uchycení držáku výfuku, ale lépe jsem ho tam neposkládal(vím proč, už to ale nešlo opravit)...
Přílohy
DSC_0741.jpg
DSC_0740.jpg
DSC_0739.jpg
DSC_0738.jpg
DSC_0737.jpg
DSC_0736.jpg
DSC_0735.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Re: Yamaha YZR-M1 Catalunya spec. 2008, konv. Tamiya 1/12

Příspěvekod Charon » 11 zář 2014, 18:44

Na úvod napíšu, že jsem rád žes to dodělal! Na první pohled nevypadá špatně, solidní lak, krásný barvy =D> =D> =D>

ALE bohužel zmizela silueta M1 08! vím, že resin je potvora na pasování atd, ale nemůžu úplně pochválit. Vidim, že ti lept na držák vejfuku moc nesedl, ale problém je to co jsem psal ve stavbě - podsedlák je příliš dolu (hrubej odhad 5 mm na špičce - a to je hodně) a další věc, obtisk Termignoni je moc uprostřed a vytlačil ti tak držák vejfuku moc dozadu a při spojení obojího je to takhle zohybaný (mě to sedlo na Lorenzovi přesně, ohyby jsou lehký a dýlka akorát). Předek ti na hrdlo sání taky moc nesedl a kapota je dost nízko nad kolem. Spojenim takovýho předku a nízkýho zadku je motorka dost dlouhá a nízká a není to ono. Jsou to věci, který se daly udělat při pasování a tmelení.

Jsou tam i nesrovnalosti s elektrikou, ale to není tak důležitý jako co jsem psal vejš. A tady dávam odkaz na foto, mrkni na to o čem jsem psal a na polohu držáku vejfuku, vejšku špičky podsedláku
http://www.highrevs.net/motogp_gallery/ ... 070608.jpg

Nechci jen kritizovat, ale myslim, že tuhle motorku znam a mam ji v hlavě kuli tý mojí stavbě vedle. Proto jen 3 z 5 (ten třetí je jen kuli barvě).

Ukamenujte mě klidně a myslete co chcete - ale čekal jsem víc!
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 12 zář 2014, 07:04

Mě se líbí a to moc. =D> =D> =D> Škoda, že tyhle dekály nemám.
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 12 zář 2014, 10:14

Charon: To je ok, nebýt tebe, tak jsem ji zatím nedodělal, a nebyla by alespoň v tomto stavu. Tvoje připomínky respektuji.
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 19 zář 2014, 15:56

Petře, barvy a celkový zpracování pěkný. Drobnosti tam jsou, ale kde ne... =D>
Wíťa

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie