Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Čo máte v garáži? (pokec o autách a iných vehikloch) :)

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1084 • Stránka 58 z 73 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 73
  • Odpovědět s citací

Re: Co mate v garazi ???

Příspěvekod Hanz.77 » 21 črc 2019, 10:05

Michal Šilpoch píše:No Hanzi, tak to je nemilé. Budu tady chvilku dělat chytrýho. To že někomu svítí kontrolka oleje, neznamená že tam není, nebo jak si mnozí myslí, že ho je v motoru málo, ale i tato možnost je možná. Povětšinou to znamená, že olejové čerpadlo netlačí olej nahoru, (k vačkám, hyrdoštelům atd. ) nemaže vršek a tím pádem ani zbytek motoru. Příčina může být v čerpadle, nevystavenýmu napínáku, nebo taky v ucpaným sacím koši v olejové vaně. Takže Hanzi počítej s tím, že oprava bude tak za 80tis., když si necháš motor rozebrat a opravit. Když si seženeš jiný motor, asi to bude levnější. Stalo se mi to samé na Audině a oprava byla za 70k. Vyměněná půlka motoru. Neříkám to že bych tomu až tolik rozuměl, i když teď už i jo, ale z vlastní zkušnosti. Klidně zavolej, povyprávim ti celý ten román s opravou motoru :D

Máš uplnou pravdu. Tohle je totiž ten samý příběh. ;-)
Oleje bylo dost. Jen se to prostě ucpalo a byl maly tlak oleje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 21 črc 2019, 10:31

Tak to jsme na tom podobně Hanzi, akorát s tím rozdílem, že mi v servisu po cenovým odhadu doporučili vzhledem ke stáří auta neopravovat a nechat umřít .... před deseti dny u Zafiry začaly velký vibrace celýho auta, bez výkonu, lahodný odór benzínu, není komprese ve válci, bohužel levnější varianta svíček, nebo výměna zapalovací lišty to nebyla ..... každopádně držím palce s případnou výměnou motoru ....
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jari-matti » 21 črc 2019, 11:15

Hanzi, upřímnou soustrast.
Taky jsem si tím prošel a poučil se. Bohužel většina těhle karambolů vzniká v dobré víře, že motoru pomůžeme lepším olejem nebo aditivem oproti péči minulého majitele.
To, že tam dáme olej dle servisky neznamená, že je to dobře. Je třeba zjistit, co v tom motoru bylo předtím. Borec byl třeba zemědělec a do auta dával olej podobné specifikace, co kupoval v sudech za pár do traktoru atd.
Dneska má každý olej jiné čistící schopnosti a většinou platí, že kvalitnější olej čistí (rozpouští karbon a ostatní usazeniny) motor víc. Problém je ten, že nerozpustí karbon, jenom ho uvolňuje, aby se neusazoval.
Při podezření, že by něco takového mohlo nastat, je dobré si motor pročistit přípravkem, který karbon rozpustí na jemnou kašičku, nikoliv na "krystaly a úlomky". Ať nikomu nedělám reklamu, při zájmu odpovím na SZ.
Vím, že teď je to s křížkem po funuse, ale třeba to pomůže někomu jinému.
Tak hodně štěstí při nápravě škod ;-I
jari-matti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 22 črc 2019, 06:44

No ono u mě to vypadá až tak že jsem to už bohužel přidřené koupil. :-( Ale to nikdo nepozná pokud se do toho motoru nepodívá. Nájezd by odpovídal cca 50k km. Ja tomu jenom dopomohl temi pravidelnymi vymenami oleje. A tim jsem to jen urychlil.

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 22 črc 2019, 07:45

A to ten minulej majitel neměnil olej nebo používal nějakou sr...ágoru místo oleje?
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 22 črc 2019, 07:50

Minulej majitel na tom najel za 4roky 20k km.
Takze tam udelal jen jednou servis kdyz to koupil. A ten pred nim. Netusim.

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 22 črc 2019, 14:24

Hanzi kolik to auto má natočeno celkem?
Pokud jsi s autem najel 50000km, tak se chyba stala za tvého používání.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 22 črc 2019, 14:32

To auto ma natočeno 121k km a ja to kupoval s 96k km. Takze me to vychazi ze ja najel 25k km.

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 22 črc 2019, 18:45

Chyba systemu. Není to dovoz prapůvodně Německo? Máš komplet servisku?
I když blbě měníš olej ale je ho dostatečné množství tak se motor nezadře.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 22 črc 2019, 18:50

Samo že je. Bývalý majitel to koupil z dovozu. Serviska komplet. Ale věř tomu.
No teď už je to jedno. Teď jen sehnat ten motor.

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 22 črc 2019, 18:52

Koupit ojetinu je vždycky na risk. Taky mi jedno auto takhle zdechlo. Škoda že člověk nemá na nový
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 22 črc 2019, 18:56

Proto jsem šel do skoro novýho, už jsem byl znechucenej dovozovými vraky.
25000km jsem najel za 3 roky :grin: , to mi to auto spíš schnije, než uhoním motůrek.
Ale měním olej každý rok a vždy vyliju vcelku medově hnědý Castrol.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 22 črc 2019, 19:15

No vidíš já dam 25000 km za necelých 7 měsíců. :-D

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 22 črc 2019, 19:35

V Kanade je vela firiem, ktore za mensi poplatok, analyzuju ojazdeny olej a presne ti povedia, co je s motorom. Snad sa nieco podobne da najst aj v Cechach.
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 22 črc 2019, 19:41

Prispejem svojou troškou, moje motoristické skúsenosti sú nasledovné. Vlastnil som 5 vozidiel, teraz mám šieste.

1. Moskvič 2140. Vozidlo vyradené a nepojazdné z JZD mi kúpil otec. Vymenil v garáži spojku a jazdil som bez problémov 7 rokov. Vymenil som len hnilé blatníky a dal nový lak.
2. Citroen CX 2500D Reflex. Skoro 5 metrov dlhý luxusný voz. Fantastický motor, hladký diesel, spotreba 6.3, hydropneumatický podvozok v pohode preplával všetky jamy. Dovoz z Nemecka. Prvá prasknutá trubka systému ukázala pri podrobnejšej prehliadke, že sú hnilé všetky. Vrátane podvozku a dverí. Tri mesiace som hľadal niekoho, kto mi spraví generálku v cene, ktorá by ma nezruinovala. Aj tak stála oprava 2/3 kúpnej ceny auta. Potom 5 rokov prakticky bez problémov.
3. Citroen XM 2.0i automat. Dovezený zo Švajčiarska, prihlásený na Slovensku, obratom predávaný so všetkými možnými dokladmi o pravidelnom servise. Obývačka na kolesách, nič pohodlnejšie neexistuje. Po kúpe sa objavila skrytá chyba - pri pridaní plynu dusilo motor. Diagnostika odhalila zhorenú lambda sondu a príliš bohatú zmes. Nová lambda zhorela tiež. Trikrát návšteva autorizovaného servisu, lebo sa všetci toho vozu báli... Nakoniec sa podvolil jeden frajer mechanik, aby sa nato pozrel. Po dvoch minútach odhalil chybu - hmatom. Gumová hadica do palivového čerpadla bola zospodu prasknutá. Dal dole, kúsok odrezal, nasadil späť a trojmesačné hľadanie chyby skončilo. K tomu výmena brzdových platničiek, batérie, oleja v automate a komplet výfuk. Náklady na opravy cca 1/3 kúpnej ceny. Potom šesť rokov neskutočne luxusnej jazdy. Bonusom pre mňa boli neveriacke pohľady kupujúceho - auto bolo v Top stave.
4. VW Polo 1.4i automat. Už som mal dosť investícií do opráv skrytých chýb. Kúpil som ho nové. Šiesty rok menená batéria, inak pravidelný servis. Opravy žiadne.
5. Opel Astra J 1.6i automat. Nové auto vo full výbave s pôžičkou. Splnil som si sen a vyskúšal šíber. Po ôsmych rokoch, týždeň pred predajom výmena baterky. Inak len servisné prehliadky. Opravy a poruchy žiadne.
6. VW Golf Variant 1.5i automat vo výbave Highline. S pôžičkou a predpokladanou istotou nulových investícií do opráv. Do roka pôžička splatená, jazda úžasná, spokojnosť maximálna...

Záver. Každému odporúčam si radšej kúpiť nové auto s pôžičkou, ako ,,výhodnú kúpu" bez záruky. Budete cálovať za opravy jak mourovatý, to mi verte... Hoci výnimky existujú.
Všetkým prajem správne rozhodnutie a veľa šťastných kilometrov. :-k

20181103_104722.jpg

Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1084 • Stránka 58 z 73 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 73

Zpět na Diskuse