Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Čo máte v garáži? (pokec o autách a iných vehikloch) :)

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1084 • Stránka 57 z 73 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 73
  • Odpovědět s citací

Re: Co mate v garazi ???

Příspěvekod Erik 94 » 18 čer 2019, 22:24

Martin Hatala píše:E46 je jeden z najkrajsich stylov , ake BMW kedy mal. Krasa =D>

Díky, zpětně jsem zapomněl pochválit Mustanga, ale v amerikách nejsem sběhlý, co má za strojovnu pod kapotou? :-D Jinak u BMW toho co do oblíbenosti mám hooodně a také co bych rád jednou měl / vyzkoušel, ale E36/E46 (5er E34/e39 atp.) je prostě srdcovka na tom jsem vyrůstal a musel mít. Rád bych to někdy posunul na ten vrchol v podobě M3 E46 (ideálně CSL :D ), ale u eMek už tak trochu ujel vlak. Jediný nadlevel pro mě už snad jen nějaká ta vyladěnější 911 s nějakým tím dodatkem za, ale zase zpátky na zem :lol:

Hanz.77: Díky, je to radost, ale taky i starost :lol: Zatím jsem s ní najel přes 300km a spí od té doby v garáži a spotřeba se ani jednou nehla pod 10,3 l u pětky mám dlouhodobou 9,4 l (vše dle bc tzn realitka může bejt ještě trochu jinak) v tuhle chvíli a je jedno jak jedu střídám svižná / plynulá. U trojky zatím ani při snaze jet na spotřebu nešla pod 10, ale jet na spotřebu při tom zvukovém doprovodu jde opravdu stěží naštestí to bude jen "víkendová záležitost". Původně jsem právě chtěl E9x / E60 M sport třílitr v naftě (25d / 30d a měl jsem už i vyhlídlé v Německu) na denní ježdění, abych trochu šetřil a výkonem si stále polepšil, ale klasicky to dopadlo úplně jinak.

JoseFxx: Oběti jsou třeba :grin: Stejně to leželo ladem, delší dobu jsem "nové" BMW plánoval, akorát to dopadlo vše tak nějak neplánovaně, holt tohle nešlo nevzít. Moc jich už není a kdyžtak za úplně jiné částky a sehnat pěkný nezhuntovaný stav..

Mimochodem přidám i ze srandy fotku toho co mi zbylo po výprodeji :grin: To na fotkách není vše bylo toho ještě víc jen nějaký rychlý průřez už v té době co jsem to fotil jsem něco měl prodané :grin: (ale jsem klidnější bylo toho moc a jen se na to prášilo i když Volva od tamky atp. mě trochu štvát budou :x )
Přílohy
IMG_20181119_163903.jpg
před :D
IMG_20190613_180209_HDR.jpg
po :D
Obrázek
Erik 94

• Odpovědět s citací

Co mate v garazi ???

Příspěvekod Hanz.77 » 18 čer 2019, 23:12

Chci tu NSX !! :-)
Jinak ja už nakroutil od listopadu co ho mám na tom svém 25.000 km. Takze servis to sice ukazuje 10/2020, ale budu ho delat už teď. :-) A spotřeba 8,1 v benzinu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 19 čer 2019, 00:02

Aby som len tak nekecal, tu je moje stare Bavo. Predal som ho pred stahovanim do Calgary a teraz ma to mrzi. Malo 135000 km , ale vsetko som na tom spravil. Novy a vytesneny VANOS, komplet chladenie, nove napravy a brzdy, koza jak nova, ziadna hrdza, alebo poskodeny lak. Super auto do roboty.

Erik, co sa tyka Mustanga, je v tom patlitrovy V8 Coyote motor. Variable timing, dvojita vackova hriadel, styri ventily na valec. Asi najlepsi agregat s akym Ford doteraz prisiel. Ono to aj tak povacsinou prevzali z Aston Martin, ked tu firmu na chvilu kupili. Tato generacia mustangov, ma nezavilsle zavesenie zadnej napravy, co bolo v Amerike prijate zo zmiesanymi pocitmi, ale lahko sa na tom pracuje a ludia na tom jazdia 10 sekund, na stvrt mile.
To ma ale netrapi, pretoze ja mam rad zakruty a prenos hmotnosti na hranici trakcie pneumatik. :)
Na drahu je to trosku tazke, ale my to mame s manzelkou pre radost, proste ist do Rocky Mountains a tesit sa zo serpentin. Moja sestrocna dcerka, to ma jak velku barbinu, uz to dokaze nastartovat a tiez sa dokaze sama odomknut, zo zavreteho kufru. :-D
Přílohy
IMG_4198.jpeg
Naposledy upravil Martin Hatala dne 19 čer 2019, 00:08, celkově upraveno 1
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 19 čer 2019, 00:06

Michal Šilpoch píše:Sic to není žádný zázrak, ale: 80tis. najeto, garážovaný, perfektní stav..jen je to na mě trochu líný ,1.6 MPI 102HP r.2008. Auto je od tchána, takže historii znám do puntíku. Chtěl jsem auto velký, ale byl to kup z rozumu, tak mam teď auta dvě. Audinu se mi dávat pryč nechce.

To je naproste stastie, ked sa podari zohnat udrzovane auto v dobrom stave, Michal. Blahozelam k prirastku do garage :)
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 19 čer 2019, 05:15

Hanz.77 píše:Chci tu NSX !! :-)

Nejsi jediný, postav se do fronty, ale Erik neprodá :-)

Kluci máte moc pěkné přibližovadla. Já mám pouhou Octavii 2 FL 1.4TSi 90kW nalítano 116000Km, už ale čekám na představení 4. generace, takže za rok bude novej kousek.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 19 čer 2019, 08:07

Martin Hatala píše:To je naproste stastie, ked sa podari zohnat udrzovane auto v dobrom stave, Michal. Blahozelam k prirastku do garage :)

Jo, to je zázrak sehnat něco slušnýho. Už asi rok a půl koukám po něčem větším co utáhne vlek, odveze nějaké náhradní díly na závody, bude se v tom dát přespat a nebude to stát půl milionu. Neskutečný vraky, každej druhej lže a ještě nevědí co za to chtít.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erik 94 » 19 čer 2019, 10:29

Hanz.77: Tu už neprodám, tohle sehnat znovu už jen tak nepůjde. Byla to náhoda a tady s kamarádem z fóra jsme spojili síly v aukci, kterou jsem našel doslova omylem. Člověk prodával dva kusy (jsou načlé trochu) a po haluzi to vyšlo, tak každý má jednu :)

Martin Hatala píše:Aby som len tak nekecal, tu je moje stare Bavo. Predal som ho pred stahovanim do Calgary a teraz ma to mrzi. Malo 135000 km , ale vsetko som na tom spravil. Novy a vytesneny VANOS, komplet chladenie, nove napravy a brzdy, koza jak nova, ziadna hrdza, alebo poskodeny lak. Super auto do roboty.

Erik, co sa tyka Mustanga, je v tom patlitrovy V8 Coyote motor. Variable timing, dvojita vackova hriadel, styri ventily na valec. Asi najlepsi agregat s akym Ford doteraz prisiel. Ono to aj tak povacsinou prevzali z Aston Martin, ked tu firmu na chvilu kupili. Tato generacia mustangov, ma nezavilsle zavesenie zadnej napravy, co bolo v Amerike prijate zo zmiesanymi pocitmi, ale lahko sa na tom pracuje a ludia na tom jazdia 10 sekund, na stvrt mile.
To ma ale netrapi, pretoze ja mam rad zakruty a prenos hmotnosti na hranici trakcie pneumatik. :)
Na drahu je to trosku tazke, ale my to mame s manzelkou pre radost, proste ist do Rocky Mountains a tesit sa zo serpentin. Moja sestrocna dcerka, to ma jak velku barbinu, uz to dokaze nastartovat a tiez sa dokaze sama odomknut, zo zavreteho kufru. :-D

Martine moc krásná E46, jednalo se o také o 30i? K Mustangu to je slušná motorárna :D Ameriky mě moc nikdy netáhly právě z hlediska jízdních/podvozkových dovedností (spíše ty starší stylové na kochačku, když už teda :) ) i když teda nemám osobní zkušenost, ale zejména to prý jízdně nebývalo nic moc. Nicméně v poslední době se to docela otáčí a slýchám chválu a právě Mustang udělal prý velký krok co jsem slyšel, kámošův bratr si ho pořídil tuším, že stejnou generaci, akorát s V6 a jedná se prý v tuhle chvíli o snad nejprodávanější sporťák - přívětivá cenová politika narozdíl od Němců atp. Nicméně jak říkám v těchto autech se nevyznám vůbec, tak možná to nějak pletu - osobní zkušenosti se do budoucna nebráním :D

Mimochodem předloni jsem si splnil svůj sen navštívit Kanadu a byl jsem tam na nějaký čas cestovat s bratránkem. Zejména jsem právě chtěl do Alberty a NP Banffu a ještě dnes mám na paměti, kdy jsme potkali během jednoho výšlapu dva medvědy a jednoho na cca 10-15 m (zkracoval si to skrz pěší stezku a musím říct, že nic příjemného, na to u nás není člověk zvyklý a stalo se to hned při prvním výšlapu, ale v Riding Mountain v Manitobě :lol: ) V Calgary jsme byli také a tam jsem se cítil jak doma, krásné město a hned po příjezdu několik Mkových BMW v podstatě za celou Kanadu nejslabší BMW jsem viděl 328i E90 - jinak povětšinou 30i / 35i / M a stejně tak u jiných značek většinou motorárny jak se sluší a patří (no při těch cenách PH je to tam veselejší no) Jen my měli z půjčovny na poslední chvíli Chevrolet Spark tuším 1.2? Nicméně dalo těch 5,5tkm + docela důstojně :grin:

Někdy se do Kanady musím zase přijet podívat, chtěl jsem tam původně za prací, odrazují mě agentury atp. momentálně řeším něco blíž ČR :D
Obrázek
Erik 94

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 19 čer 2019, 12:45

https://www.ebay.com/itm/Honda-NSX-Rosso-1-12-Kit-Real-Gear-Very-Rare-Complete-Unstarted/362633310431?hash=item546ea130df:g:nOEAAOSwPa1cgaF4

Bohužel jen civil.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 20 črc 2019, 11:18

Tak pánové je zatím konec. Najel jsem 25k km a minulý týden motor řekl dost a vypověděl službu. Ze servisu dorazila zpráva přidřeno. A tak tohle bude asi drahá hračka.
Prozatím tedy sháním nový motor a jak to bude s moji účastí na soutěžích je ve hvězdách. Tedˇmomentálně jen dodělávám resty co jsem nasliboval a další věci nepřijímám. Pokud se domluvím s ostatními aby předali ceny na soutěžích kde se jede GT CUP tak ho zachovám. Pokud ne, budu ho muset asi zrušit. Takže i teď se tady na nějaký čas odmlčím. Teď budou jiné priority. Díky za pochopení.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 20 črc 2019, 14:13

Já jsem ti říkal, svítí ti kontrolka. Dolej olej.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 20 črc 2019, 14:45

chevy píše:Já jsem ti říkal, svítí ti kontrolka. Dolej olej.

No to je pravě tím že jsem ho poctivě po 15k menil. Akorat se utrhal ten bordel co tam nechal puvodni majitel.

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 20 črc 2019, 15:03

Tak to je peklo. Držím palce s opravou
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 20 črc 2019, 17:10

To ma mrzi Hanzi,taketo veci dokazu s prepacenim nasrat. Drzim palec a zelam pevne nervy pri oprave. Zaves sem prosim ta nejake fotky, ked ten stary motor otvorite, som zvedavy , co tam najdete.
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 21 črc 2019, 05:41

Ahoj kolego. Tak to je v řiti. :(
Zkusím se Ti zeptat v práci kluků, jestli by nešlo něco sehnat. Jen mi pak pošli soukromou zprávu s detaily. (:)
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 21 črc 2019, 09:58

No Hanzi, tak to je nemilé. Budu tady chvilku dělat chytrýho. To že někomu svítí kontrolka oleje, neznamená že tam není, nebo jak si mnozí myslí, že ho je v motoru málo, ale i tato možnost je možná. Povětšinou to znamená, že olejové čerpadlo netlačí olej nahoru, (k vačkám, hyrdoštelům atd. ) nemaže vršek a tím pádem ani zbytek motoru. Příčina může být v čerpadle, nevystavenýmu napínáku, nebo taky v ucpaným sacím koši v olejové vaně. Takže Hanzi počítej s tím, že oprava bude tak za 80tis., když si necháš motor rozebrat a opravit. Když si seženeš jiný motor, asi to bude levnější. Stalo se mi to samé na Audině a oprava byla za 70k. Vyměněná půlka motoru. Neříkám to že bych tomu až tolik rozuměl, i když teď už i jo, ale z vlastní zkušnosti. Klidně zavolej, povyprávim ti celý ten román s opravou motoru :D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1084 • Stránka 57 z 73 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 73

Zpět na Diskuse