Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PROSBA O RADU

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: PROSBA O RADU

Příspěvekod peteru » 29 črc 2014, 15:45

Tento model LaFerrari od Revellu je venku asi jenom mesic, mozna o neco dele, proto na nej jeste nejsou zadne doplnky. Za par mesicu se urcite neco objevi.

Doplnky co je dnes mozne sehnat, jsou pro model od Tamiye, ktery se prodava jiz od konce roku 2013
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COOLIWAN » 29 črc 2014, 16:48

peteru píše:Tento model LaFerrari od Revellu je venku asi jenom mesic, mozna o neco dele, proto na nej jeste nejsou zadne doplnky. Za par mesicu se urcite neco objevi.

Doplnky co je dnes mozne sehnat, jsou pro model od Tamiye, ktery se prodava jiz od konce roku 2013

Peteru,,dakujem moc za info,,tak to som nevedel ze je to nova stavebnica,,nuz skusim ju postavit casom ako krabicku,,,,takze este raz dakujem,,,ivan
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
COOLIWAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 07 říj 2014, 14:41

Měl jsem doma , ale prodal jsem to.
Ale křídla na GT jsou tuším standartizovaný nee? V doplňcích na tomto obchodě je jich tuším víc druhů. Jinak by neměl být problém ho zkrátit.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dekon » 07 říj 2014, 15:34

Křídla na závodní auta nejsou nijak standartizovaná,ale jsou předepsány max. rozměry a umístění vůči autu.Tím pádem každý typ auta může mít jiné rozměry křídla,podle velikosti karoserie...
dekon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hurvajs » 14 bře 2015, 19:23

Nevíte prosím někdo, čím by držely klasické obtisky na pneumatikách?? Děkuji [-o<
hurvajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 14 bře 2015, 19:55

dnes som akurát jedny "lepil" na pneu a držia v pohode ... pneu som umyl vo vlažnej jarovej vode, dekál dal do teplej vody nalepil na pneu , opatrne vytlačil vodu a pretrel Mr.Mark Softer a držia dobre bez striebrenia

DSC_0284.JPG

My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 06 dub 2015, 19:43

Zdravím všechny. Požádal bych, jestli někdo nemá odkaz buď tady na MF a nebo jiném model. fóru na stavbu formule F1 krok po kroku, od začátku do konce, nejlépe pro začátečníky. Už jsem hledal ale zatím jsem našel jen galerie hotových modelů. (Vidíš Magelane, kdybys něco dal do rozestavěno.) :-D Jde mi o uchycení všech jednotlivých částí přítlačných křídel a jiných částí mononoku pro aplikaci surfu, barev a laku. Taky by mě zajímala instalace bezp. pásů a vůbec barvení interiéru kokpitu, před, nebo po barvení exteriéru okolo něj ? Otevřel jsem krabičky Lotus 99T Honda a Braun Tyrrell Honda 020 a koukám do toho a nevím jak to opracovat a barvit. Lotus 99T ale i Tyrrell mají stejnou barvu na obou stranách dílu, tak by mě zajímalo jak to zkušení modeláři dělají. [-o< Pro ukázku jsem začal s odstraňováním vylisovaných pásů na sedačkách. Děkuji za případnou pomoc.
Přílohy
DSC01.JPG
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 06 dub 2015, 20:44

Fairfax píše:Zdravím všechny. Požádal bych, jestli někdo nemá odkaz buď tady na MF a nebo jiném model. fóru na stavbu formule F1 krok po kroku, od začátku do konce, nejlépe pro začátečníky. Už jsem hledal ale zatím jsem našel jen galerie hotových modelů. (Vidíš Magelane, kdybys něco dal do rozestavěno.) :-D Jde mi o uchycení všech jednotlivých částí přítlačných křídel a jiných částí mononoku pro aplikaci surfu, barev a laku. Taky by mě zajímala instalace bezp. pásů a vůbec barvení interiéru kokpitu, před, nebo po barvení exteriéru okolo něj ? Otevřel jsem krabičky Lotus 99T Honda a Braun Tyrrell Honda 020 a koukám do toho a nevím jak to opracovat a barvit. Lotus 99T ale i Tyrrell mají stejnou barvu na obou stranách dílu, tak by mě zajímalo jak to zkušení modeláři dělají. [-o< Pro ukázku jsem začal s odstraňováním vylisovaných pásů na sedačkách. Děkuji za případnou pomoc.

Ty brďo, tak nakonec osmdesátý léta f1... Mohlo mě to napadnout, že budeš stavět tohodle lotuse - doufám že Sennu... To bude ve tvým podání velká paráda... nepospíchej...a držím pěsti a doufám, že tě někdo poradí...
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 06 dub 2015, 20:58

Díky Rolfi. Jjj u 99T bude určitě Senna. :hurray: Obě F1 jsem si vybral nakonec kvůli jednoduššímu zbarvení, vždy je to jedna barva a na ní obtisky. Pro začátek. Ale jak se ukázako, je mi to k .... Asi nakonec půjdu do Hondy Ra272, ta má zbarvení karoserie nejjednodušší, ale ten okablíkovanej motor .... :-k A taky jsem nečekal tolik vyhazováků, jsou sice většinou dole, ale nějakou práci to uzme ... =;
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 06 dub 2015, 21:30

Fairfax píše:Díky Rolfi. Jjj u 99T bude určitě Senna. :hurray: Obě F1 jsem si vybral nakonec kvůli jednoduššímu zbarvení, vždy je to jedna barva a na ní obtisky. Pro začátek. Ale jak se ukázako, je mi to k .... Asi nakonec půjdu do Hondy Ra272, ta má zbarvení karoserie nejjednodušší, ale ten okablíkovanej motor .... :-k A taky jsem nečekal tolik vyhazováků, jsou sice většinou dole, ale nějakou práci to uzme ... =;

Šak nikam nepospícháš....a dávej víc fotek...
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 06 dub 2015, 22:09

To Fairfax : Si překvapil !! :crazy: Další F1. Jen ji pěkně dej do rozestavěno a já si jí pak podle toho postavím. ;-I
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 07 dub 2015, 17:20

Do všetkých dielov ktoré to umožňujú navŕtám dierky, do ktorých nastoknem na špáratka, v núdzi poistím sekunďákom a potom si s nimi robím čo chcem (dokujem ich potom zapichnuté v kuse polysterénu,ktorý po ukončení práce pred prachom vkladám do vyššieho priestvitného chlebníku, napríklad ). S pásmi ti neporadím, nikto a nič ti asi neporadí lepšie ako samotný návod a nekonečná trpezlivosť. Pri prevliekaní text. pásov prackami a sponami by pomohlo zafixovanie rezov sekunďákom, alebo lakom, aby sa netrepili.

Na stavby sa skús pozrieť sem, je to fórum takmer výhradne venované modelom F1, pre zobrazenie fotiek bude asi nutná registrácia: http://www.f1m.com/forums/viewforum.php?f=29

hodinové stavebné video z youtube (MP4/4 a Honda RA 272 1/20), malé rozlíšenie, ale inak fajn: https://www.youtube.com/watch?v=HfXfNS6hbDE

stavba step by step, mierka 1/12
http://f1modlz.com/f2002-112-build/

PS: Pýtaš sa na fakt skvelom mieste, v téme so skvelým názvom...asi nemá kto moderovať sekciu auto-moto keď tu vydržalo vyše roka nezmazané :grin:
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 07 dub 2015, 18:28

Děkuju moc Magelane. [-o< [-o< [-o< I když jsem zatím nic podobného co jsi sem vložil nenašel, taky mi to už dneska začalo docvakávat a jen jsi mi to potvrdil, že drátkování je ta správná cesta. Doteď jsem to použil jenom vyjímečně. Za odkazy a videa velký díkec, myslím a doufám, že to pomůže nejenom mě. Perfektní materiál pro inspiraci. =D> [-o< Vlastně už jsem se neudržel a dneska trochu víc stavebnice načal .... Tvoje pomoc a odkazy jsou velmi cenné a je vidět, že se ptám na správném místě, když jsi to zde našel. :grin:
Ani nevíš jak jsem rád za tolik materiálu. ;-I ;-I ;-I :flower:
Dík. =;
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 29 kvě 2015, 17:27

Zdravím. Mám dotaz co s tímto už pracovali. Na kolik sedaček (kolik sad) je toto balení bezpečnostních pásů ? Cena je dost vysoká, tak bych předpokládal na víc jak jeda, viděl bych to aspoň na 3 sady. Neví někdo ?
Odkaz na tázaný produkt.
http://www.car-model-kit.cz/57-soucastk ... tory-hiro/
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 29 kvě 2015, 17:37

Jj taky jsem na ne koukal. Ale je to palba. Radsi bych nasel nejake levnějši řešení.

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse