Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lesteni barvy, lesteni laku?

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Lesteni barvy, lesteni laku?

Příspěvekod Ján Hanuska » 26 bře 2011, 10:03

@ron: keď pokazíš niečo na 2k, tak odfarbenie tiež nie je problém. Stačí kúpiť izopropyl alkohol, ponoriť to do toho a behom pár hodín je lak dole. Žiadna drina, všetko to ide samo 8)
Ján Hanuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado1 » 26 bře 2011, 20:37

To Honza Jezl : používaš akrylový lak od Tamky ?
A ako je to s tým leštením sidoluxu ? Mám čakať nejaké problémy ?
Na stole:B737-800 Travel Service 1/144, Lotus 79 1/20 Hasegawa
Hotovo:AH-64D Apache viewtopic.php?f=6&t=50362 F-117A viewtopic.php?f=6&t=67907 KITT Season 4 viewtopic.php?f=165&t=65647 Mustang GT350R viewtopic.php?f=165&t=73021
Rado1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 26 bře 2011, 21:27

Rado1 píše:To Honza Jezl : používaš akrylový lak od Tamky ?

Ano, akrylový od Tamky, nechám vytvrdnout do druhého dne, opatrně brousím smirkem pod vodou (zrnitost 2000, někdy i 1500). A stavím teda letadla
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Leštící nástavce do vrtačky

Příspěvekod George9 » 29 bře 2011, 19:46

Používáte někdo na leštění (ať už základní barvy nebo laku) leštící nástavce upnuté do modelářké vrtačky? Chtěl bych to zkusit, protože to myslím ušetří dost času. Koukal jsem poslední dobou po různejch OBI - a jinejch podobnejch marketech, ale nikde jsem žádnej vhodnej leštící nástavec nenašel. Máte s tímhle "mechanizovaným" leštěním někdo zkušenosti, a jaké nádobíčko používáte?
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Re: Leštící nástavce do vrtačky

Příspěvekod angusarmy » 29 bře 2011, 20:05

George9 píše:Používáte někdo na leštění (ať už základní barvy nebo laku) leštící nástavce upnuté do modelářké vrtačky? Chtěl bych to zkusit, protože to myslím ušetří dost času. Koukal jsem poslední dobou po různejch OBI - a jinejch podobnejch marketech, ale nikde jsem žádnej vhodnej leštící nástavec nenašel. Máte s tímhle "mechanizovaným" leštěním někdo zkušenosti, a jaké nádobíčko používáte?

Snažím se vyleštit už surfacer před nanesením barvy. Používám Proxxona na ty absolutně nejmenší otáčky (při trochu větších se začne "tavit" surfacer) plus plstěné kotoučky, které byly v příslušenství, bodnul by větší půměr těch kotoučků, ale na žádné jsem ještě nenarazil. Leštící pastu Tamyia nebo Proxxon. Jedna rada - neleštit dlouho na jednom místě.
Něco takového, je to ten kotouč vlevo dole:
http://www.nakol.cz/elektricke-rucni-na ... 01403.html
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 29 bře 2011, 22:11

mne to pride dost risk robit to s dremelom. nikdy som to neskusal na modeloch ale poznam to z labaku. na surfacer uplne staci 2500 vodny a za chvilu to mas prelestene. problem je ak to je lietadlo s nitmi a inymi blbostami asi
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 30 bře 2011, 06:15

To angusarmy: Díky za tip. zkusím se poohlídnout po tom příslušenství k Proxxonu. I když pořád se nevzdávám myšlenky zkusit si takové leštící nástavce vyrobit v domácích podmínkách, a to přesně na míru (různé velikosti, tvary...atd). Akorát mně pořád nenapadá žádnej tip na vhodnej materiál.
To Turbo32: Nemyslím si, že je na tom něco riskantního. Pokud se bude pracovat při opravdu nízkých otáčkách, tak se snad není čeho bát.
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod angusarmy » 30 bře 2011, 19:35

George9 píše:To angusarmy: Díky za tip. zkusím se poohlídnout po tom příslušenství k Proxxonu. I když pořád se nevzdávám myšlenky zkusit si takové leštící nástavce vyrobit v domácích podmínkách, a to přesně na míru (různé velikosti, tvary...atd). Akorát mně pořád nenapadá žádnej tip na vhodnej materiál.
To Turbo32: Nemyslím si, že je na tom něco riskantního. Pokud se bude pracovat při opravdu nízkých otáčkách, tak se snad není čeho bát.

Taky jsem zkoušel něco vyrobit, z leštících utěrek, z flanelu, různých druhů molitanu (to byl hodně trapný pokus, ale aspoň jsem to zkusil :) ), ale ten filc se zdá ideální, i když trošičku hrubý. Nicméně o jakémkoliv úspěchu napiš. Ať se daří.
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse