Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

VW Golf 2 - Uz jste nekdy staveli original podle modelu ?

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: VW Golf 2 - Uz jste nekdy staveli original podle modelu ?

Příspěvekod Koudy » 19 lis 2009, 15:52

reJI: já jsem se spíš podivoval nad tím, že se v tom tuto rychlost nebál vyvinout :shock: ale jestli jeho děda byl kamikadze, dá se to pochopit :)

to Maverick: v Brně se dá okruh taky využít v rámci volných jízd (bývalo to tuším každou středu v létě), cca 350 Kč/30 min. No jo, ale většina "závodníků a tunerů" ti řekne: seš normální, za takový love???? Navíc vyválet se na okruhu v kačírku není takový adrenalin jako u toho někoho vzít sebou #-o #-o proto jsou třeba Buchlovský kopce plný křížků a zabetonovaných gum... i když je fakt, že před dvěma rokama už se pozabíjeli bikeři i mezi sebou na okruhu...
co to je ten váš SLOVAKIARING, my tu máme v Brně "Zelené rynk" a na tom se dá koupit všemožná zelenina :grin: :grin: :grin:
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 lis 2009, 15:54

:grin: za 350 se dá v hypernově potunit půlka káry, to je fakt.... sorry za O/T, musel jsem))
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 19 lis 2009, 16:03

Slovakiaring je nový a prvý nazvime to okruh :-D .... http://www.slovakiaring.sk/
Keď má státisíce na úpravu auta tak ho už tých pár tisíc na jeden deň blbnutia do sýtosti nezabije ... PS kukni si intro je to veľmi pekne spravené :)

No a HYPERNOVA a TESCO tuningovú scénu nechajme radšej tam kde je :grin:
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 19 lis 2009, 17:44

to Koudy: jasně, taky si myslím, že to je nářez...
to nedlloyd: tak ta dálnice na Erfurt je nově udělaná, tam to problém asi není, maximálně kdyby byla závada na autě... jinak s tebou naprosto souhlasím, mám už něco najeto skoro po celé Evropě, ale v Čechách je to děs běs...
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 lis 2009, 18:36

reJI: já se nebudu kasat kolik toho mám najeto, protože zase tolik to nebude, takže pokud říkáš, že je to nový a dobrý, tak to takový určitě bude...

to víš, já jsem jen na takovouhle mladickou agresivitu za volantem starý šunky dost alergickej... černejma zadníma světlama a očouzenou prdelí to začína, pokračuje nerezovým laufem otočeným do nebes a zavařeným prolisem na SPZ, modrý bodovky nesmí chybět a zářivka z kravína na podvozek rovněž ne, pokud motor toho auta není slyšet alespoň na tři bloky daleko, tak se tomu taky nedá říkat tuning a vše korunuje špičkově vyladěnej motor, který oproti sériovému provedení dostál zásadních změn a astronomického navýšení výkonu oproti sériové variantě nejmíň o 5 kW díky sportovnímu filtru (což je mimochodem důvod, proč všechny výdechy na kapotě nejsou průchozí, protože i přes toto navýšení motor uchladí původní soustava beze změn) a to spolu s masivním laminátovým bodykitem (v plniči) a brutálně širokými pneumatikami dodává řidiči odvahy i při nižších podzvukových rychlostech (do transsonické oblasti se řidiči těchto vozů, pravda, pouští jen když je na silnici bezpečno). Jímá mě hrůzna pouze z toho, jak si představují bezpečnost, má-li jejich vůz prezentovat jejich představy o tuningu).

To vše nemusí nutně platit na tohohle Golfa, který je předevší takový, jaký ho jeho majitel chce mít a pokud ho zkouší na dálnici v "D", tak ať to klidně dělá dál. Tuning mám rád, ale kolem je ho vidět žalostně málo.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

VW Golf 2 - Uz jste nekdy staveli original podle modelu ?

Příspěvekod ceti » 19 lis 2009, 19:07

nedlloyd píše:...hlavně utíkat v tom 200 km/h trochu poukazuje na to, kolik jsi pobral rozumu. Za tohle bys měl dostat hevertyčkou mezi oči a k tomu do konce života přijít o papíry. Právě díky spoustě takhle nedisciplinovaných mladých blbečků (kteří dneska zároveň nemají problém se dostat i za volant kamionu) to u nás vypadá tak jak to vypadá. Smrt všem pseudotunerům, silničním závodníkům a podobný sebrance.

Nedlloyde prosimte nenadavej (Tvoji modelarinu uz delsi dobu nedozirne obdivuju) a ostatni prosimvas taky ne; tady vsem malinko na vysvetlenou:
1. Ac na to diky prisny zivotosprave nevypadam, uz jsem starej dedek
2. Jezdim profesne s busem, s kamionem, s taxikem i se sanitkou
3. Ano, je to moje prvni a zatim posledni auto, na kterym jsem se behem 10-ti let naucil snad vsechno, behem tech 10-ti let bylo taky nescetnekrat rozebirany a opravovany, ze zacatku metodou pokus-omyl. Puvodni original je uz jenom polovina puvodni kastle, vse ostatni po castech povymenovany a original nahradni VW dily jsou drahy. Ze zacatku jsem to parkrat sveril autoservisu, ale od jisty doby si na tom delam uz vsechno sam. Tenhle Kamei body kit+ost. orig. Kamei drobnosti jsou v zamerovaci vsech sberatelu a youngtimer-autofanatiku, cilize sehnat tyhle puvodni soucastky je celkem nadlidskej ukol, jak moc jsou potom drahy kdyz se cirou nahodou nekde obevej na aukcich snad nemusim vysvetlovat. Za tu dobu se holt tyhle naklady nastradaj.
3. jednalo se o jednorazovou testdrive, behem niz jsem dle myho nazoru nikoho neohrozil (krome sebe, fotit pri tyhle rychlosti bylo totiz trochu o hubu, priznavam), bezne jezdim samozrejme cestovni rychlosti stejne jako ostatni a ani nebyl spachan jakejkoli dopravni prestupek (Musel sem zabrzdit az pred tunelem, kde je rychlost snizena na 80 km/h a kde fotej)
4. Auto bylo technicky i motoricky ve vybornym stavu a po technicky strance je vetsina veci peclive zrenovovana, vyztuzena (nebo nahrazena modernejsima soucastkama) - v drtivy vetsine mnou samotnym a pod dohledem zkusenyho mistra. Vnejsi vzhled trochu mate a je nic moc-priznavam. Zkousel jsem to totiz i sam lakovat.
5. "Boural" jsem jen jednou v zivote a to na ledu pri cca 20 km/h. Od ty doby 100% bez mnou zavineny nehody.
6. V ramci akci naseho klubu http://www.dieselpower.cz se samozrejme poradaj jizdy po okruhu v Moste nebo na letisti v Chomutove, ale ponevadz bydlim ve Schweinfurtu, tak to mam z ruky, nehlede na to, ze to mam daleko od garaze, kdyby nahodou neco, aby se auto dalo v pripade nutnosti hned odtahnout zpet k dalsim opravam/upravam. Od garaze je vyjezd na dalnici prave 100 metru a je tu hned streka, kde jezdi v urcitou dobu minimum aut a je bez omezeni rychlosti dostatecne dlouha, aby se na ni dalo i s dieselakem pohodlne rozjet (k dosazeni tyhle rychlosti potreboval asi 3-4 minuty)
7.Pradeda byl pilot a umrel na stari, ne z duvodu kamikadze. Svyho zivota si velmi vazim po 2 prodelanejch tezkejch nemocech, kdy jsem to mel vazne na kahanku a kdy jsem se i pokusil o trapnou sebevrazdu (viz posledni foto). Stalo se nemozny, kdy sance na preziti/uzdraveni byla 7% a u me se ten zazrak stal. Proto uz zbytecne neriskuju (napr.bych to nezkousel s autem, o kterym nic nevim) a jsem rad ze ziju, ze jsem momentalne naprosto zdravej, ze muzu modelarit a delit se o svy radosti i starosti s ostatnima tady na foru, i kdyz jsem ted na tom treba financne hodne zle.

Blitz 1.JPG

025_25.JPG

CE truckdriver.jpg

01011565.JPG

Ruka 2.JPG

Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 lis 2009, 19:39

Jsem rad, ze to co delas muzes podeprit spoustou argumentu, ktery mi prijdou rozumny. Jak jsem uz psal, rozpovidal jsem se i v reakci na reJIho a nemyslel jsem vsechno tak jako kritku na Tvoji adresu, nicmene sypu si popel na hlavu, protoze je fakt, ze jsem zacal reptat nad necim, o cem jsem zase tolik nevedel (o Tobe, o aute). Jsem zblblej z Prahy, kde je to silena dzungle a pres rok jsem bydlel na Kladne, na krizovatce dvou hlavnich ulic a to v prizemi. Umite si asi predstavit, jak casto jsem poslouchal radoby tuning auta bez vyfuku a vraky nadupany reprakama, takze jsem na to opravdu choulostivej a na cokoli, co neni "dokonaly" jako auta z "Rychle a zbesile", hned utocim, ale ne vzdycky je to opravnene, takze se jeste jednou omlouvam.

Moji modelarinu neni nutne nedozirne obdivovat, zase tak moc jsem toho v zivote jeste neudelal, potrebuju spis uprimnou kritiku nez nedozirnej obdiv. Rozhodne v modelarine nemam tolik zkusenosti, jako ty za volantem...a vubec...ono se asi pozna, ze uz jsi v zivote leccos zazil, protoze jsi reagoval tak jak jsi reagoval. Kdyby jsi byl takovej, jakyho jsem te napadl, zhadali bysme se (byla by to moje vina) a mess by to tu musel cistit a nakonec z toho bude jeste docela konstruktivni diskuse. O to vic si budu vazit kazdyho Tvyho prispevku.

Kamei, Kamei... a ja si porad rikal, co to je za samolepky na autech a odkud pochazi....tak uz to vim. Fakt je, ze se mi to moc nelibi na aute, ale hodne se mi libi, ze je to dobovej original, pro takovy veci mam docela slabost.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 19 lis 2009, 19:43

ceti píše:Ac na to diky prisny zivotosprave nevypadam, uz jsem starej dedek

:grin: no, to tedy jo... geboren 1977 :grin: co bych měl říkat já
tady je vidět, jak lehce dojde k omylům... ale to víš, zkušenosti s "tuningáři" v Česku jsou prostě hodně špatný... tak hlavně, že se to vše vysvětlilo a jedeme dál... 8-[
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 lis 2009, 19:45

Mohli bysme si založit nějaý echt tuningový vlákno, kde bysme se bavili tuzingovejma špekama (pokud už tu nějaký takový vlákno není) 8-[
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 19 lis 2009, 20:08

nedlloyd píše:Jsem rad, ze to co delas muzes podeprit spoustou argumentu, ktery mi prijdou rozumny. Jak jsem uz psal, rozpovidal jsem se i v reakci na reJIho a nemyslel jsem vsechno tak jako kritku na Tvoji adresu, nicmene sypu si popel na hlavu, protoze je fakt, ze jsem zacal reptat nad necim, o cem jsem zase tolik nevedel (o Tobe, o aute). Jsem zblblej z Prahy, kde je to silena dzungle a pres rok jsem bydlel na Kladne, na krizovatce dvou hlavnich ulic a to v prizemi. Umite si asi predstavit, jak casto jsem poslouchal radoby tuning auta bez vyfuku a vraky nadupany reprakama, takze jsem na to opravdu choulostivej a na cokoli, co neni "dokonaly" jako auta z "Rychle a zbesile", hned utocim, ale ne vzdycky je to opravnene, takze se jeste jednou omlouvam.

Moji modelarinu neni nutne nedozirne obdivovat, zase tak moc jsem toho v zivote jeste neudelal, potrebuju spis uprimnou kritiku nez nedozirnej obdiv. Rozhodne v modelarine nemam tolik zkusenosti, jako ty za volantem...a vubec...ono se asi pozna, ze uz jsi v zivote leccos zazil, protoze jsi reagoval tak jak jsi reagoval. Kdyby jsi byl takovej, jakyho jsem te napadl, zhadali bysme se (byla by to moje vina) a mess by to tu musel cistit a nakonec z toho bude jeste docela konstruktivni diskuse. O to vic si budu vazit kazdyho Tvyho prispevku.

Kamei, Kamei... a ja si porad rikal, co to je za samolepky na autech a odkud pochazi....tak uz to vim. Fakt je, ze se mi to moc nelibi na aute, ale hodne se mi libi, ze je to dobovej original, pro takovy veci mam docela slabost.

ÁMEN [-o<

Jinak abych tě nede trošku poškádlil, tak já jsem mezi takový tunery jak popisuješ patřil, ale dělal jsem bordel na vesnici mimo trvale obydlený oblasti (mezi kravínama na serpentýnách.)
Dlouho mě to ale nebralo, prozřel jsem, sklidnil za volantem a i vkus na tuning se mi změnil.
A ještě k tvé averzi proti filmu "Rychle a zběsile" nesmíš si to tak brát, diť je to Éééémerickej film :-D co bys čekal.
Mě osobně se tam některý kárky líbily :-D

S tím návrhem na to vlákno o tuningu,.....mám za to, že jsem o to tady jednou zavadil, nebylo to teda extra pro tuning, ale název byl "my a naše vozítka" či tak něco.
Nejsem si teď jistej. :-k
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 lis 2009, 20:11

Naopak, mě se ty auta z filmu líbí... přijde mi, že tam se opravdu někdo zabývá celým autem...
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 19 lis 2009, 20:15

[quote="nedlloyd"], co neni "dokonaly" jako auta z "Rychle a zbesile",

Tak proč , když na to příjde řeč, vždycky píšeš něco v tomhle stylu..... :-k
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 19 lis 2009, 22:04

ceti: rozumný argumenty! ;-I Štve mě jen bod 1, sem o 4 měsíce mladší - dědku :D
Taky jsem tě původně řadil mezi tuňáky, kteří ostatním usilují o život v laminátových schránkách...

nedlloyd: cením tvůj přístup =D>

ustálo se to tu bez hádky, asi jdem do sebe, to bude tou vánoce 8)
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 19 lis 2009, 22:13

tak v tomto prípade sa ospravedlňujem aj ja [-o< tu je teda vidno že to robí človek skôr z lásky k tomu autu ako pre blbnutie na cestách... Inak nechápem čo poniektorý máte proti autám typu Fast and Furious... Fakt to boli vcelku vymazlené vozítka.. netvrdím že všetky stáli za to ale z jednotky určite ECLIPSE, SUPRA, CHARGER, JETTA a SILVINKY. V dvojke EVO, ameriky, Skyline, ... ECLIPSE z dvojky bol na môj vkus mooc chrómový ale lak mal pekný. Trojka tiež EVO, RX7 od VEILSIDE, rozbitá Silva a aj 350tky stáli za to. U 4ky by si človek vybral,l aj keď mám pocit že tá už bola na "tuning" aspoň vizuálny určite chudobnejšia :)
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 19 lis 2009, 23:58

Jsem někde četl info, že dost těch aut ve filmu byly káry z ulice a pozvali si je na natáčení filmu. Pár z nich ještě doupravili a některý dělali úplně od základu. Když jsou v tom velký peníze tak to jde všechno líp a jejasný, že se dostane jak na visual, tak na motor včetně hudby jak jste si ve filmu mohli všimnout...
Wíťa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse