Ahoj všem, chtěl bych tímto vláknem oslovit všechny kdo mají nějakou zkušenost nebo se chystají stavět McLaren mp4/20 ze sezóny 2005, a to jak model od Revellu tak Studio 27. Jde mi o to že model od Revellu již mám, včetně leptů a obtisků West a barev Zero. Problém je v tom, že tato stavebnice svoji předlohu spíše jen připomíná. Pominu-li detaily, pořád mě něco při pohledu na postavený model vadí a tahá za oči. Snažil jsem se na to přijít, a tak jsem si zkusil porovnat model se skutečností v grafickém programu. Model by na tom nebyl až tak zle, problém je v oblasti kolem kokpitu, který je o několik milimetrů výš, a proto model vypadá divně nahrbeně, nos mezi kokpitem a koly nemá správný sklon, viz obrázky. Zkusil jsem v photoshopu zmírnit toto nahrbení, výsledek je vcelku zajímavý. Otázka je, jestli to má vůbec smysl takovouto úpravu realizovat.
Oproti tomu je tu mp4/20 od studia 27, která se zdá být celkem věrnou zmenšeninou. Samozřejmě v neprospěch hraje vysoká cena, nedostupnost modelu a vzhledem k použitým materiálům asi zrovne ne úplně pohodová stavba. Budu rád za každé vaše zkušenosti a rady. Díky