Ahoj, chci se zeptat, jaké kdo používáte destičky na stavbu a předělávání modelů? Já používám co jsme měl doma nějaké staré informační cedulky, ty jsou super, dají se pěkně lepit, ale jsou poměrně tlusté a sem tam by se mi hodilo něco tenčího. tak jsem koupil v papírnictví desku A3, která je tenčí a ještě šablonu na řádky, která je úplně tenká, ale ani jedna z těch dvou nejde skoro vůbec lepit Co jiného by jste doporučili?
Plastové karty a výstražné, informační cedule jsou dobré a dobře sehnatelné. Doma mam destičky, které jsou z lisovaného polystyrenu. Je to skoro stejnej materiál, jako plast, ze kterého jsou modely. Jde brousit, lepit, řezat, střihat a výborně ohýbat teplem. Vytvaruješ nebo vyřežeš si z nich, co potřebuješ, ty bych tě doporučil, ale nevim, kde se dají sehnat. Já je mam po tátovi, když lepil modely tak 30 let zpátky.
PlusModel měl v nabídce polystyrenové desky: 070 - Polystyrenové desky 0,2 mm 61.00 071 - Polystyrenové desky 0,5 mm 61.00 072 - Polystyrenové desky 0,8 mm 61.00 073 - Polystyrenové desky 1 mm 61.00 074 - Polystyrenové desky 1,2 mm 61.00 121 - Polystyrenové desky 1,5 mm 61.00 122 - Polystyrenové desky 0.3 mm 61.00 123 - Polystyrenové desky 0.6 mm 61.00 124 - Polystyrenové desky 2.0 mm 61.00 Zda jsou k mání, to nevím.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Ty ostatní plasty se sice dají slepit vteřiňákem, ale opracovatelnost většinou nic moc. Jinak zdrojů polystyrenu (výstražné tabulky,školní desky podložky,potravinářské obaly...) je čím dál tím méně, nahrazuje ho papír nebo jiné plasty. Ty malá balení desek od modelářských výrobců vychází celkem draho. Já bral kdysi desky 1x1,5m z Řempa (i když, to běžný modelář těžko spotřebuje ), ale už nemají všechny tloušťky. Někdo tu na MF doporučoval Agro Rubín-bylo tu celé téma o PS deskách, ale už nevím kde.
Ahoj.Můžeš taky používat desky Foamalux,které se používají v grafických studiích na výrobu reklam.Dají se sehnat od jednoho do deseti mm.Dobře se řežou,brousí a lepí se vteřiňákem.Trošku se hůř dělá povrchovka, je velmi jemně pórovitý.V práci z toho děláme modely a drží super.Viz http://www.parkboheminium.cz