Čaute kolegovia. Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. Potreboval by som fotografie na Petersonov Lotusu 78 z GP Monza 1978. Staviam model na zakazku a objednavateľ chce presne túto verziu. Niečo som našiel na nete, ale nikde nemám fotky z horného pohľadu - hlavne na zadné krídlo zhora a zo zadu. Taktiež sa chcem opýtať na rozdiely oproti verzii 78-čky zo sezóny 1977. Ďakujem Vám.
Podívám se do archivů. Co se týče jasných rozdílů, tak verze z 78 má jiný boční pláty křídla než 77. Záleží na trati a jezdci, ale pokud to bude Monza 78, tak bude asi stavět verzi Ronnieho Petersona. Ten měl přední boční křídlo kulaté (kulatější verzi) a ne hranaté jako Andretti. Andretti tam stejně jezdil s Lotusem 79.
Pak jsem odkoukal ještě umístění reklam - 1 reklama je jiná než na 77 verzi a nálepky na zadním křídle jsou jiné závod od závodu (zobrazují vítězství a podiová místa a nebo "world champion" - ty malé kulaté zlaté znaky na zadním křídle.
Musim se podívat do archivů a toho, co jsem tehdy našel - mam pár fotek z Monzy, černobílé, ale neni žádná zezhora.
Ahoj http://blogs.yahoo.co.jp/cafyz4082000/G ... ?fid=0&p=5 na týchto stránkach nájdeš lotus v roku 1978 viackrát. Z filmu GP Hero Ronie Peterson som stiahol niekoľko fotiek z Monzy. Kvalita nie je bohvieaká, ale myslím, že na celkovú orientáciu postačí. Pohľad na krídlo nemusí byť stopercentne sedemdesiatosmička, nebolo to z filmu stopercentne poznať, ale keďže ani ja som nenašiel nikde obrázky z Monzy pred pretekmi, je viac ako pravdepodobné, že tieto obrázky na krídle postačia.
Chalani, ospravedlňujem sa za dlhšiu odmlku, ale služobné povinnosti mi to nedovoľovali. Ďakujem Vám za Vaše reakcie a aj za fotografie. Ešte nejaké vybavovačky a púšťam sa do stavby.
Jinak tohle jsou fotky křídla z modelu Lotus 79 z Monzy, je to sice Andrettiho, ale nálepky měly poskládaný stejně na závodech: Abys věděl, který závody si dali na křídla na těch fotkách z videa, co posílal Cevert: