Pomaloučku začínám pracovat na projektu v němž hlavní roli bude hrát transkit Pavla Behenského. Nemyslel jsem si, že bych někdy stavěl až tak historický vůz, ale Pavlova práce na přesochání kabiny 359 na 281/351 mě nadchla a výsledné odlitky mě svou kvalitou dostaly. Tomu nešlo odolat.
Dvounápravové trucky mě příliš neoslovují, a to ani ty americké. Takže 351 byla jasná volba. Ze spousty možností mě nejvíc zaujala souprava na svoz dřeva.
Zatím se kloním k hranatým blatníkům ale rozhodnut ještě nejsem. Barvu si představuju právě tu, co je na druhém snímku.
Tony se do svojí verze pustil ve velkém stylu a já tak mám kde opisovat. Přiznávám se, že tak činím, ač s detaily nepůjdu až tak na dřeň. Nicméně přední osu jsem sestavil z podobného množství dílů. Tony ve svém vlákně předložil nádhernou prezentaci typu krok za krokem. Nechci se po něm opakovat, navíc kvalit jeho dílů já nedosahuju, takže můj fotomateriál bude stručnější.
Začít stavbu modelu kamionu něčím jiným, než motorem, je u mě novinka. Zrovna tak práce s resinem v takovém rozsahu. Ale základ je rám a ten vznikl z mojí jediné zelené destičky původem ze Svitav. V kombinaci s bílými destičkami Evergreen jsem sestavil podélníky podle předpisu autora původního modelu. Stojiny jsou z větší části zdvojené pro lepší tuhost. Příčníky jsou směsí resinu, původních dílů Revell a mých vlastních. Zadní zavěšení je k rámu jen lehce přibodované a není to jeho finální podoba.
To pro začátek stačí. Komponenty budou na rám přibývat postupně. Na snímcích není v žádném případě konečná podoba.
Jarda