Tak jsem se nakonec rozhodl,že vystoupím ze svého stínu.Začal jsem dělat na modelu,u kterýho bych si měl odpočnout.Zbavit se přemýšlení nad tím co a jak udělat.Ani jsem dlouho nevybíral.Elbéčka se mi doma časem sešly tři.Ani nevím proč,ale když na něj někde narazím tak ho prostě koupím.Ještě jsem nepřišel na to ,co mě na tom autě přitahuje.Vybral jsem krabici ve které už byl slepenej rám.Většinou jsem slyšel názory,že právě rám je nejslabším článkem stavebnice.Nechtělo se mi dělat novej,tak jsem se dal do tmelení a postupného skrývání dělící roviny.No a postupně to začlo růst.Upravil jsem vzduchojemy,očistil pera a znovu tmelil a brousil.Myslím,že to nakonec bude O.K.S modelem se moc prdět nebudu.Pojmu to jako krabičku,klasika dvouosej tahač tak jak jej stavebnice nabízí.Předlohu jsem si zatím nevybral žádnou.Nechci opět zabřehnout do toho,že bych musel řešit obtisky.Takže to vidím na nějakou dvoubarevnou kombinaci,odpovídající dobovým zvyklostem.Je to takovej průzkum bojem.Potřebuju si tenhle konkrétní model osahat až dojde na další,tak budu chytřejší co a jak udělat jinak.V podstatě jsem ještě žádnýho Evropana nedostavěl tak Scanie má šanci.U modré 142 co mám rozdělanou v jiném tématu zde na foru si počkám na obtisky.Konec konců,můžu dělat na obou společně,např na motoru atd.Takže jen pro představu,startovní obrázek a jedem.Pavel
Naposledy upravil pavel behensky dne 08 pro 2013, 19:17, celkově upraveno 1
čekal jsem, že to nevydržíš.. Jsem rád, že "návrat" proběhl takhle rychle. Tak držím palce a přeju co nejvíc radosti ze stavby. Budu bedlivě sledovat, protože jsem si jí také zpět pořídil. Mám to stejně jak píšeš, taky nevím proč , ale něčím mě přitahuje. Tvé pojetí "čisté krabičky" se stejně zvrhne ve variaci na destičkové téma.
Pavle, je dobre, že si sa rozhodol pokračovať v lepení modelov. Výber je výborný a aj ja po tejto stavebnici poškuľujem, takže budem sledovať a opisovať. Libor
EDIT: Prikladám aj nejaké fotky, ktoré sa mne páčia.
Tu by ti niekto mohol dať pruhy z 2-kovej Scanie. Ja už nemám ten predný.
...ale mě se pro jednoduchost nejvíc líbí tohle krabičkový zbarvení. Úplně přesně totiž zapadá do doby, ze který pochází to auto a z dnešního pohledu je takový trochu divný a působí krásně dobově:
Vybrat si předlohu nebude snadný.Tohle je auto,který si nechá hodně líbit,co se barev týče.Ale jak říkám,bude to něco hodně jednoduchýho.To co Honza přiložil na posledním obrázku to opravdu vystihuje nejlépe.Je to ještě daleko,nejdřív to musím postavit,kabát je to poslední.Pavel
Pravda, je to sice LB110, původní výchozí model s touhle kabinou ještě před první modernizací a se slabším motorem, ale principielně funguje určitě i na všechny jiný modely z řadz LB, protože je v ASG určitě měli. Je to klasická klasika a přitom jednoduchá a bez obtisků stále efektní a dobová a zaujme.
Jo to ASG mám v užším výběru a dost jsem po něm pokukoval.Je toho fakt mraky.To auto by šlo stavět pořát dokola.To je něco jako Kenworth K100.Prostě se neomrzí .Pavel
U těch aut od ASG je hodně zajímavej ten "rozstřel" barev.Není žlutá jako žlutá a tmavě modrá jako tmavě modrá.