Pre porovnanie som vložil aj foto s GMC Astrom, ktoré rozmerovo ťahá za kratší koniec (po kompletizácii bude mať Ecto cca 26 cm).
Na toto auto som sa tešil už dlhšiu dobu ale na internetových obchodoch bolo pomerne drahé, až som sa nakoniec dočkal a AMT urobilo reedíciu. Za 19 doláčov, no nekup to...
Samozrejme dá sa prerobiť aj na už spomínané verzie, ale Ecto 1 alebo v mojom prípade 1a bol môj detský sen..... Kto z nás nevidel legendárnych Krotiteľov duchov?
V prípade jednotlivých verzií boli už dávnejšie vydané obidve verzie - Ecto 1 od Polar Lights (takmer nezohnateľné) a Ecto 1a od AMT, ktoré sa rozvaľuje u mňa na stole.
Je to model ktorý ma prinútil dosť pátrať aj po nete a podarilo sa mi vygúgliť slušnú stránku popisujúcu aj aké-také nepresnosti - http://models.davisworks.net/ecto.htm
Je to tradičné AMT - kopa brúsenia ( spasovávanie zatial neriešim, nakoľko pracujem na interiéry a strešnom vybavení).
Inak nejaké záludnosti som nepostrehol ani pri Diamonde , či Astre...
Prvou vecou ktorá chýbala na vybavení je žltý radar v tvare pištolového projektilu a jeho stojana na streche. Vyrobil som nový z kancelárskej gumy vybrúsenej do požadovaného tvaru a nosič, alebo stojan je z rôznych profilov, tzv - čo šuflík dal...
Niektoré strešné nádrže sú už v surfe. Príjemne ma prekvapila planžeta s chrómovými dielmi, aspoň nárazníky sú prichytené o rámik pekne od spodnej hrany. Časť dielov je vymaskovaná - to bol iný zážitok. To keď zvládnem nastriekať tak už asi všetko...
Tuho rozmýšlam aj nad legendárnymi Proton Packs a Slime Packs. Prázdne miesto v kufri ma k tomu doslova vyzýva, o výsuvnom nosiči nehovoriac. A zadné otváracie dvere? Ojojoj
Čo sa týka farieb v interiéri - sám neviem,budem sa pridŕžať návodu a už spomínanej stránky. Nakoľko foto interiéru v tomto sci-fi voze je jedna veľká neznáma.
Silno ešte rozmýšlam ako zatmaviť na tretiny okná. Ale namiesto striekania asi poprosím chalanov čo lepia fólie na okná a budem experimentovať....