Uctivé pozdravení všem. Přicházím s druhým příspěvkem. Je to moje první přípojné vozidlo. Ač tyhle návěsy operují na této straně Atlantiku, neměl jsem příležitost strčit svou zvědavou hlavu pod zvednutou korbu a vidět tak na vlastní oči skryté detaily. Takže jsem odkázán na fotky z netu a ty zpravidla nejdou na dřeň tak, jak by člověk potřeboval. Jisté detaily jsou tedy jen schématicky naznačeny. Experti samozřemě poznají, že u hadic brzdového systému pracovala fantazie naplno. Logiku v tom nehledejte a shodu s předlohou už vůbec ne. Je to čistě jen na oko.
V kolech jsou naznačeny brzdové bubny, které jsem nakrájel z 20 mm novodurové trubky. Možná jsou trochu předimenzované ale pořád lepší než prázdné dutiny kol. Zvedací náprava je napevno v horní poloze. Odříznul jsem péra, zkrátil měchy a péra vrátil zpátky pod úhlem.
Pestrobarevná svazenka v horní části rámu drží pohromadě díky obyčejné niti. Nevím, co kam vede, krabice v zadní části rámu maj asi co dočinění s elektronickou kontrolou brzd ale tento detail se mi nezdařilo vygůglit. Tak jsem je nechal jak jsou.
Pro pístnici jsem uvažoval o teleskopický anténě ale jediná, kterou mám, je příliš tenká. Zatím tam jsou díly ze stavebnice obalený BMF. Výlisek konzole pod lávkou má tři porty ale žádný z nich není pro vzduch. Tak jsem přidělal ventily a natáhnul k nim hadice příslušných barev.
Patina přijde doladit až budu mít připravenou korbu. Na šásko ještě přibude i pár detailů.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Jarda T.