Rozhodol som sa ,že aj ja skromne prispejem ku modelárom truckov. Moj model nieje žiadna novinka. Ak mam pravdu povedať, staviam ho už tretie leto. Buď som nemal čas, alebo náladu. Konečne som po letnom jobe doma a mohol som sa pustiť do práce. Actros je už prakticky hotovy, bolo len potrebne dokončiť ešte zopar detailov, napriklad dnes som spravil rozvody pre naves. Je to moj prvy model v mierke 1:24 a je to aj poznať, pretože ma strašne veľa kozmetickych chýb, ktorým sa budem na buduce určite vyhýbať. Pôvodne mal mať aj otvaracie dvere, ale nakoniec som sa na to vykašľal a dvere vlepil naspäť. Dôvod bol ten, že sa mi ulomil A stlpik na kabine a pri oprave sa mi podarilo trocha zdeformovať tvar kabiny a vyrezane dvere už nechceli dosadať ako predtym. Nakoniec ešte planujem nejaku ľahku patinu, asi suchym štetcom...A ako vizualnu predlohu použivam actros z flotily domacej firmy Autotransport. (fotene večer takže fotky maju otrasne farby...červena je odtieň ako na ferrari)
Pěkný. Mě se to moc líbí. A myslím že už jsem ten model hooooooodně dávno viděl (nebyly ňáky fotky na truck-maniak ???), nevím, možná se pletu. Dal by jsi sem potom ještě pls detailní foto motoru ??? Na té 1 fotce jde vidět že jsi tam taky doplňoval ty 2 stříbrný trubyčky a příčku kam dosedá kabina máš taky předělanou ne ??
zdravim koubasek. dik za zaujem. ano model som prezentoval na truck maniak asi pred 100 rokmi a zadnu priecku na dosed kabiny nemam prerobenu, hoci tento model si vyzaduje zopar uprav aby sa podobal originalu. ale ja som pri stavbe tieto zalezitosti zanedbal.
dikes pavluša je to tak, na fotkach vyzera ešte dobre ale v skutočnosti je to slabšie...no škola nam začala tak znova sa mi to bude trocha vliecť lebo som na internate a model mam doma.
Dnes som spravil taky väčší menší progres. Nalepil som zrkadlá, rozvodové hadice pre naves su na svojom mieste, pozičné svetlá, namaľoval som gum. tesnenie okolo okien, a stierače. Ale! velice závažná chyba. Ak posadím kabinu na svoje miesto tak nasavanie vzduchu so vzduchovmím filtrom na pravej stane mi vychyľuju kabinu do blbeho uhla a navyše mi ju na pravej strane nadvihne. zajtra to poriešim. Budme musiet asi "odmontovat" vzduchovi filter na pravo a posadit o o milimeter nižšie a o milimeter dalej potom by to malo sedieť
dnes som sa konečne znova trocha posunul ďalej...opravil som umiestnenie vzduchoveho filtra za pravym prednym blatnikom tak aby po dosadnuti nasavania sedela kabine pekne ako ma byt a nieje uz vychylena. postup bol taký, že som musel odlomit bočný kryt vozidla, pričom sa z neho odlupol lak.super. takže pekne do hladka vybrusiť a znova strieknuť farbou. išlo to pekne. no a filter som tiež chirurgicky odlomil a upravil som jeho polohu. a konečne som sa dostal ku prednej maske ktoru som skompletoval a nalepil náraznik na rám. išlo to dosť ťažko a len som sa modlil aby som pri jeho inštalacii neodlomil nejaku časť vozidla. uff celkom stres to bol, ale už je tam a mam radosť