úvodem bych rád vysvětlil pojem "Americký kamionový podzim 2008". Co to tedy je?
Jednoduše, mezi stavebnicemi, které doma mám je slušná porce amerických tahačů. Já sám však během svého desetiletého modelářského života nepostavil ani jediný. Po dokončení Magnumu a DAFa bych si rád ulevil a zabýval se stavbou něčeho trochu jiného než doposud. Americký tahač jeví se mi v tomto ohledu ideální. A tak bych rád strávil podzim nad stavbou amerického tahače. Zároveň bych ale rád motivoval i ostatní, aby se pustili do nějaké ameriky, aby nám tu nekvetla jen naleštěná evropská moderna. No víte co si o tom myslím...

Schválně toto téma nedávám do "skupinovek", ale sem, protože tady si ho všimne víc lidí. Navíc, netuším, jestli náhodou nezůstanu sám... a tak to vlastně ani skupinovka nebude...prosím moderátory o shovívavost.
Pochopitelně, že mnoho iniciativy slovní tu už bylo a nic se nakonec nedělo. Já nikoho nenutím, třeba bude tohle vlákno nakonec jen o mé osobní stavbě...ale to jsem chtěl vlastně říct... Nekecám... a stavím!
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Z toho co doma mám jsem si nakonec vybral starou ošoupanou krabici od firmy AMT / Matchbox, která obsahuje pětadvacetkrát zmenšený model klasického amerického tahače Peterbilt 359, resp. díly na jeho stavbu a to gumové pneumatiky, několik rámečků s díly v bílém plastu, ráměčky se světly v čiré, transparentní červené i oranžové barvě a dva stromečky s pokovenými díly. Kvalita je poplatná době, otřepů, propadlin a stop po vyhazovačích je všude požehnaně. Na druhou stranu jsou ale některé díly nadprůměrně vyvedené s krásnými reliéfy.
Z toho hezkého, co ve stavebnici je vám ukážu to nejzajímavější... To ošklivé ukazovat nebudu, myslím, že v průběhu stavby bude hrůzy až dost...
Naposledy upravil nedlloyd dne 29 pro 2008, 22:25, celkově upraveno 4
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat