Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SCANIA R620 Weidler

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

SCANIA R620 Weidler

Příspěvekod Jerry Topline » 25 kvě 2008, 20:02

Scania a další stavebnice přišly, tak směle do toho!!! Po delší době se zase pustim do modelaření, skanča měla původně vypadat jako skutečný auto od firmy Weidler, ale postupem času a rozmýšlení jsem došel k závěru že tomu tak nebude. Budu stavět a konečná podoba tak nějak dopadne sama. Každopádně bych to asi chtěl udělat ve stylu "skandinávská leštěnka". Nástroje připraveny, díly od KFS už jsou na cestě, jen do toho...
Přílohy
obraz018.jpg
ještě uvidim jestli to dopadne nějak takhle...
P1010039.JPG
je z čeho stavět...
Naposledy upravil Jerry Topline dne 01 čer 2008, 10:30, celkově upraveno 2
Jerry Topline

• Odpovědět s citací

Re: SCANIA R620 Weidler

Příspěvekod Jerry Topline » 25 kvě 2008, 20:06

První věc co jsem začal dělat - pokus o kšilt se čtyřma světlama. Zatim nic moc, ale snad to dopadne dobře. Chtěl bych to pak stříknout chromem aby to vypadalo jako jednolitý kovový kousek, uvidíme... Tim ale končim, protože odjíždim zase na celej tejden do rachoty, další postup až o víkendu.
Přílohy
P1010040.JPG
Naposledy upravil Jerry Topline dne 01 čer 2008, 13:14, celkově upraveno 1
Jerry Topline

• Odpovědět s citací

Re: SCANIA R620 Atelier

Příspěvekod Globetrotter.XL » 26 kvě 2008, 09:50

tak drzim palce, skoda zes opustil od toho weidlera =) kdyby se ti s tou clounou nechtelo sr... zabyvat se, tak ji ma v resinu JCL za par ecek 8)
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Dvořák » 26 kvě 2008, 11:41

taky drzim palce a zaroven se tesim na stavbu,doufam ze nebudes mit takovy problemy jako ja :evil:
Lukáš Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pete » 28 kvě 2008, 16:45

Tak co ty Toplino???Tak si zacal driv nez ja :tongue: s Atelierem.Ja budu muset vydrzet az dodelam Tgacko a to jeste chvili potrva :sleep: .To musime poresit 8-8 ze to nebudes delat podle predlohy. :grin:
Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 29 kvě 2008, 15:01

čau, mohl bych se zeptat jakým chromem ten kšilt budeš barvit ?? Já totiž nemám pistoly, tak všechen chrom na modelech stříkám sprejem, ale je to jen imitace chromu od motipu (myslím) a ten není otěruvzdornej, což je dost nanic. Ten kšilt jsem na Scanii taky dělal, ale zvolil jsem úplně jinou metodu :D
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jerry Topline » 31 kvě 2008, 10:38

koubasek píše:čau, mohl bych se zeptat jakým chromem ten kšilt budeš barvit ?? Já totiž nemám pistoly, tak všechen chrom na modelech stříkám sprejem, ale je to jen imitace chromu od motipu (myslím) a ten není otěruvzdornej, což je dost nanic. Ten kšilt jsem na Scanii taky dělal, ale zvolil jsem úplně jinou metodu :D

No, ono se řekne chrom, těžká to záležitost. Nejlepší je určitě Alclad, to ti řekne každý. Jinak já s chromem taky nic moc výsledky nemam, nikdy jsem to nedělal, vždycky to skončilo u stříbrný barvy. Ale zkus ten motip pak přelakovat, pak by se už otírat nemusel... 8-)
Jerry Topline

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jerry Topline » 31 kvě 2008, 10:45

Tak po hodně horkým týdnu jsem zase doma a když bude trocha času tak začnu pořádně makat na stavbě Weidlera. Bude to weidler, protože se mi poštěstilo jí pořídně okouknout na parkovišti a tak nějak mě to zase chytlo. Bohužel jsem ale s sebou neměl foťák... Ta clona mi štve že jsem jí neobjednal, tim tuplem že kola na low-deck a náboje a další potřebný ptákoviny už přišli :? Ale teď jí už vlastně potřebovat nebudu... Jdu do toho, snad se mi do večera povede něco udělat... :D
Přílohy
P1010044.JPG
něco málo dílů "navíc"
P1010043.JPG
nějakej rozdíl tam je, uvidíme jak to bude vypadat na autě
Jerry Topline

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 31 kvě 2008, 21:33

Copak to mas za lowdeck kola? To je MG? ja mam od Auslowe a mam jenom gumy bez disku (diky bohu, strikat tohle by se mi nechtelo =)))
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jerry Topline » 01 čer 2008, 10:29

Globetrotter.XL píše:Copak to mas za lowdeck kola? To je MG? ja mam od Auslowe a mam jenom gumy bez disku (diky bohu, strikat tohle by se mi nechtelo =)))

Je to J.C.Lescrenier, nevypadají nejhůř, ale to stříkání bude blbá práce, sám jsem zvědavej jak to půjde. Akorát teda škoda že se nebudou točit kola, vymejšlet to nějak se mi teda moc nechce...
Jerry Topline

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 01 čer 2008, 11:24

Jerry Topline píše:
koubasek píše:čau, mohl bych se zeptat jakým chromem ten kšilt budeš barvit ?? Já totiž nemám pistoly, tak všechen chrom na modelech stříkám sprejem, ale je to jen imitace chromu od motipu (myslím) a ten není otěruvzdornej, což je dost nanic. Ten kšilt jsem na Scanii taky dělal, ale zvolil jsem úplně jinou metodu :D

No, ono se řekne chrom, těžká to záležitost. Nejlepší je určitě Alclad, to ti řekne každý. Jinak já s chromem taky nic moc výsledky nemam, nikdy jsem to nedělal, vždycky to skončilo u stříbrný barvy. Ale zkus ten motip pak přelakovat, pak by se už otírat nemusel... 8-)

To mě nejdřív taky napadlo a zkusil jsem to, ale bylo to snad ještě horší. A teď jsem koukal že na tom spreji je napsáno: není přelakovatelný čirím lakem. Ale díky. Nejspíš se s tím nedá nic dělat :x Možná jiná barva, ale žádnou jinou jsem zatím ještě nesehnal (tady na foru je diskuse o chromu, ale tam jsou spíš barvy na natírání štětcem a to není ono)
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 01 čer 2008, 11:30

Stříkání těch disků není problém. Připravíš disky, stříkneš je barvou, kterou chceš a pak kolo sevřeš mezi dva "pracovní" disky, který sednou přesně po obvodu kola a zakryjou disk...sevřeš je mezi prstama a foukneš to černou... a hotovo dvacet... Ty kola vypadají dobře, je to takovej "speedline" styl, na modelu jsem je ještě asi neviděl...jsem na to zvědavej,,,
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jerry Topline » 01 čer 2008, 13:19

Díky Sámere za tipa, to mě nenapadlo. Jinak v sobotu jsem poskládal šasi, tmel a barvy budou až v tejdnu takže prozatim všechno. Dneska jsem se zaobíral úpravou blatníků, jen tak aby se neřeklo, v tom vedru mě ani to modelaření moc nebaví.
Přílohy
sasi.JPG
blatniky.JPG
Jerry Topline

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hapík » 01 čer 2008, 13:22

Držim palce,dobrá předloha,taky jsem ji měl v merku.Jo a mimo modelařinu,koukam,že taky jezdíváš na týden pryč.Kam jezdíš,třeba se potkáváme.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Rozestavěno:

Hotovo: Volvo FH 12 420, Volvo FH 12 420, Man F 2000, Scania P 420, MAN TGX
Hapík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jerry Topline » 01 čer 2008, 15:38

Hapík píše:Držim palce,dobrá předloha,taky jsem ji měl v merku.Jo a mimo modelařinu,koukam,že taky jezdíváš na týden pryč.Kam jezdíš,třeba se potkáváme.

No Hapíku, je možný že jsme se někdy potkali, ale já jezdim jenom převoz Žebrák - Plzeň, tak jednou týdně pak třeba Žatec - Bor. Párkrát jsem byl v Německu, ale to je jenom vyjímečně... Párkrát jsem v Plzni viděl jet červenýho DAFa se sklopkou Auto Elán jak stavěl Globe...
Jerry Topline

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno