Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ZETOR 30?? - 1/87 (I-car + vlastní úpravy)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

ZETOR 30?? - 1/87 (I-car + vlastní úpravy)

Příspěvekod martin87 » 27 říj 2024, 10:13

Ahoj!

asi je na čase trochu oprášit můj profil...

Dlouho jsem přemýšlel, co si postavit, abych si jednak osvěžil nějaké "modelářské postupy" ale taky aby to bylo něco, co bude v mých (zejména časových) silách dokončit ... takže něco malého, ideálně krabička, 4 kola, bez zasklení, drobné chybky se kdyžtak schovají za patinu.

Ve skříni jsem našel Zetora 3011 od Icara a zdálo se to jako jasná volba... ALE ... hledal jsem inspiraci na netu a v souvislosti s tím jsem objevil Zetor 30??, který z 3011 vychází a natolik mě zaujal, že jsem se prostě rozhodl pro úpravu. No, je jasné, že jsem s tím nezačal včera ... už se tomu nějakou dobu po "volných" chvílích věnuji a není to ta oddychovka / rychlovka, co jsem si představoval. Na začátku byly nějaké pokusy o "ruční" úpravy, ale v době 3D tisku by byla škoda toho nevyužít a zkusit limity domácího tisku.

Začal jsem tedy v počítači a po pár měsících nočního tvoření je na světě první verze jakési konverzní sady (původně jsem chtěl udělat jen přední nápravu, ale trochu se to zvrhlo :-D ). Táta s bráchou se mi postarali o tisk a na první dobrou to vypadá dobře, tak uvidíme co přinese nějaké první spasování a první nástřik. To za sebou ještě úplně nemám, ale už jsem nevydržel se o tuto stavbu nepodělit (:) .

No a pořád mlžím, o jaký konkrétní Zetor se jedná, tak kdo pozná? :arrow:

PS: Průběh stavby budu fotit telefonem, tak snad z toho budete něco mít.
Přílohy
01-min.png
Screen z programu Rhino 3D. Oproti domům tohle byla výzva modelovat - zejména zadní pneu.
02-min_11zon.png
02_2_11zon.jpeg
Tisk mě mile překvapil. Uvidíme, jak to bude po surfu.
03_3_11zon.jpeg
04_4_11zon.jpeg
Porovnání s původními koly. Neměl jsem možnost přeměřit skutečnou velikost a vycházel jsem z dostupných podkladů a technických listů (i tak jsem našel kola ve dvou velikostech), tak snad to po spasování bude vypadat proporčně v pohodě.
martin87

• Odpovědět s citací

Re: ZETOR 30?? - 1/87 (I-car + vlastní úpravy)

Příspěvekod šachťák » 28 říj 2024, 16:58

Tak předně musim napsat, jak jsem nadšený z toho, že jsi se vrátil Martine. Kamiony tu vcelku zkomírají a HO úplně. A to nás přitom kdysi tak málo nebylo. Takže vítej zpátky, budu rád za každý tvůj nový počin.
Pokud jde o tvoji hádanku... Není to náhodou Horal 3017?
Je paráda, že máš možnost použít tyto moderní technologie a postavit si tak originální model, který budeš mít pouze ty. Vypadá to už teď skvěle. Těším se na další postup. Ať se daří.
šachťák

• Odpovědět s citací

Re: ZETOR 3017 - 1/87 (I-car + vlastní úpravy)

Příspěvekod martin87 » 30 říj 2024, 17:04

Děkuji za přivítání! (:) Nemohu sice slíbit notnou dávku příspěvků, ale budu se s časem snažit pracovat tak, aby se sem tam něco vyklubalo. Jsem rád, že Tobě se daří pravidelně tvořit. Je radost to sledovat a co si budem .. byl to jeden z těch hlavních indikátorů k oprášení náčiní (spolu s dvěma návštěvami Miniatur Wunderlandu :-D )

A s odpovědí na hádanku máš samozřejmě pravdu! Je to horský traktor Z3017 ... no ... není roztomilý? :)
horsky-traktor-zetor3017-caslav-muzeum-4.jpg

Jedinečnost tohoto typu (i vzhledem k absenci stavebnice) samozřejmě umocnila důvod k tomu, abych se do toho pustil. Nicméně určitě nebude problém individuálně nabídnout "konverzní sadu", ale to nepředbíhejme ...

---
Fotografie je stažená z webu agroportal24h , kde se o tomto typu dočtete více.

martin87

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 01 lis 2024, 13:03

Paráda... baví mě sledovat, co z těch prcků dokážete udělat za skvosty =D>
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 02 pro 2024, 18:50

Tohle je velmi zajímavý počin, Martine, jsem zvědavý na pokračování =D>
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno