Sliboval jsem pokračování-tady je.Protože došlo k trochu ke změnám ve výrobě leptů,byl jsem nucen hledat jinde.Nakonec se podařilo.Přináším první náhled,i když jen papírovej na to co bude obsahem první planžety.Předně se jedná o žaluzie chladiče.Tady bude možnost ji ponechat zavřenou a nebo pootočením jednotlivých lamel otevřenou.Komu i tohle bude málo,může použít leptanou síťku.Síťky budou krýt také vstupy vzduchu na masce.Další jsou "fousy" na čelní stranu.Loga jsem do leptu prosadil obou provedení,jak raná obdélníková,tak klasiku ovál.Z dalších dílů zmíním palubku z 5ti dílků,stěrače a loga na zástěrky.Pro fajnšmekry,klíčky do dveří a zapalování a také leptané dobové SPZ.Druhá planžeta se kreslí,takže o té zase jindy.Jen pro doplnění-lepty nebudou poniklované ani barevné,ale pouze v mosazi.Pro někoho toto bude sklamáním,pro někoho krok zpět,na druhou stranu se toto řešení promítne do nižší ceny.A zase si říkám,ten kdo si tohle koupí,to dokáže i nabarvit,takže no problem .Pavel
To tedy ano souhlasím s Pavlem!! Jen v nabídce ze 14.5. kterou má pan Behenský, zapomněl sdělit,že jeho nabídka je pro kohokoli jen né pro pana Válka. Napsal mi,že má sloní paměť a že se mnou nechce mít nic společného. Já jsem se za nadávku omluvil hned po zveřejnění,ale od něj za jeho masírování a urážky na MF jsem se omluvy nedočkal.
Re: Peterbilt 280/350 COE Příspěvekod pavel behensky » čtv kvě 14, 2015 7:29 pm Chtěl bych touto cetou požádat případné zájemce o tenhle auťák,aby se mě ozvali - behy.pavel@seznam.cz ,nebo zde přes SZ.Je to pro mě docela důležité z důvodu toho,jestli tento projekt zrealizovat,či nikoliv.Potřebuji se dostat na min počet 15ks.Na vše je ještě čas.Než model pošlu do výrobního procesu,oslovím případné zájemce o složení zálohy.Po posledních zkušenostech už to jinak nepůjde.Konec hlášení .Pavel Uživatelský avatar pavel behensky
Tak to trochu poupravíme.Ano,tento kit je pro každého,kromě pana Válka.Oslovil mě,já mu napsal,že s ním nechci mít nic společného,že mám sloní paměť a,že má špatné reference.Sloní paměť u mě znamená,že si pamatuji jak mě poslal někam s nápravama na Mercedes a jak se to pak řešilo na 5ti stranách atd.Špatné refernce jsou o tom,že min. ode dvou nebo třech lidí kteří s vámi měli nějaké dočinění co se týče prodeje modelů,vím,že byly problémy.Vše jsem vám napsal ve slušnosti v SZ.Pokud chcete klidně pokračujde,ale uděláte ze sebe zase jen deb.la.A nebo nepokračujte a nezasírejte mě téma.Tímto prosím všechny aby v mém tématau na p.Válka nereagovali,neb to nemá cenu.S pozdravem a přáním hezkého dne Pavel Behenský
Možnost otevřených nebo zavřených žaluzií u modelu tohoto druhu je myslím naprosto ojedinělá. Jak to bude Pavle se světlama? Parabola a sklo nebo lept? JT
Díky,stran světel mám rozjednané s CTM jejich leptané čočky.Jak hlavní světla,tak blinkry.Uvidím jak to dopadne.Paraboly budou resinové,takže iluze bude 100%.Pavel
Tak něco málo k podvozku.Vždycky říkám,že nejjednoduší a nejrychlejší cetou pro dosažení US Trucku je jednoduché uspořádání 4X2.V USA tohle příliš mnoho příznivců nemá,nicméně patří to tam také.Touto cestou,už jsem jednou šel,resp. dvakrát,když budu počítat i Forda F-8.Je to jednoduché,rám klasickej žebřík,v přední části motor,obě nápravy na perech,jedna nádrž,v pravo bedna s baterkama a pod ní je někdy vidět na dobových letácích rerservní kolo.Pera jsem zhotovil nová spolu se závěsama.Bude se na nich ještě pracovat.Náprava je můj Rockwell,kola pětidíráky taky z mé produkce.Celek si vždycky takto sesadím.Používám jednoduché univerzální pravidlo:Rám mám 42mm nad vozovkou,šíře rámu 34mm,víška rámu 10mm,pro resin kabinu zesílené stojky na 2mm.Šíře auta přes zadní tupláky by neměla přejít přes 100mm.Pavel
Přišel čas na další týdení report ze stavby.Makal jsem pomalu každej den a ač se to z fotek nebude zdát,je za mnou zase fůra práce.Vezmu to popořadě.Dokončil jsem nárazník.Ten je převzatej ze stavebnice Californian hauleru.Změnou prošly otvory na čepy zatmelil jsem obě mlhovky a dosadil nové šrouby.Tím jsem získal ten správnej typ nárazníku pro tohle auto.Další věcí byla úprava chladiče.Ten bude mít z přední části leptané žaluzie,tak jsem do vnitřní části vlepil síťovinu na chladiče od CTM.Takto jej bude stačit nasunout do otvoru a šlus.Minule jsem se také pustil do stavby rámu.Jenže když chce člověk osadit kabinu,musí vědět kolik místa bude nad motorem.Proč o tom píši.Od Tonyho jsem měl udělanou docela hezkou podlahu,ale pod ní by se mi motor nevešel.Chtěl jsem to ošulit,motor seříznout a udělat jej součástí podlahy,ale pak jsem si říkal,že mě týden práce nevytrhne a po večerech jsem udělal úplně novou.Teď už se tam vše vejde-zkoušeno na Cummins.Další podstatnou prací bylo dodělání blatníků,jejich žeber uvnitř a dolištování.Nikdy bych neřekl,kolik času ty dva blatníky sežerou.A posledním časožroutem bylo vlepení okeních těsnění.Po tomto všem už zbývají jednodušší věci,o kterých zase příště.Pavel