Pánové, díky za vaše komentáře! Snažím se, jak nejlépe umím, ale stále je co zlepšovat. Na druhou stranu je to jen pro relax a poslední dobou jsem rád, že vůbec nějaký volný čas najdu a můžu trochu podlubat ...
Jak jsem psal včera, zůstal jsem bez potřebných barev a tak přišel na řadu plán "B". Udělal jsem nástřik a decentní patinu na nově udělané upevňovací pásy, které budou držet obě nádrže. Taky jsem se rozhodl alespoň naznačit elektrickou zásuvku a vzduchové kohouty. Na ty zjednodušené vzduchové kohouty jsem použil kus hliníkového plíšku, kulatinu od Evergreenu a na výrobu "těla" poziční světla z aršíku od AMT! Prostě jsem neměl nic jiného po ruce ...
Jardo díky. Je to jen taková zjednodušená varianta, ale myslím si, že to tak stačí.
Nemám ještě ani potvrzenou dodávku barev, tak si pomalu dlubu na jiných věcech. I tak mám pocit, že mi to vůbec neubývá ... Za pomocí leptů od CTM jsem mírně vylepšil výfuky. Jsou sice pro model W900, ale dají se použít i na K100. Jediný problém jsem měl s objímkou u lapačů jisker, jelikož jsem použil původní plastové roury, které mají větší průměr. Tak jsem ze zbytků leptů udělal objímky nové ...
Malý posun vpřed. I když bude kabina ve vitríně sklopená, tak pro svůj pocit jsem se rozhodl trochu "oživit" motor. Mám pár fotek podobného typu, tak těch pár detailů udělám podle nich. Nebude to sice taková pecka, jako tady předvádí Jarda a pár dalších modelářů, ale zas to nebude úplná "sériovka" z krabičky ...
Jo jo,taky jem použil plechy na W900.Ta sada opravdu hodně "výživná" i pro K100 a model to pozvedne o nějakej ten level vejš.Prozradíš v jakejch bude barvách?-jestli to teda není tajný .Pavel
Tajné to samozřejmě není. Ale barvou to na tu Tvou K 100 to mít nebude. Chci za to zapřáhnout dobytčák od AMT, který je už dávno hotový. Jenže v té době jsem ještě neměl airbrush výbavu, takže jsem používal jen autospraye. Rád bych tu K 100 barevně sjednotil s tím návěsem, takže to bude poslední model stříkaný sprayi. Podvozek, střecha a pár dílů bude v krémové, kabina v metalíze a pár dílů v chromu a hliníku. V budoucnu už bych chtěl všechny modely stříkat svou Harder & Steenbeck ...
Ty doplněný detaily na motoru jsou pěkný. Je vidět, že jsi to nestřílel od boku ale držel ses nějaký předlohy. Docela se mi líbí i barva těch výlisků. Modrý Cummins by byl úlet mimo tovární realitu ale vypadal by dobře. Ten dobytčák by se mi taky líbil, ale kam to dát? Jarda T.
Taky jsem ještě "fouknul" střechu sprayem. Poprvé jsem si zkusil i těsnící gumu kolem oken. Je spousta protivné práce na modelech, ale tohle je snad ten největší opruz, co znám! Jsem zvědavý, jak to bude vypadat po odlepení.
Přemýšlel jsem nad barvou, zda udělat točnu v krémové jako bude šasi nebo v černé a nakonec ta černá vyhrála. Snad se to nebude barevně moc "mlátit" ...