Díky všem. Jo, celkem to i odsejpá, zatím. Ale důvodem je i to, že většina věcí už byla v surfu nebo dokonce v barvě, takže teď to "jen" všechno skládám dohromady. A taky mám dost volnýho času, takže se můžu modelu věnovat víc, než je u mě obvyklé. Stejně to asi do konce prázdnin nestihnu, ale tak nějak nahrubo bych to rád měl dokončený.
Díky díky. Detaily jsou sice krásná věc, jenže v mém případě tím dost trpí čistota stavby. Stále nedokážu postavit detailní a čistej model. Ale, mám otázku. Je reálný, aby se na návěsu/přívěsu natrhla jen střešní plachta v zadním rohu ?? Např. při couvání někde k nízkým vratům se to může stát, ne ?? A opravuje se to pak jen přelepením jiným kusem plachty, předpokládám. (totiž, potřeboval bych nějak zamaskovat chybičku, protože se mi nechce vyrábět celou plachtu znova, odlepovat tu starou atd.) Nové fotky dám až po prvním odsouhlasením, že to není úplně nereálný.
Myslím, že je to reálný. Zkus udělat k tomu i odtrženou okapničku, aby to k sobě "ladilo" párkrát jsem lepil plachtu i střešní a lepí se většinou zevnitř. Lem střešní plachty jsme dělali zvenku a pak přinejtovali k střešní konstrukci. Jinak model a hlavně poslední fotky z postupu jsou parádní, bude to pecka
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník
ta plachta sa opravuje lepiacou zaplatou,ktera sa vklada z druhej vnutornej strany a zazehluje sa pod teplom,je na to specialna zehlicka,,alebo len cisto zaplata s lepidlom,,,takze klidne tam nechaj len ryhu ,trosku ju zacerni,,,a fertig,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
No když já právě žádný další zásahy - opotřebení, už dělat nechci a ani nemůžu, vše už je to v barvě. No rýhu tam nemám, je to prostě až moc pomačkaný a vypadá to až moc jako zmačkanej papír (taky ta moje "plachta" je z lesklýho papíru). Ale asi to teda nechám být, když píšete, že v reálu se záplata dává z vnitřní strany.
tak skus pomackat strechu na vice mistech,nech to mas po celej ploche strechy,,,a opatrne,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
Opotřebení je super, jenže to by chtělo "opotřebit" celou soupravu Zase roztrhnout plachtu může i extra opatrnej řidič po měsící provozu. Víc to záměrně mačkat nebudu, to by pak vypadalo blbě všude. Ona ta plachta je různě pokroucená, zkrátka není úplně napnutá.
No asi to nechám být, když na to tak koukám, to by musela být mega záplata, aby to celý schovala.
Tak teda fotky postupu. Těsně před surfem jsem ještě doplnil kaběláž, stáhnul je páskama od CTM a nakonec po nabarvení celého podvozku i zapojil. Vlek i podlaha nástavby na autě dostaly barvu a mohl jsem tak doplnit prkna. Na vleku jsou už napevno i nápravy. Byl to celkem boj, při pohledu ze spoda nejsou sice moc rovně (na fotce to není znát), ale soustředil jsem se hlavně na usazení kol do těch půlkruhových výřezů, a to se snad zadařilo. Taky jsem usadil první opěrnou nohu na přívěsu a doplnil matice.