Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DAF XF 95.480 far + Schwarzmüller TPA 2/E MEGA-DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 638 • Stránka 5 z 43 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43
  • Odpovědět s citací

Re: DAF XF tandem (far) low-deck

Příspěvekod mirazapletal » 04 led 2009, 21:20

Tmel od tamiye je v pohodě, zkus ho dávat tenší vrsvy a raděj víckrát - vypadá to sice že to trvá déle ale ve skutečnosti čas ušetříš, já to brousím už po pár hodinách nahrubo, nechám trochu vyschnout a pak to přetmelím na finále opravdu jen zlehka.
Popravdě třeba já tmelím jen minimálně, když třeba něco dodělávám pomocí destiček, tak to nikdy nedělám napřesno s tím že to dotmelím, ale nechám je vždy trčet a po dokonalém zaschnutí trčící přesahy destiček zaříznu a dobrousím a většinou pak ani není co tmelit, protože je to jedna souvislá vrsva plastiku :-)
Lepší medvěd na cibulce, než holub v hrsti :-)

Rozestavěno: Škoda 706RTO stěhovák viewtopic.php?f=158&t=28535
mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 05 led 2009, 01:19

No když jsem se díval, jak máš hezky rozkreslený rám, tak je vidět že to bude mířit správným směrem :-) jen mám otázku - já ještě doma žádný ten new koncept nemám, tak nevím, ale to ten rám nemá udělanou spodní hranu (aby měl profil "U") nebo se mi to jen zdá? 8-)

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 05 led 2009, 03:28

mirazapletal píše:No když jsem se díval, jak máš hezky rozkreslený rám, tak je vidět že to bude mířit správným směrem :-) jen mám otázku - já ještě doma žádný ten new koncept nemám, tak nevím, ale to ten rám nemá udělanou spodní hranu (aby měl profil "U") nebo se mi to jen zdá? 8-)

Nezda Miro, new concepty maj skutecne ramy jen z L profilu, ale neni to tezky napravit (viz moje stavba TGAcka 8x4)
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 05 led 2009, 10:25

Globetrotter.XL píše:
mirazapletal píše:No když jsem se díval, jak máš hezky rozkreslený rám, tak je vidět že to bude mířit správným směrem :-) jen mám otázku - já ještě doma žádný ten new koncept nemám, tak nevím, ale to ten rám nemá udělanou spodní hranu (aby měl profil "U") nebo se mi to jen zdá? 8-)

Nezda Miro, new concepty maj skutecne ramy jen z L profilu, ale neni to tezky napravit (viz moje stavba TGAcka 8x4)

No do spodu stačí jen nalepit hranu - to chápu :D Ale popravdě mě takový způsob "fušeřiny" dost štve... já sám modely flákám, to vím, jsem líný ale tenle způsob výroby modelů mě štve, už žádná rychlá stavba za týden-14dní je hotovo, na takový zfušovaný model bych se nemohl doma ani podívat, stavím modely v HO a všechny jsou propracovanější a hlavně přesnější než modely v 1:24, já bych tady na ty nové neměl nervy :-D

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 05 led 2009, 11:07

ale tak.. da se... s trochou sebezapreni... DAFa sem mel za 12 dni, a neprijde mi nejakej moc odfuserenej :))) kazdopadne.. kdyz ted new concept porovnavam treba s tim Fkovym volvem.. tak to je fakt nebe a dudy :)) ale zas to ber tak, ze u new conceptu mas prostor pro vyradeni se :)

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 05 led 2009, 12:32

mirazapletal píše:Tmel od tamiye je v pohodě, zkus ho dávat tenší vrsvy a raděj víckrát - vypadá to sice že to trvá déle ale ve skutečnosti čas ušetříš, já to brousím už po pár hodinách nahrubo, nechám trochu vyschnout a pak to přetmelím na finále opravdu jen zlehka.
Popravdě třeba já tmelím jen minimálně, když třeba něco dodělávám pomocí destiček, tak to nikdy nedělám napřesno s tím že to dotmelím, ale nechám je vždy trčet a po dokonalém zaschnutí trčící přesahy destiček zaříznu a dobrousím a většinou pak ani není co tmelit, protože je to jedna souvislá vrsva plastiku :-)

Někde jsem se znažil vlepit tam ty destičky a pak to zbrousit, ale u těch vzduchojemů jsem to asi s tím tmelem přehnal. A to schnutí tmelu: jak říkám, nemám s tím moc zkušeností a jsem přes týden na intru, takže mě to za týden proschne :D a o víkendu to zkusím zbrousit a doladit. Jsem rád že se vám to zatím líbí, ale bude to stavba na dlouho. Ten rám bych chtěl doplnit (snad prodlužím i ty příčky směrem dolů) a na jeho prodlužení snad použiju materiál od Míry :), na ten U nebo C profil jsem koukal u Bílka a litomysky.cz, přímo tu velikost co bych potřeboval já tam asi nemají, takže nejednoduší bude nařezat to z těch desek (ještě teda žádný nemám, uvidíme kdy to přijde :) ).
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 05 led 2009, 13:05

zase pak bacha aby si neprodluzoval dolu neco co nema bejt dolu :)) ja takhle predelaval jednu pricku u TGA a pak jsem zjistil, ze ve stkutecnosti je taky jen nahore a neni po cely vysce ramu :)

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kryšot » 11 led 2009, 13:51

Sakra :evil: kde všichni berete ty kola na low-decky??Lezu už víc jak měsíc po netu a nemůžu je nikde sehnat :x :cry: Jinak držím palce,čekám až mi přijde Scania a jdu na to taky ;-I ](*,)
Ale dík za názory :) .............stejně vás neposlechnu :lol:
Kryšot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 11 led 2009, 14:09

Kryšot píše:Sakra :evil: kde všichni berete ty kola na low-decky??Lezu už víc jak měsíc po netu a nemůžu je nikde sehnat :x :cry: Jinak držím palce,čekám až mi přijde Scania a jdu na to taky ;-I ](*,)

bud sou na netu navody jak to prekopat z normalnich gum, nebo resinovy treba na http://www.kitformservices.com (myslim ze maji oznaceni TY14)

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 11 led 2009, 21:32

Pro Kryšot: Já se pokusím o předělání klasických pneu, návod jsme našel tady: http://www.forum.pkmc.eu/. Na autě je to v pohodě, na návěsech a přívěsech ale je potřeba už i jiný disky mno :( . A co budeš stavět, jestli se můžu zeptat, taky tandem ???
Tak a teď malej postup na modelu: Nádrž je už přebroušená, kromě těch "pásek", to abych je pak nemusel malovat štětcem a mohl tam jen nalepit černé proužky :D
P1110051.jpg
Musel jsem taky "zvětšit objem" vzduchojemů, nejdřív jsem zkoušel je oblepit papírem, ale to šlo blbě brousit, nyní mám ale už desky od Míry a tak jsem je obalil destičkou o tloušťce 0.25 mm. Míro, ještě jednou díííííky moc za ty tabulky, pracuje se s nima super [-o< [-o< až tmel zase proschne, zbrousím je a budu už dolaďovat jejich tvar (pak na ně ještě vytvořit držáky)
Přílohy
P1110046.jpg
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 11 led 2009, 21:42

Rám jsem začal prodlužovat (zase desky od Míry, 0.5 a 0. 25 mm [-o< ). Zatím mají tvar "L", spodní hranu vytvořím až nakonec. Příčky do rámu snad zvládnu vyřezat taky z desek od Míry, nwm ale jak ty části rámu spojím :-k , nejlepší to bude asi něčím podlepit, na hotovém modelu to stejně nebudu ani trochu vidět (nástavba vše dokonale schová :D ). Toť zatím vše, jde to sice pomalu, ale jistě :lol: (zatím).
Přílohy
P1110047.jpg
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kryšot » 12 led 2009, 12:01

Čau,děkuju mockrát za odkaz :D už jsem na to koukal a je to přesně ono :P No a chtěl bych postavit toho mého Bílého Trpaslíka :lol: a časem k tomu dodat i nějakej ten návěs.Dával jsem sem fotky aby kdyžtak byla pro ostatní nějaká předloha,je tam komplet nafocená detailně celá kobyla :shock: :arrow:.Zatím sa majte :D
Ale dík za názory :) .............stejně vás neposlechnu :lol:
Kryšot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 12 led 2009, 20:16

Hezky ti to roste, Dafík bude dlouhý, delší, nejdelší =D>

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stin » 13 led 2009, 15:45

Dobry model.
Naposledy upravil stin dne 18 led 2009, 18:12, celkově upraveno 1
stin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 16 led 2009, 00:14

koubasek píše: ...Nádrž je už přebroušená, kromě těch "pásek", to abych je pak nemusel malovat štětcem a mohl tam jen nalepit černé proužky :D
Musel jsem taky "zvětšit objem" vzduchojemů, nejdřív jsem zkoušel je oblepit papírem, ale to šlo blbě brousit,...
K tomu papieru mi neda nereagovat nakolko ja ho pouzivam na spravenie plastickych casti na MONTIm. problem je v tom ze na to treba ist trochu fikane napriklad ti to predvediem na tlmici vyfuku co mam na Scanii tam som to robil z vykresu. takze:
1. vystrihnes si pasik co tam chces nalepit. (dlhsi ako ho v skutocnosti potrebujes)
2. zacnes postupne lepit(odporucam gelove sekundove lepidlo z dôvodu nech ti nesteka po prstoch aby si sa neprilepil aj ty :-D ). lepis to postupne ako ked sa na skutocne auto lepi velka samolepka cize das lepidlo na kusok ten prilozis a zatlacis nechas chvilku zaschnut. zase natres lepom kusok a ten prilozis az to obalis postupne cele. az sa dostanes na zaciatok tak si primeras kolko presne potrebujes a az po prilepeni skratis.
3. ako na to prebrusovanie? jednoducho.teraz treba tekute sekundove lepidlo a opatrne prebehnut po povrchu papiera. nechaj vytvrdnut tak ale 2-3 minutky. a znova este raz to prejdi tekutym sekundakom. nechaj poriadne vytvrdnut osvedcilo sami tak cca 5- 10 minut. (viem je to sekundak ale pri vpiti do papiera to treba nechat radsej dlhsie mam to overene a funguje to)
4. zoberies jemny smirgel (od 1000 vyssii) a opatrne prebrus ak sa ti zda ze sa ti papier "sula" prestan brusit a znova prejdi tekutym sekundakom. a takto je to vo fotkach:

detaili na tlmic vyfuku:(aby bol plasticky)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
no a po prebruseni a nastriekani to vyzera takto:
download/file.php?id=255612&mode=view

sry za OT len mi to nedalo ohladne toho papiera mozno ti to niekedy este pomoze

a co sa tyka modelu chvalim hlavne pripravu rozkreslene sasi v mierke 1:1 k modelu, je mat super po ruke =D>
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 638 • Stránka 5 z 43 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43

Zpět na Rozestavěno