Tak krůček po krůčku postupuju dál. Dneska jsem se pustil do nárazníku.
Ztenčil jsem stěny v místě otvorů a řekl bych , že to pak z pohledové strany vypadá lépe. Udělal jsem otvory pro světla, která budou namontována samostatně a nebudou součástí nárazníku jako u stavebnice .
Porovnání s původním nárazníkem.
Zatím to vypadá takhle. Nárazník před základním nástřikem.
Ahoj kluci, tak po delší době jsem se konečně vrátil k Frajtovi a něco málo udělal. Od včerejška jsem řešil kola. Chci se držet předlohy takže jsem si nemohl moc vybírat. Na předek půjdou kola od Revellu a na zadek dvoudíráky od KFS. "Revelly" jsem musel upravit aby šly použít. Rozšířit je, zvětšit průměr a vyfrézovat středy aby se vešly pod kabinu ale snad to nebude nakonec ve výsledku takovej průšvih.
Pak jsem jen tak "nasucho" auto poskládal abych viděl jak to bude zhruba vypadat.
Nakonec jsem se ještě pustil do držáku nádrží. Ještě na nich nějaká práce bude.
Kluci kolem neskutečně jedou, že ty jejich stavby nestačím ani sledovat. Řekl jsem si ,že musím alespoň s nějakou maličkostí, zvednout ze zaprášnýho dna rubriky Rozestavěno svýho Frajta.
Jelikož má předloha, oproti "klasice" výfuky na kraji kabiny, vyrobil jsem držáky, kterými bude procházet roura výfuku. Tlumiče jsou nahrubo připravené, společně s kryty. Rám z "jeklu" bude "navařený" na držáky, to snad udělám zítra.
Teď přemýšlím jak na výfukové roury. Průměr co jsem tak koukal kolem 4,5 - 5mm. Zkoušel jsem různé způsoby jak ohnout trubičky od Evergreenu ale marně. Lepší by byly plné tyčky ale ty Evergreen v tom rozměru už nedělá. Jde mi hlavně o ty spodní roury. Jak tohle řešíte, máte někdo nějaký tip?
Díky V.
Naposledy upravil Scout dne 18 pro 2016, 15:18, celkově upraveno 1
Jasný Honzo, taky mne napadly rámečky koukal jsem na ty AMT ale tam je to spíš šišatý než kulatý a po zbroušení by to už byl malej průměr. U Revellu jsou lepší ale z mýho pohledu úzký.
Myslím, že jsem z nich nějaký koleno nad plamenem ohnul. Chtělo to pak povrchově opracovat, udělaly se tam takový bublinky. Možná jsem to jen moc nahřál, nevim....... Rámečky moc nevyužívám, přesně z toho důvodu, jak píšeš. Maj přesazený poloviny a v průřezu je to šiška. Ale on ani ten Evergreen občas není zrovna kulatej