Dík... ...kdepak skromnost jen takový suchý konstatování a shrnutí viditelnejch faktů mě se to spojení relaxační patlání líbí ..konec konců proto to i dělám... pustím si nějakej mjuzik, někdy si dám něco dobrýho k pití a když ktomu připočtu smrad ze sprejů a výparů z toluenovýho lepidla.....tak večer je člověk vcelku happy ....
dneska jsem začal strojit rám ..nahrubo...ještě bude trochu toho začišťování nádrže, vzduchojemy a všechno co bude ve finále nějak vidět ... celej rám a podvozek bude černej, ale chci to zkusit nějak zasvinit (samozřejmě opět ve svým stylu ) takže si pak budu na něčem muset vyzkoušet různý pokusy s moukou a vším co mi přijde pod ruku... ...tuhle sem si koupil obyč zubní pastu ,že bych jí zkusil místo soli bo laku na vlasy na větší odřeninky... předpokládám že když by se nanesla a nechala (nebo nenechala) zaschnout a hodit přez ní barvu tak by se to mělo jít taky smejt pod vodou ....
tak sem předevčírem chtěl na kousíčku korby zkusit nějaký to bláto a špínu a nějak sem se do toho zabral a vomatlal sem to celý... a pak na to koukám a říkám si šmarjáá ty seš ale blbec... dyk sem ještě nedal blinkry a zadní světla... Jen nevim jestli mám ten bordel přestříknout matným bezbarvým lakem aby se to zakonzervovalo (bo jsou to tempery a vodofky a mouka) tak aby se to jako nevotřelo ale jestli to nestmavne nebo aby se to nerozpilo...asi to zkusim lehce na korbě a když to bude dobrý tak stříknu případně i podvozek..
Hodím to sem ať je to v jednom chlívku..... pozvánka na první letošní výstavu montisystémů v Teplicích... ..už se těším a jako obvykle dorazím na sobotu i se všema svejma výtvorkama....
Tak kola jsou jakž takž hotový... už jen skla vnitřek a nějaká ta drobotina okolo ..vejfuk, chladič, filtr,stěrače, zrkadla, maska apod... a nakonec deflektory po stranách to bude peklo...
Timi koukal jsem Ti na ní na Proseku a vypadá opravdu dobře..! Na fotkách se to zdá sice přehnané, ale ve skutečnocti to vypadá opravdu jako "normální utahaná Líza".. Chtěl jsem hodit řeč, ale byl jsem bohužel už v časovém presu, takže možná napřesrok..? Líbily se mi i ostatní kousky..
Dík... říkal sem že ta zářivka co mám nad stolem je nějaká divná... buď rád že si se mnou tu řeč nehodil...ještě bych tě nakazil .. skolila mě chřipka či co ... a už v tu sobotu mě hustě bolelo v krku ....takže mi ani do řeči nebylo sem chtěl že lízu do soboty do teplic dodělám ..a teď budu rád když do soboty vykurýruju sebe abych tam vůbec dojel.... ..
Tak včera a dneska jsem dodělal zástěrky, vejfuk, stěrače, zrkadla, vzd.filtr, pružiny na sajtny a hlavně ty bílý deflektory..... takže prohlašuju hotovo (krom spz) a možná někdy dám dozadu čubu a třeba připojim nějakej kompresor nebo malej valník ..že by na něm moh vézt ten malej válec (dva válce a jedno kolo na řízení na oji)
Přílohy
až bude hezky tak jí vezmu zase do pískovny vyfotit a dám to k ostatním ms do galerie..
Shromáždil jsem malou hromádku MS dílů a zkusím je přeměnit v doufám že zajímavou soupravičku.... uvidí se jak to nakonec dopadne... Měla by z toho vylízt tatra 6x6 + návěs na cement... Podle astronomickejch výpočtů z upravenýho nebeskýho plánu přispůsobenýho na 1/48 mi vyšlo průměr cisterny 2x 40mm (pohled bok, vrch) a jednou 42mm (pohled zezadu) jelikož všechny koty relativně seděj a země se furt točí...tak to asi tak bude... tak jsem vzal půlmetrovou 40kovou trubku značky rehau (standartně HT) říz jí pěkně našikmo jak salám a po slepení si všech prstů k sobě ....se mi to furt zdálo nějaký malý.vůči kolům a kabině tatry.. Tak jsem to ještě oblepil samolepícím papírem nakrájeným na pruhy jako jsou ty pláty na origo cisternách...a ten napustil vteřiňákem... a tak už to nechám bude to kompromis cca 41mm. No a zbytek asi nemá cenu popisovat to bude vidět na fotkách...
Jedeš pěkně, oldo. Nakonec teda Tatra? Myslím, že i s tou delší kabinou by to nevypadalo špatně. Budu s tou mou jitrnicí taky pohnout, ale zatím vůbec nemám chuť. Jako tahač zatím použiju volvo, páč auta, který by přicházeli v úvahu, se v 1:24 nedělají. Budu držet palce.
Honza
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník