Tak to je bez kecu jeden z nejlepsich interieru, co jsem kdy videl a ty zaclonky jsou uplne nejvic nejlepsi!
Jen bych jeste, pokud by to teda slo, udelal neco s tema vlajeckama.. jednak vypada divne jak jsou nakrivo a druhak bych nahradil tu rovnou nit dratkem, aby to vypadalo jako skutecny.. nekdo to uz tady nekdy na necem delal, jen si ted nevzpomenu kdo (nebyl jsi to ty? )
Díky všem za kladné ohlasy. Globe: Tak ono takhle propracovaných interiéru v Dafech moc není, protože komu by se chtělo dodělávat do new concept stavebnice tolik dílů, který ve výsledku nejsou ani vidět. A ty vlaječky zkusím ještě trochu srovnat, na fotkách jsou křivě, protože jsem s tou kabinou furt různě otáčel. Mezi palubní deskou a oknem je trochu mezera, takže se tam dostanu do interiéru (samozřejmě taky dveřma, který jsou otevřený). Ale předělat už nepůjdou. Teď jsem koukal jak vypadají skutečný vlaječky, a máš pravdu, že z drátku by to šlo udělat lépe. No, třeba na dalším modelu. Ono těch chyb je tam víc, a čím déle na to koukám, tím víc jich vidím.
Tak aby jste viděli, že na vaše připomínky úplně nese..., tak přidávam fotky z pokusu o rozleštění laku. Zkoušel jsem to pouze na těch místech, kde byla menší šance se probrousit na surf. Protože jsem lak brousil už tehdy, teď při dalším pokusu to bylo dost riskantní. A zamozřejmě, na pár místech jsem se dostal na surf. No, všechno už je opravený, ale příště už se fakt nenechám ukecat.
Doufám, že na fotkách je ten rozdíl alespoň trochu vidět.
Tady ještě fotka "pro Globeho" (zkusil jsem ty vlaječky srovnat, líp už to nešlo).
Poslední novinka, zrcátka. Nic extra, ale když je porovnáte s těma co jsou ve stavebnici (a odpovídají verzi 95XF), tak uvidíte, proč jsem je tvořil tak dlouho.
Dnes žádné novinky (nemám nic nového, co by stálo za focení). Využiju ale toho, že tady má téma a zeptám se na pár věcí.
Ještě než začnu stavbu přívěsu, musím sehnat kola. Už se to tu kdysi řešilo, ale až teď je to opravdu aktuální. Objednávání z https://ssl3.world4you.com/modelmakershop/index.php?cat=c69_J-C-Lescrenier.html&XTCsid=uqmuq3pcmh6krg0h9uap0qtbb2 je pro mě dost komplikovaný, navíc ty kola se tam objeví vždy jednou za půl roku a jen 1 sada, během pár dní jsou tak samozřejmě pryč (nechápu, kdo si je kupuje, na netu jsem ještě neviděl ani 1 model, kde by byly použity ). Takže nakonec možná bude lepší místo R 19,5 použít R 22,5.
Nástavba a přívěs nebude Panav, jak jsem kdysi plánoval (snad neexistuje cca 5 let starej panav, kterej by nebyl rezatej jak Liazka , koroze by tak byla zbytečná komplikace ve stavbě). Zkusím postavit Schwarzmuller, kde snad lze použít obě varianty kol.
Tady důkaz: Tandem od Cross speedu - kola 450/40 R 22.5
Tak a teď první problém. Jestli jsem dobře propočítal rozměry, tak vnější průměr pneu (celkový průměr kola) vychází na přívěsu u R19.5...... 895,3 mm, u R 22,5...... 935,5mm . Ale když jsem propočítal rozměr na pneu, co mají být na low-deck autě, tak tam to vychází pro 295/60 R 22,5...... 925,5 mm. Takhle malý rozdíly průměru se řeší jen nastavením měchů při jízdě ?? Nebo jak se docílí toho, že celková výška auta i vleku jsou 4m a vnitřní výška musí být o obou 3m ?? A ještě k tomu ty R 22.5 o 10mm širší. Bude teda uložení náprav u obou variant kol na přívěsu stejné ??
Ještě text, který jsem našel na netu: "...Podle zástupců výrobce se také stále častěji používají nové pneumatiky 455/40 R 22.5 – při použití těchto super single pneumatik namísto klasické dvojmontáže lze vyrábět návěsy s vnitřní výškou až tři metry a s většími a účinnějšími kotoučovými brzdami...."
Kdybch zkusil variantu s R 22.5, tak bych použil disky z doplňkové sady od italeri, který by měli odpovídat velikostně i tvarem (ty co jso ve stavebnici sklopky). Výhodou je, že celá sada obsahuje i blatníky, který taku potřebuju a stojí polovinu toho, co kola R 19.5 z resinu. Nevím ale, jak vyřešit nízkoprofilový pneu. Disky, co byly na autě, mají na obvodu hranu, která dobře schovala nepřesně oříznutou pneu. Ty disky na návěs ji ale asi nemají. Nevím, jestli by tam šla dolepit, aby to nevypadalo moc blbě. Pneu se mi asi nepodaří přesně rozřezat a tmelit samozřejmě taky nejdou. Možná by to šlo černým vteřiňákem ?? Šířka balonu ze stavebnice je 385mm, takže bych je musel nastavovat i do šířky. Nebo bych mohl spojit dvě klasický gumy, to už je detail.
Když budu mít teda kola na přívěsu R 22.5 a gumy s nízkým profilem, budou potřeba nějáké úpravy oproti variantě s R19.5 ??
Taky nevím, jak vyřešit ty přezky na stahování plachty, které mají novější Schwarzmullery. KFS nebo i CTM nabízí jen ty klasické přezky s poporuhama http://www.kitformservices.com/photoetch/BUCKLES2.jpg. A bude jich potřeba dost (cca 70), takže tvořit je sám asi blbost. Nerad bych ten přívěs stavěl 3 roky jako kabinu.
To je zatím asi všechno, díky předem všem, kdo si to přečtou a poradí mi.
Nějak nevím jak to s tou celkovou výškou myslíš nebo na co se ptáš.... Kola jsou jinak veliký, nástavby budou stejný tak buď bude jiná vzdálenost od kola k podlaze a nebo bude vlek třeba o pár mizernejch centimetrů nižší než auto...