Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DAF XF 95.480 far + Schwarzmüller TPA 2/E MEGA-DOKONČENO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: DAF XF tandem (far) low-deck

Příspěvekod bobT72 » 31 pro 2008, 08:03

to Míra Z:tak ho skus prosím vyfotit,mě ten tříosàk láká.A Ty jsi jeden z těch díky nimž neumirame ve Veselí žízní:-)?Jak máte ty pěkně pomalovane Atega nebo Fusa co mají na korbě ten lákavý náklad?
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 31 pro 2008, 22:22

No jezdíme pro stejnou "Plzeńskou" firmu ale auto máme svoje, takže firemní barvy nemáme.... oni nás využívají jen na větší závozy, tak třeba do Vlkoše do skladu a z tama už se to k vám do Veselí dostat asi dostane :-D
Jinak přeju všechno Nejlepší do nového roku 2009 všem, co modelaření mají jako svůj koníček, takže hodně postavených modelů.... a piva :D :-D
102_5025.JPG

Lepší medvěd na cibulce, než holub v hrsti :-)

Rozestavěno: Škoda 706RTO stěhovák viewtopic.php?f=158&t=28535
mirazapletal

• Odpovědět s citací

bobT72

Příspěvekod bobT72 » 01 led 2009, 11:13

I díky Tobě bude piva dost:-)Jinak taky všem vše nejlepší,samé pěkné modely(a ať je jich hojně i od výrobců) a těm co kroutí volantem samé šťastné návraty k rodinám a k modelům.Jinak máš pěkný kamión,mě zaujal i ten vozík,to je zas to co živí mě.A není náhodou ten tříosàk Panav?Teď jsem viděl jejich reklamu a je tam vyfoceny v barvách Plzně
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 01 led 2009, 13:47

Ahoj, ten tříosák je opravdu Panav, mám dojem že dokonce na Autotecu byl představen jako novinka.
A ten vozík, to je taky supr mašina, má dlouhé vidle s bočním posuvenm a ještě posuvem vůči sobě, takže je může dát k sobě a má 2 vidle, nebo od sebe a má 4 vidle. Nakládá pak běžně 4 europalety najednou a to každá váží přes 800kg a když je líný aby jel 2x tak vozí i 3 palety napříč a 2 na úzko, takže 5 palet :-) jak nedělám vozíky, tak tenhle bych si jako model pořídil, bohužel Jungheinricha nedávno vyměnili za zakovou malou mrchu která má sice stejné vidle, překopali ji na 7 tunu ale aby viděl na vrch, tak musí mít kameru která stejně nefunguje a na první pohled to při jízdě vypadá, že se musí převážit dopředu :-)
102_5026.JPG

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš93 » 01 led 2009, 14:48

To asi musí bejt vočistec vyhazovat tu plachtu pořád nahoru co?
Lukáš93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 01 led 2009, 15:06

Lukáš93 píše:To asi musí bejt vočistec vyhazovat tu plachtu pořád nahoru co?

Noooo vzhledem k tomu že ji vyhazuju aj 6x denně už skoro 5 let, tak mě to ani nepřijde, člověk získá grif a mám to vyhozené ve stejném čase jak travá odkurtovat shrnovačku :-) jen kdyby ten ludra větr nefoukal, to je pak otrava to uvazovat :evil: A o rozplachtování vrchu při nakládání železa už raděj vůbec nemluvím :lol: :mrgreen: To ale stejně netaháme.... Když ale občas vidím, jak dokáže zamznout boční shrnovačka a kolik se někteří občas naskáčou aby ji dostali tam nebo zpět, tak si člověk asi stejně nepomůže :-D A navíc třeba to pivo bych bez božnic nikdy nevozil, shrnovačka s deskama to nemá šanci udržet, ikdyž to tak všichni vozí.... jenže taky každý měsíc je někde pivo vysypané v příkopu :-)

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš93 » 01 led 2009, 15:34

Jo větříček nadělá paseky když ti foukne do vnitž návěsu a posune ti plachtu o sul :evil: Tak my zatim bez nehody krom tý co do nás najela tatra do vrat :roll: jinak bez nehody
Lukáš93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 01 led 2009, 19:52

mirazapletal píše:Jojo, CS Cargo má i soupravu MB s 3osým tandemovým vlekem, jezdí s ním pro Plzeńský prazdroj a vozí s ním co jiného než pivo. Vytěžují tu soupravu skoro na 48tun celkové hmotnosti, normálně totiž i na tandemu vozili jen 33palet, takhle můžou vozit 38 palet a využít tak celou ložnou plochu, trochu se divím, že na to pořídili jen 440koníkového medvěda, ono CSC taky šetří kde může, to že silnější auto by mělo menší spotřebu páprdovi v kanclu nevysvětlíte. Jezdí k nám na sklad, skoro se mi ho dnes podařilo vyfotit ale baterky ve fo´táku byly proti. :-) tak někdy příště

jen upresnim ze ty auta maj minimalne 3.. :) jednou jsem je podezrele casto potkaval a rikal jsem si, ze to je moc velka nahoda potkavat porad to samy auto.. no a pak jsem potkal dva za sebou a tretiho ovlajeckovanyho nekde uplne jinde :D
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 01 led 2009, 20:10

Globetrotter.XL píše:
mirazapletal píše:Jojo, CS Cargo má i soupravu MB s 3osým tandemovým vlekem, jezdí s ním pro Plzeńský prazdroj a vozí s ním co jiného než pivo. Vytěžují tu soupravu skoro na 48tun celkové hmotnosti, normálně totiž i na tandemu vozili jen 33palet, takhle můžou vozit 38 palet a využít tak celou ložnou plochu, trochu se divím, že na to pořídili jen 440koníkového medvěda, ono CSC taky šetří kde může, to že silnější auto by mělo menší spotřebu páprdovi v kanclu nevysvětlíte. Jezdí k nám na sklad, skoro se mi ho dnes podařilo vyfotit ale baterky ve fo´táku byly proti. :-) tak někdy příště

jen upresnim ze ty auta maj minimalne 3.. :) jednou jsem je podezrele casto potkaval a rikal jsem si, ze to je moc velka nahoda potkavat porad to samy auto.. no a pak jsem potkal dva za sebou a tretiho ovlajeckovanyho nekde uplne jinde :D

Já osobně bych se nedivil, kdyby jich měli kolem 10 nebo i víc :-) Oni pendlujou pořád mezi skladama a ten je v každém kraji aspoń jeden. A do každého skladu za den dojede 5-10-15 kamionů podle sezony :-)

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 04 led 2009, 19:26

Něco málo postupu na XF. Začal jsem snižovat nádrž, uřízl jsem asi 2 mm z té spodní části, poté to trochu srovnal a slepil s vrchní částí nádrže, protože s tmelem nenám moc velké zkušenosti, snažil jsem se řídit "návodem" na nedtransu a mezeru, která byla místy dost veliká, jsem nejdříve vyplnil plast. destičkou, nahrubo zbrousil a až poté "opatlal" tmelem. Výsledek je vidět tady ( ještě se to musí přebrousit, nechám ten tmel teď tak týden schnout, snad se pak už nebude tolik propadat) :
P1040050.jpg
P1040051.jpg
Dále jsem rozřezal rám, takže už není cesty zpět :lol: . Taky jsem na něm zaplnil díry plast. destičkama a "opatlal" ho tmelem(držáky na nádrž budou o kus dál). Foto:
Přílohy
P1040052.jpg
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 04 led 2009, 19:37

jedes pekne, moc se tesim na vysledek, tandemy sou super a sam sem asi moc linej na to si nejakej postavit :))

co to mas za tmel ze ti schne tejden? ja pouzivam ten klasickej od revellu, suchej do pul az hodiny, zadny propadliny, nic
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 04 led 2009, 19:42

Další foto:
P1040057.jpg
Tady ještě nákres rámu, aby bylo vidět celkovou délku rámu
P1040049.jpg
A poslední věc kterou jsem začal dělat jsou vzduchojemy (podle výkresů co jsou na daf.com a dalších, na 3 nápravovém podvozku musí být na každé straně toto:
P1040046.jpg
Kdyby je někdo mohl nabídnout, byl bych mooooc rád 8-[ , zatím je zkouším vytvořit sám :? . Jako základ jsem použil 2 vzduchojemy co mi zůstali z Magnuma (oni teda nezůstali, ale já je tam tehdy nedal, protože jsem tam "chtěl" žárovičky) :
PC300042.jpg

koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 04 led 2009, 19:48

Vzduchojemy pokračujou takto :
P1040046.jpg
. Tady jsem nejdřív zkoušel tmel Miliputt (nebo jak se to píše) ale pak jsem ho "sundal" a dal tam ten klasickej, a je to asi hoodně silná vrstva :( , mám to už asi 2 dny a furt se to různě kroutí a propadá, poraďte, je lepší to tam už nechat, nebo zkusit ten miliputt a pak to brousit a brousit ??? :-k
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 04 led 2009, 19:53

Globe: Já mám Tamyia PUTTY, má oranžový víčko, on schne možná rychleji, ale já to radší nechám delší dobu, protože když jsem zkoušel 1 místo přebrousit ( schlo to asi 2 dny) tak to stejně nebylo úplně rovný. To budu muset znova přetmelit a snad se to na podruhý povede :-k
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pete » 04 led 2009, 20:30

Koukám koukám :shock: jak to máš moc pěkně rozjetý.Držim ti palce k úspěšnému dokončení.
K tomu kitu tě já moc neporadím,jak tu mám v rozestavěno tu silocisternu tak tam sem používal kit na auta myslím že to je rapid nebo nějak tak,a ten se nepropada.
Pete

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno