Update: Od minulému vstupu mám docela velký pokrok na actrosovi, strop kabiny je už kompletně hotov, taky jsem tam rovnou přidělal postel, která nemá s tou italeráckou nic společného . Porvý jsem zkoušel tmelit, protože black edition má jiný stínítka proti slunci a s výsledkem jsem jakš takš spokojen (nebude to ve finále stejně moc vidět ). Na spodní lehátko jsem dal deku a dále jsem doplňoval různý drobnosti na palubovku (ještě tam možná něco přidám ), plus jedna specialitka pokus o "model v modelu" (vím že při takové velikost by se ten "modýlek" dal udělat mnohem lépe, tady na foru jsem viděl snad ještě menší osobáky i s interiérem , ale já jsem rád i za toto )
Přílohy
Strop jsem doplnil o pár detailů :)
Naposledy upravil koubasek dne 19 říj 2008, 20:14, celkově upraveno 1
ty jo super. .jen mi prijde ze to mas misty dost "hruby" (nevim jestli to je nedostatecnym zbrousenim nebo spis stetkovanim).. zkus na tom zapracovat, je to skoda.. kdybys takhel detajlni a clenitej interier udelal ciste, byla by to uplna bomba!
Jsem rád že se alespoň trochu líbí. Ta barva no , ten strop jsem ďál sprejem, ale ta palubka je natíraná a je to hrůza, a to jsem ji asi 3x předělával , štětec moc neovládám no
Nepřidávám sem fotky postupu na modelu, ale spíš bych potřeboval radu , není nějáká finta na barvení plastických("vystouplích") nápisů ??? Nejlepší by bylo tam dát obtisk, ale to je pro "mistri" z Itálie moc složitý natiskonout pro stavebici blacka 2 nápisy navíc oproti normálnímu actrosovi , jedině mě napadlo že bych tam dal tento obtisk: http://www.modelltrucksandparts.at/shop/product_info.php?info=p1116_DECALS-FOR-MUDFLAPS---IVECO--MAN--MERCEDES--RENAULT---IN-1-24.html, jestli se mi teda podaří něco od nich objednat , nemáte někdo doma přesně tyto obtisky ?? nwm totiž jak jsou velký . díky předem.
Přílohy
Toto přesně mám na mysli, vypadalo by to tam pěkě myslím :)
no nevim teraz usudzujem ze ten napis nemas asi zvyrazneni ani na kabine lebo keby si ho mal tak to len opatrne stetcom pretri striebrenkou ..... pokial tam ten plasticky napis neni vobec tak zostava jedine dekal.... sa divim ze tam ale neni na Kenworth-e (od helleru a v 1/43) je takze si myslim ze by mal byt aj tu
Takhle plastickej nápis jsem dělal na Scanii,na kus papíru jsem natřel malou rovnouměrnou vrstvu barvy a pak jsem na vrstvu barvy přitisk nápis a dobrý ...tady u mercedesu je nevýhoda že je tam hned blatník ale to by se dalo maskovat páskou
já to dělám stejně jako Maverick...polosuchým polomokrým stětcem...chce to trpělivost...radši si to zkus jinde ať to nezmrvíš
Všude jinde jako Kečup, mikro_Kečup nebo Dvojkař Volte mě...!! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Vize: MAN 26.321 + Timber Trailer Patlám: viewtopic.php?f=158&t=48150
Díky za rady. On ten nápis tam je zvyrazněný, ale ty písmenka jsou dost malý a tak mám strach z toho, že až ta přestříknu sprejem, tak se ten nápis ztratí ještě víc , jako se to stalo nejdřív Pavlušovi. Ale na tom Kenworthu je ten nápis snad ještě menší a vypadá to dost dobře . Nejdřív zkusím obě možnosti někde jinde jen tak a uvidím no. Díky moc
cvaknem ti celu kabinu aby si to videl ako je ten napis velky.... co sa tyka spreja musis davat bacha aby si tam nenaniesol vela farby lebo potom ta bude cakat oprava ako myslim u Pavluš-a on to potom na jeho medare musel odlakovat a nanovo lebo sa mu to stratilo ale podarilo sa mu to zachraanit
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Tak opět pokrok na blackovi. Interiér už je kompletní, nic už tam asi doplňovat nebudu, teda kromě předního okna, které samozřejmě trochu vyzdobím . Dále jsem stavěl kabinu a jen tak na zkoušku ji nasadil na rám. připojil jsem ještě návěs a docela mě překvapilo, jak je ta megaspace kabina "nízká". Vzniká tam dost velký schod, takže jsem upravil spojler a o něco ho zvýšil. Návěs za tento model sice neplánuju, ale myslím, že takhle to vypadá líp. Jinak kabina ještě není v barvě, teprve jsem začal s nástřikem bočních krytů podvozku,... . A zkoušel jsem barvit "plastický" nápis (nanečisto), víc se mě dařila ta metoda, jak říkal Pavluša, díky . Snad se to povede i na modelu.
Přílohy
Tímto se nastavuje výška střešního spojleru. vlevo původní výška ze stavebnice, vpravo již úprava na (nejvyšší ??) možnou výšku