Mildo, ale Michal nikdy nechtěl, abych mu mazal med kolem huby a ani to nechce. Co do kritiky to mezi sebou máme OK. Tady nikdo nikomu radost z ničeho nebere.
Lidi, kteří kritiku nepotřebují a neberou postupně filtruju a snažím se jejich citům neubližovat.
Tak se zase uklidníme děvčata... Co ? Mildo, ono to možná jen tam vyznělo, ale věř, že tady nic není myšleno špatně. Ať je to od Honzy, či od Kryšota. Takže neboj, nikdo nikomu chuť nebere a není snaha někoho odradit... Věř, že je vše v naprostém pořádku na všech stranách.
To auto je šediví?Já myslel,že to stříkali takovou tou stříbřenkou .Ale nevím.I tak je to paráda.Já osobně,pokud už to je teda takhle domlácený bych taky přidal u blatníků a určitě i na té reklamní ceduli-ta je zatím netknutá.Rád si počkám na finále.Jinak po stavební stránce pohoda?Jak to má udělanej podvozek?Má to motor?PAvel
Je to hrozně blboučká skládačka. Spíš jak montisystem. Ono tam není co vymejšlet. Motor pěknej, ale není vidět. Podvozek taky jednoduchej. Tím, že nic není vidět, je to vlastně dobře, že se tím nezabejvali. Těch barev bylo mraky, stříbrný i šedý.
Moc se mi to líbí a to jak stavba, tak i předloha, sleduji i na FB. Taky už jsem o něm přemýšlel hasičských předloh je spousta, ale s mou rychlostí stavění, je to hudba budoucnosti
Věřím ,že stavbu bereš jen jako odzkoušení postupů, protože ten čumák ti na ho horní hraně divně odstává a přední sklo i s rámem (a možná celým předkem) je křivě vůči střeše.
Tak nějak souhlasím s Kryšotem , že ta rez není na místech kde by ji člověk čekal u tohoto typu auta. Ale počkám jak se to bude vyvíjet dál.
Za sebe mám otázku zda to bude auto co jezdí a takto zestárlo provozem nebo to bude odstavenka kdesi v koutu zahrady ?
Dobrá stavebnice , konečně, taky jsem si kdysi zakoupil kováka, že ho někdy nějak udělám, tuším že to kdysi někdo vozil po soutěžích v policejních barvách. Heller trochu odflákl decály, alespoň u de Marché chybí červený lem nápisu, je na skutečném autě. Opotřebení a rez je asi jen volná tvorba podle pistona, ale není to vlastně jedno, sám psal že tady nechce nic řešit, jen si to užít. Ostatně auto dnes vypadá úplně jinak - skoro leštěnka. Pokud budete v Paříži najdete ho většinou u restaurace, nedaleko býval malý krámek s modely autíček, dnes už je tam občerstvení ala kebab... pár foto předlohy
prkýnko na bočním okně je proti otevření, častá samodomo bezpečnostní "vychytávka"
něco pro hard core uživatele přípravků pro rez
no a fandové scifi si taky přijdou na své a ještě ušetří kola :)
...a já se těším jak to doděláš, trochu jsem doufal že budu mít hračku na zítřejší patlák i já, ale ještě mi nedorazila
Matwej : ještě to furt ladím, aby to dávalo smysl, ale přitom toho nebylo moc. Chci auto který je provozuschopný, ale spoustu let zanedbávaný. Takhle mi občas pod barákem stává soused s Ivecem z roku 87. Oprýskaný, orezlý, slezlá barva ze střechy, mech, humus. Ale furt to jezdí. Jen to vždycky někde na měsíc odstaví a tak vypadá jak vypadá. Takže to je můj záměr. Možná i nějaké malé graffity na to dodělám. Uvidím. Tenhle model neprožívám. Jen si hraju s barvičkama. To odstávání toho rohu, to je věc která mě dost trápí a nepodařilo se mi jí vyřešit. Vše mi nasucho sedělo perfektně, nalepil jsem to a celý se to začlo kroutit. Ten předek je vůbec nešťastně řešenej. Asi jsem to blbě zafixoval při lepení a ted už to nechci lámat.
Vlasta: Tyhle fotky jsem nikde nenašel. Moc pěkný. Hlavně ten černě stříkanej blatník je pěknej detail. Možná si vemu inspiraci.
P.s Pokud někde vidíte, že jsem udělal nějakou botu, tak mě hned upozorněte. Jak si s tím furt hraju, spoustu věcí přehlédnu. Takže si rád nechám poradit.
Ten předek, no on se celej vyklápí nahoru, respektive maska, takže ve skutečnosti je to celé taky často nakřivo, viděl jsem i verzi bez pantů, samodomo úprava, kde přední maska byla uchycena visacím zámkem a jednoduše se celá sundala. Takže by tam měla být znatelná mezera v podstatě jakoby bez lepení. Jeden citron bývá v Duxford muzeum jako bufet na ploše Tohle auto je vděčnej objekt pro vyzkoušení různejch technik a asi to bude vypadat vždy dobře, tedy když to člověk umí, a on piston umí, i když někdy se mi něco líbit nemusí sochej dál... Z fotek je vidět, že auto mělo buď dvě spz, nebo to byly dvě různá auta ? pár foto ještě mám
kolega toho černozelenýho z Whitewell, foto je z roku 2014, je to nedaleko Telfordu