Tento týden odesílám další dva kusy z objednávek které jsem dostal.Doma mi zbývá posledních 7kusů sad Kenworthu S900.Pokud ještě někdo máte zájem dejte mi vědět.Můžu dovézt do Plzně případně na E-Day.Na Jaro do Belgie,bych chtěl tak 4-5ks dovézt na prodej s sebou,takže zbývají pouhé dva kusy pro náš trh,což není mnoho.Po vyprodání nebude již tento typ vydán v redici,stejně tak jako jeho vyprodaní předechůdci Peterbilt 351 a Kenworth Bullnose.Pavel
Vyprodáno!Všem kteří si ode mě Kenwortha koupili moc děkuji a také si toho moc vážím.Je docela dost možné,že to bylo naposled co se něco takového povedlo.Teď již jen najít čas na dokončení toho mého a budu toto téma považovat za ukončené.Pavel
Torsion Bar, Tak nadešel čas a i tento kruh se bude moci uzavřít.Jak už jsem avizoval jinde,podařilo se dokončit zavěšení spolu s nápravama pro tohoto Kenwortha a vlasně nejen pro nějTento typ závěsu a odpružení provázel KW od konce let čtyřicátých až někdy do let sedmdesátých.Bylo běžně k vidění jak na "čumákových,tak na trambusech W900,K100.Bylo i na autech Fy.Friderici v Evropě,bylo i na spoustě "ká stovek" Tureckých.Prostě bez tohoto by nebyl KW tím čím byl. Co se týče odlitků,zběžně jsem je prošel a nenašel nic fatálního,co by se kvality lití týkalo,takže opět letí pochvala do Prostějova za výbornou práci .Jednotlivé součásti jsem začistil.Třeba dbát jediného a to sic opatrnosti při oddělování torzek samotných.Jsou choulostivé na zlomení.Zatím jsem provedl první kroky k sestavení.Tohle jsem měl už jednou promyšlené tak to snad půjde dobře dohromady.V nápravách samotných,je třeba prohloubit díry na kardanku.Ta je ze dvou dílů vzájemě do sebe zapadajících.Nápravy se nasunou do montážních šablon,které budou součástí každé sady.Tímto je udržena osová vzdálenost mezi kolama.Dále je třeba dvou špalíčků (hlavně rovných mezi které celou setavu vložíme.Mezi nápravy je vsunuta kardanka a obě zafixovány v rovné poloze gumou "tack-it".Obě nápravy jsou spojeny torzní tyčí na každé straně.Torzky by měly jít mírně do "V" ve směru jízdy.Celá setava se prolepí vteřinovým lepidlem včetně kardanky.Pavel
Fáze č.2 Na připravenej rám (v podstatě jakejkoliv ze stavebnice,podmínkou je pouze šíře 34mm),se přilepí "úhelníky které budou celou sestavu držet.V sadě budou dvě provedení a)to co je na obrázcích tj,dva malé a jeden dlouhej a nebo b) čtyři malé z každé strany.Vyskytovaly se obě varianty tak pro to jsem na to pamatoval.Celou připravenou sestavu náprav jednoduše položíme na rám kterej je otočenej "vzhůru nohama",doladíme geošku a zabodujem vteřiňákem.Po kontrole geometrie,zalepit na hotovo a sundat montážní šablony.Tímto je v podstatě hotovo.Skutečné provedení má ještě na každé nápravě dva tlumiče.I tyto jsou součástí sady a montují se v závislosti na poloze náprav vůči příčkám v rámu atd.I toto fotograficky doplním. Uff,vypadá to jednoduše,je to jednoduchý,cesta k tomu byla trnitá .Je to ale věc kterou krom AMT v jediné stavebnici (nesehnatelnej MIX W900) nikdo nikdy neznázornil na modelu.U mě zavládla veliká radost a spokojenost.PAvel
Pavle, velký uznání! Tohle pérování je v pravdě ikonický a dělá Kenwortha Kenworthem. Nějaká resinová napodobenina za louží existuje, ale tady toto je to kvalitativně neporovnatelný. Už Page & Page byla paráda a tys dotáhnul do konce další technickou vychytávku. Až to bude připravený k prodeji, dej vědět. Jarda
Tak,konečně jsem se taky dokopal k tomu abych to pérování s nápravama dotáhl do konečné podoby,tj. doplnil jsem tlumiče.U většiny aut bývají uchycené na příčnících rámu.Na mém modelu to je jinak,protože jsem na toto nemyslel.Proto ty konzole na podélnících.Na druhou stranu si říkám proč né i takto.Jde hlavě o ilustraci toho jak to vypadá komplet a pohromadě.Toto vše bude obsahem sady.PAvel
Po,menší pauzičce,jsem v týdnu vytáhl na světlo tohoto kostlivce.Na rám jsem osadil přední kovovou nápravu od KFS (díky Ivane),dopasoval zkušební kabinu a skoro už jsem zapoměl jak krásný auto jsem to vlastně stavěl.Takže to asi dodělám,ať alespoň nějakej rest umažu.Ještě nejsem úplně rozhodnutej jestli vše ponechám podle původního barevného schématu kterej je vidět nyní,nebo jestli to celé nepřestavím a nepřelakuju do jiných barev.Každopádně,teď už by mě snad nic nemělo zdržovat.PAvel
No,mamino barvy teda ponechám.A oživit to určitě půjde taky.Teď je to jen tak poskládaný a chybí tomu velká spousta věcí,takže to určitě prokoukne.V leptech jsou cedule "Road Train",který tomu budou slušet,nějakej ten nápis na dveře.Chybí tomu točna,takže až tam bude,tak to taky bude o něčem jiném.Jdu na tom makat.PAvel