Zdenku,máš pravdu-kdo se v tom jednou začne rejpat víc tak mu to pak chybí i u normální stavebnice,takže je ten kruh začarovanej.Stevko,co se resinu týče nemůžu sloužit,páč o tom nic nevím.A možná,že je to tak lepší .Pavel
Ono to tím,že je ta forma volná nebude.On ten Polyuretan a to tužidlo nebude žádný dětský sirup,bude mít určitě na ten Lukoprén vliv,taky neodlévám,ale každý odlévač to po odlití a uložení formy separuje nějakým sarajtem,přesto ty poslední odlitky již jsou trochu poznamenány.Stačí se podívat na nálitky u prvních odlitých kusech a posledních,ty už jsou uprostřed zůžené,bohužel,může být sebelepší odlévač a materiál,tak se to udělá.Něco jiného je jeho solidnost,každá forma má svou životnost,ale někdo to pere tak dlouho,až je z toho guča,ale mu to nevadí,zde to u Pepu nehrozí,ten by to nepustil.Ještě k těm mástrum,ty jsou ostřejší než díly ze stříkané stavebnice,je to dáno postupem při jeho výrobě a kdo si na to zvykl,tak stříkané stavebnice mu přijdou u některých dílů takové jako rozmazanější,ale toho si všimne většinou jen ten,kdo ty novostavby dělá.
Tak dnes se konečně ledy hnuly .Přivezl jsem si domů celou várku kabin,včetně drobných dílků na S900.Tentokrát se docela zadařilo a S900 dík některým věcem které se podařilo vychytat vznikl v 32 exemplářích,což je velice slušné číslo.Takže velká pochvala letí na Hanou!Všechny auta jsou bez jakýchkoliv povrchových vad,drobné díly také.Vše zkusím přes týden poskládat a uvidíme co bude dál.Takže po kouskách,ale stále v před!Pavel
Naposledy upravil pavel behensky dne 01 pro 2013, 19:17, celkově upraveno 1
Na to samí se mě ptala moje žena .Je to takovej můj rituál .Musím ty kluky vždycky vyfotit na památku,než se mi rozběhnou po světě .Jinak bych ještě rád něco naznačil ohledně dalšího vývoje této sady.V tuhle chvíli nechám zhotovit vše co se týká kabiny aby vznikl v podstatě "transkit".To jest,kabina komplet s interierem i exterierem,nárazníkem,uchycením kabiny na rám,kastlema na baterky,nádržema a nárazníkem.Toto vše doplním sadou leptů na které už kluci z CTM dělají.Toto vše podle konečné ceny asi prodám samostatně.Podle obratu nechám zhotovit podvozkovou část-nejspíš až po novém roce.Samostatně taky bude k mání motor Detroit Diesel 6V71,kterej by měl následovat snad do konce roku.Vše se bohužel motá okolo peněz a proto to zřejmě bude v tomto sledu.Naložil jsem si toho, a mnejen sobě docela dost a teď se to musí dotáhnout do konce tímto způsobem.Pavel
No Pavle,tak to je paradny vozovy park,,mozem si vybrat ktora kabina pojede za mnou ? ,,,,som rad ze ides dalej,,gratulujem aj ja,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
Zpátky do práce .Byl jsem docela dost zvědavej na to jak půjde sestavit alespoň interier.Sedl jsem k tomu a asi během hodinky byl zkušební vzorek sestaveného interieru pohromadě.Nenarazil jsem při tom na žádnej vážnější problém.Trochu hůř se začišťuje sedadlo,ale to je dáno trubkovou konstrukcí na zadní straně a možnostma výroby.Proto je také zezadu větší propadlina.Nic neopravitelného a kdo bude chtít,tak si to stejně překope.Další věcí je,že po zasunutí do útrob kabiny to už nikdo neuvidí .Pro ostatní díly platí v podstatě to samé.Kdo se spokojí s tím co je na obrázku,nepotřebuje nic řešit.Součástí leptů by měla být i barevná palubka,takže i tady bude možnost si vybrat.Interier tak jak je na obrázku jde bez problémů vsunout na své místo.Tím odpadnou problémy při barvení jak kastle tak interieru samotného.Koneckonců,posuďte sami.Pavel
Kruci Pavle ,,parada,,, ,,,, zaujal ma ten velky volant,,ked si predstavim,ze bych mal v dnesnej dobe s takym tocit,tak toho moc nenajazdim , ,,,,,ale mas to perfektne pod kontrolou,a bude to u mna jedneho dne raz pekny australsky logger,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
Jo Ivane,ten volant zabíral půlku kabiny.Tenkrát měli šoféři hodně těžkej život.Byli dokonce tací,kteří se v té budce dokázali vyspat.Jeden ve svích vzpomínkách uváděl,že ho neustále budili nějací zvědavci kteří chtěli nakouknout do kabiny když někde zastavil.V Austrálii tohle auto při svém zavedení představovalo hodně neobviklou věc.Do té doby se po jejich silnicích proháněly auta z Anglie,sem tam nějakej ten Mack,ale jinak byla silniční doprava pole neorané.A to se bavíme o začátku 60tých let!Pavel
Jen pro zajímavost a možná pro pobavení... Toto je americké provedení s řadovým 6-ti válcem. Motor zasahoval hluboko pod kabinu a na řadicí páku moc místa nezbylo.
Jistý zlý jazyk tvrdí, že si spousta řidičů uhnala tenisový loket a ne všechna zadní okna přestála řazení určitých kvaltů bez úhony...