podla mna mozes byt vdacny ze ti to tak ide ...drvivá väčšina ludi sa do toho ani nepustí lebo si neveria alebo proste len nevedia kde začať...a ty tu s tym modelom priam čaruješ ! zatial čo pozeram tu stavbu tak neni čo vytknúť, aj keby som chcel ...a čo sa tyka neochoty kupovať modely, ked postavíš prvý z hotových foriem tak vela ludí navnadíš a hned ho budu chciet...a ked nie, ich smola, pojde na ebay a tam sa ti o neho pobijú, to ti garantujem...ja viem, občas je ťažké nejakym sposobom prezentovať model ktory este nie je hotový...ale keď bude, tak to bude bomba ! minimalne pre teba ked si uvedomíš ako a čo si na nom robil dobre...a neboli to žiadne kompromisy ako pri stavebniciach ale poctiva, ručna praca ..mne osobne sa S900 velmi paci, a to som ani nevedel ze nieco take existuje pokial som to tu nevidel...a to na kamiony nie som, len sa tu chodim pokochať stavbami a učím sa
úžasné dni naplnené inšpiráciou a chuťou do stavby
Co se mě týče, já teď taky stavím a neprezentuju zatím nikde. Jednak mě teď strašně nebaví focení a jednak na to nemám moc času. Na prezentaci Scammella nebyl ani čas a s radostí jsem ho udal do Modeláře a s GMC je to tak nějak napůl a když už ho mám rozvrtaný a na internetu je vlastně jen úprava výchozích odlitků, rád ho do časopisu, pokud bude zájem, udám znova. Je to pro mě zase trochu jiná práce a baví mě to. Že by to byla ale motivace finanční, to zrovna nejde říct, určitě na tom nezbohatnu. Naopak, vidím v tom spíš možnost prezentovat modely kamionů i někde jinde - i tam, kam by se normálně nedostaly. Ne každý tu možnost má a pokud má redakce o mojí práci zájem, já jsem jen rád. Z pozice Modeláře chápu požadavek neprezentovat ale práci alespoň do nějakého okamžiku nikde (s výjimkou pár fotek) - kdyby byl Modelář plný modelů co jsou na foru, kdo by si ho koupil? Vím, TMW takové požadavky nemá, ale kdo z vás taky dostal od TMW honorář? Obávám se, že nikdo.
Pavle, pro Tebe mám jedinou radu = dělej chvíli to co dělám já. Postav něco, v čem není žádnej blok a žádnej problém. Prostar? Lonestar? Obojí má přece použitelný obtisky... Nuda? No tak dotáhni tu Scanii co máš rozdělanou jinak a bez obtisků, když nejsou...co na tom záleží? Model to bude krásnej i tak. Furt nuda? Tak co Stralis? I jen krabičkovej model bude klenot a obtisky jsou 100% použitelný. A co ten návěs co máš rozdělanej? Na návěs i tahač přece obtisky jsou... A co MAN F8? Tam se toho dá bez obtisků udělat tolik, aby to nebyla nuda...a než něco dotáhneš, třeba obtisky už budou zase na cestě.
Chápu jak Ti je a upřímně - divím se, že jsi to takhle dlouho vydržel. Stavět samý mástry a jen to posílat do gumy, to je pro modeláře dřina. Když pořád jen něco děláš a hotový kousky ve vitríně nepřibývají, to není pro každýho. Pro mě teda určitě ne a proto prostě teď dělám všechno jen ne Volva. A je to zábava! Určitě se vrátím k Volvům a určitě začnu zase modely dávat na internet, ale teď mám prostě oddech a cítím, jak mi to pomáhá. Zkus taky něco nerozřezat na kousky a nevymejšlět na to konverzi. Musí to bejt přece radost a ne starost...
tak v tomto s Honzom plne súhlasim. Je deprimujúce nonstop robiť niečo naplno a výsledok nikde. A úprimne nie som chudák ale 200 a viac euro za model je pre mna vela. A to nemam problem 200 euro mesačne dať na modelárinu. Čiže problém možno bude v tom. Viem že ceny vo svete sa pohybuju na tejto urovni. Čo sa týka dekálov pozri na Modeltruckin.com ja objednávam odtial. Môžeš si navoliť aj farbu. Kvalita je dobrá. Dodavka do dvoch tyzdnov. Palo.
Jsem rád,že vám všem to není lhostejný.Díky za odezvu.Abych pravdu řekl,mám toho opravdu dost a asi jsem si ukousl moc velkej krajíc.Není to,ale jen tohle.Problémů mám víc a už to prostě nedávám.Dodělat KW už nebude takovej problém,je toho málo a chce to jen chuť.Pokud dojde na odlití,nastane problém jak vše zafinancovat.I tohle už jsem párkrát řešil a věřím tomu,že až to přijde,najdu řešení znovu. Takže nejlepší se bude opravdu načas odsud zdekovat a relaxovat jiným způsobem.Tak zas někdy nashledanou.Pavel
Stavba je pecka, ale podle tvých slov asi až moc "pecka". Mě to taky už nějak přestává bavit (ale taky proto, že se mi ta stavba aktuálně moc nedaří, což není případ tohohle projektu). Můj návrch je udělat si na chvíli pauzu a až bude chuť, začít něčím jednodušším.
Už jsem ti to jednou psal. Postav si něco pro radost, prostě to ber sobecky a jen a jen pro sebe. Co třeba toho pickup co si před lety odemě koupil ? To bude relax jak stehno.
Chlapi mají pravdu, jen prostě vysadit a začít nějakou pohodovku nebo dorazit na co nebyl čas či chuť předtím. Nemusí to být jen krabička ale něco co tě bude těšit a jak už tu zaznělo i klidně sobecky jen pro sebe a vlastní potěchu.
Pavle,plne suhlasim s chalanmi,,,,,dovolenka v tomto vlakne ti neuskodi,,, ,,,,bojovku delat neumim,ale nejake osobne americke auticko,tam bych sa pridal ,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
Dovolenka v tomto vlakně pokračuje,ale dnešek je dnem kdy se "narodil" první klon Kenworthu S900 a mě spadl první velkej kámen ze srde páč to prej byl těžkej porod .Jdu na pivo!Pavel
Pavle,toto sa dobre cita,,pripajam sa taky s gratulaci,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
Tak v sobotu jsem se dočkal a dostal do rukou toho svého drobečka.Musím říct,že mě opravdu překvapilo jak dobře to dopadlo a jak model-kastle vypadá.Přikládám pár foteček odlitku kabinky.Jedná se odlitek tak jak je bez jakéhokoliv leštění a zkrášlování.Ani ve snu mě nenapadlo,že to takhle dopadne.Jen pro zajímavost-na odlitku jsem nenašel jedinou bublinku!Asi jsem zase o kousek dál.Tak tady je Majk Dandy .Pavel