Tak, pokračuju dál. Přední náprava je z Volva F12, ale bez stabilizátoru a (zatím) i tlumičů. Trochu jsem zkrátil pera, ale to bylo všechno. Zadní náprava je taky z F12, ale pera ze stavebnice jsem přepracoval a doplnil je pomocným svazkem per z Pavlovy/Tonyho sady. Na konzoly ještě doplním nýty. Pneumatiky jsou ty co jsme kdysi dávno vyžebrali u Honzy Moštěka - svlíkli jsme je z nějakýho čínskýho kováku a Láďa je nechal namnožit. Pro disky jsem je musel trochu upravit, ale vypadá to výborně.
Kabina je na rámu jenom položená, to samý nárazník.
Při tom taková blbost a kolik to udělá radosti ty gumy jsou pěkný, mám je vzadu na dafu a vepředu jemnější, mylím, že to bude vypadat dobře a u tebe ani nemá cenu něco řikat, no coment
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník
Volvo stojí, čekám na motor. Dost nechutně se to protáhlo. Dával jsem ho na odlití v únoru a věc se nezdařila, včera jsem ho předal jinam, tak uvidíme.
Až bude motor, s chutí ho dokončím. Jinak...našel jsem dneska pěknou fotku. Ten návěs Willi Betz by mu slušel...
Já bych řekl,že ten mrazák z úvodní fotky je hezčí.Nápis v azbuce,nenechá nikoho na pochybách komu to auto patřilo.Willi Betz mi k tomu nesedí.Ale to je jen můj názor.Pavel
Naposledy upravil pavel behensky dne 07 lis 2014, 19:03, celkově upraveno 1
No, téma taky staré. Ale ta stavba pořád žije. Teď se mi podařilo dokončit mástry na nápravy a zavěšení pro variantu F89 6x2 co stavím a až se mi vrátí naodlévané díly, můžu snadno pokračovat i v tomhle. Předělám přední zavěšení i zadná nápravu a použíji všecko co půjde z velké sady na 6x2 použít (bude toho docela dost) a pak budu moct se stavbou pokračovat. Možná z toho nakonec nebude úplně F88 z Teximu, ale určitě model dokončím. Začal jsem zvažovat i variantu ČSAD.
Tady odkaz na tu druhou stavbu, ze které budu čerpat díly.
Tady alespoň dvě fotky těch aut z ČSAD co tahaly cisterny z Litvínova a kdoví odkud (zdokumentované jsou značky z Mosteckého okresu, alespoň část z nich jezdila v Chemopetrolu).
Jak už jsem psal v souvisejícím tématu, přišly mi odlitky, udělám zkušební stavbu varianty 6x2 ale zároveň použiju spoustu dílů i pro verzi 4x2. Jakmile bude sada vyzkoušená, vrhám se na tenhle model...