Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Volvo FH-12 420 LowDeck D12D 2004

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Volvo FH-12 420 LowDeck D12D 2004

Příspěvekod bouvier » 25 zář 2012, 19:08

Na tie stečeniny skús napríklad preriedenú čiernu farbu, alebo olejové farby. Na prach a špinu - kedysi si mi prefocoval ten článok o stavbe buldozéra tam to bolo pekne vyobrazené o popísané. Ak to ešte máš tak si to preštuduj a skús. Alebo len nejaký prachový pigment a farbu vhodného odtieňu do ktorej to natupuješ. Proste experimentovať.

Inak po farbe sa mi zdá že máš olejovú vaňu nejak moc vysokú. Neprerábal si ju ešte?
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šmoula » 25 zář 2012, 19:19

bouvier píše:Na tie stečeniny skús napríklad preriedenú čiernu farbu, alebo olejové farby. Na prach a špinu - kedysi si mi prefocoval ten článok o stavbe buldozéra tam to bolo pekne vyobrazené o popísané. Ak to ešte máš tak si to preštuduj a skús. Alebo len nejaký prachový pigment a farbu vhodného odtieňu do ktorej to natupuješ. Proste experimentovať.

Inak po farbe sa mi zdá že máš olejovú vaňu nejak moc vysokú. Neprerábal si ju ešte?

Tak ten článok naštudujem, uvidíme koľko sa toho tam nájde. A tá vaňa je správna, bola premeriavaná na našom a aj podľa fotky je cca 60% výšky len ten predok. Dik za buldozér :grin:

EDIT: nič ohľadom olejových farieb som tam nenašiel s technikou laku na vlasy som už pracoval (po vlastnom prekvapení aj úspešňe :grin: ). Tu je použitý len lak a veľa pigmentových a patinovacích techník ohľadom korózie. Síce má náš motor 1,02 MKm, ale vyzerá na 400 KKm :D
Rozostavané
Posledné postavené
What`s next:
Sklápač MENCI Ján Pľuta SIVÁ
Šmoula

• Odpovědět s citací

Show must go on !

Příspěvekod Conti07 » 06 bře 2013, 20:12

Takže zdravím všetkých, ozývam sa po dlhšej dobe :) vzhľadom na menšie technické problémy sa stavba na nejaký časa zastavila... ale už vyše mesiaca je v plnom prúde podľa možností ! Na nasledujúcich fotografiách je možnosť vidieť výsledky. Vzhľadom nato že stavba Volvo Fh... od Italeri je neuveriteľne neaktuálna som sa rozhodol s tým popasovať ako na motore tak aj na ráme po svojom... Prejdime od slov k činom ->
_MG_8582.JPG
Nutnosť prispôsobiť rám typu vozidla

Samozrejme na rám ešte pribudne veľké množstvo súčastí ako skrutky, triangel nad nápravou vzdušníky a podobne.
_MG_8583.JPG
Spodok rámu
_MG_8585.JPG
_MG_8588.JPG
_MG_8589.JPG

Takže toľko k môjmu snaženiu, rád príjmem konštruktívnu kritiku, ktorá mi pomôže vylepšiť tento môj prvý pokus o výrobu vlastných dielov.Viem, že ešte čo to bude treba pred surfacerom brúsiť s tým samozrejme počítam :)
" Sú veci logické, nelogické a Siemens "

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Rozostavané
Posledné postavené
Conti07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kryšot » 06 bře 2013, 20:28

podle mně základ nevypadá zle,jasný,je na tom podle fotek ještě spoustu broušení hlavně v rozích,ale jinak myslim že cajk :)
Ale dík za názory :) .............stejně vás neposlechnu :lol:
Kryšot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 06 bře 2013, 21:26

Já myslím, že zatím to jde moc dobře. Taky si ohlídej geometrii (jako přední/zadní náprava x rám), když si vyrábíš díly sám, je to mnohem náročnější na přesnost. Nebo alespoň já s tím vždycky dost bojuju. 8-8
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Conti07 » 06 bře 2013, 21:30

to je pravda, z toho som mal najväčší strach a aj stále mám, zatiaľ to vyzerá dobre podľa meraní, uvidíme ešte ako predná náprava, tá bude úplne iná ako pôvodná od italeri, lowdeckova... až sa na to teším, ešte som to tu nevidel a dúfam že sa mi podarí aspoň tak ako zadná :) však uvidíme:) neskôr podám správu

Rozostavané
Posledné postavené
Conti07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 06 bře 2013, 21:54

Jooo, přední náprava "na měchách", tak to bude taky lahůdka.
Nevím jestli je někde zrovna Volvo, ale tady:http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/index.php?page=Index&s=7c9ef76a8095012c09f35dca39c2c6e88a184751 je rozestavěnej Actros MP3 low-deck, co má přední nápravu taky odpruženou vzduchem. Taky jsem ji na mém modelu Dafa chtěl předělat, ale nakonec jsem nesehnal fotky, takže tam zůstal takovej hybrid (dodneška ani nevím, jak přesně to má Daf vyřešený).
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Conti07 » 06 bře 2013, 22:07

No chvala bohu ako to má vyzerať viem poriešiť, doma sa na dvor stále vracia také volvo tak je od čoho okukávať a tak to aj spravím, ako aj zadnú nápravu... bude to beh na veľmi dlhú trať, dúfam že dobehnem :) mám k tomu nejaké fotky a aj nákresy rozmery a tak ...

Rozostavané
Posledné postavené
Conti07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Conti07 » 06 bře 2013, 22:34

koubasek píše:Jooo, přední náprava "na měchách", tak to bude taky lahůdka.
Nevím jestli je někde zrovna Volvo, ale tady:http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/index.php?page=Index&s=7c9ef76a8095012c09f35dca39c2c6e88a184751 je rozestavěnej Actros MP3 low-deck, co má přední nápravu taky odpruženou vzduchem. Taky jsem ji na mém modelu Dafa chtěl předělat, ale nakonec jsem nesehnal fotky, takže tam zůstal takovej hybrid (dodneška ani nevím, jak přesně to má Daf vyřešený).

no s tym merccedesom si mi dal chrobaka do hlavy :d si pojdem sadnut do kuta a kyvkat sa :D,... asi sa tam vyberiem sem tam popozerat ako mu to postupuje lebo velmi sa mi to pozdava :) a ja celkovo radsej lowdeck ako klasiku :) no dakujem za typ urcite !

Rozostavané
Posledné postavené
Conti07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 06 bře 2013, 23:04

Hm, mne sa to zdá na výšku moc krátke. A tie mechy vyzerajú ako keby mal každý jeden iný priemer. :-k Robíš to podľa výkresov, reálnych fotiek alebo od oka?
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Conti07 » 07 bře 2013, 07:10

bouvier píše:Hm, mne sa to zdá na výšku moc krátke. A tie mechy vyzerajú ako keby mal každý jeden iný priemer. :-k Robíš to podľa výkresov, reálnych fotiek alebo od oka?

nepochopil som co si sa pytal, na vysku moc kratke? mam original vykres a jedno take auto na dvore garantujem ti ze to je podla rozmerov, co sa tyka mechov zadny je uzsi a predny je sirsi, aj som uz jeden menil tak viem, a robim aj podla vykresov aj podla auta aj podla fotiek a mylsim ze zatial som neutiekol daleko od skutocnosti :) btw videl si uz niekedy lowdecka ?:)

Rozostavané
Posledné postavené
Conti07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mbactros » 07 bře 2013, 12:19

Bouvier mal na mysli, ze su mechy kratke a tym padom je to cele nizke... O.K ak je to lowdeck, ale potom by si mal mat nad zadnou napravou na vysku zuzene pozdlzne nosniky ramu, aby bol dostatok miesta medzi napravou a nosnikmi, takto by pri perovani narazala naprava do ramu ci? Prikladam vykres, kde su tie zuzenia nad napravou viditelne... https://toc.mercedes-benz.com/t_TOC_de1 ... 04_MS5.PDF
mbactros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Conti07 » 07 bře 2013, 12:48

To je iné, pravdou to je, že šasy majú byť zúžené, ale prišiel som na to až pred troma dňami ked už bolo vštko spravené, to ma hnevá že som na to zabudol, čo sa týka mechov sú podľa rozmerov, výškovo som to upravil pomocou nosníka pod nápravou tak aby to sedelo, zadný by mal byť vyššie ale stále je užší ako predný. Mám od tohto vozidla bluescreeny takže idem podľa nich apodľa mierky takže mechy sú ako majú byť a aj náprava výškovo meral som to po celú dobu nechcem aby mi zadok stál vyššie alebo nižšie ako predok. Uvidíme čo bude ďalej :)

Rozostavané
Posledné postavené
Conti07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 07 bře 2013, 13:43

Lowdecka som videl. A nevravím to preto že sa chcem hádať. Len mi to prišlo proste všetko moc nízke. Bude to tým že si zabudol tam spraviť tie užšie pozdľžniky a tým pádom mi to prišlo celé divné. Pokiaľ to máš podľa výkresov tak žiaden problém a teším sa na pokračovanie. 8)
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Conti07 » 07 bře 2013, 14:29

:) v pohode len mi to prislo take ako keby som si vymyslal rozmery :) ... ano je to podla dokumentacie a ano pozabudol som na to, ten znizeny ram by mal ist spred napravy az dozadu uz sa nerozsiruje za napravou, os naparavy je vo vyske oproti ramu celkom presne tak zatial som spokojny mal by statr aj na vsetkych 4 aj rovno uvidme to sa ukaze neskor... :) len nech je viac casu .. a dakujem aj tak cakal som presne na to s bratom ci si to vsimne niekto :)

Rozostavané
Posledné postavené
Conti07

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno